Убиецът от Лесново се барикадирал 12 часа в дома си

Той бил неутрализиран без физическо насилие
Обновена: 19 авг 2018 15:40 | 19 авг 2018 14:00, Александър Попов
12

Извършителят на убийството в село Лесново е локализиран почти мигновено. Укриваше се в дома си. Това каза на брифинг в Софийска окръжна прокуратура зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Юри Николов, цитиран от "Фокус".

"В момента на задържането оръжието е било в извършителя. С цел минимален риск, лицето беше задържано и неутрализирано без физическа сила", коментира Юри Николов.

Той уточни, че извършителят е задържан към 6.20-6.30 часа тази сутрин.

Още по темата
"Извършителят не е криминално проявен. Не са постъпвали сигнали срещу него", посочи комисарят и поясни, че лицето няма издадено разрешително за притежание на оръжие.

Вероятно става въпрос за битов скандал, породен от свада за велосипед, но все още текат разпити на свидетели и не бих искала да давам подвеждаща информация, заяви от своя страна наблюдаващият прокурор Ралица Данкова.

"Мотивите за престъплението се изясняват. Нито извършителят, нито простреляният са криминално проявени", посочи тя. Ралица Данкова обясни, че не може да даде информация дали на извършителя са правени тестове за употреба на алкохол и наркотици.

"Няма данни преди инцидента между двете лица е имало друг конфликт", коментира още наблюдаващият прокурор.

Не е установена категорична информация лицето да страда от психологично заболяване.

"Не е установено и да се води на отчет, но това не означава, че няма такава възможност. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която ще ни каже страда ли лицето от психично заболяване и било ли е вменяемо, могло ли е да разбира значението на деянието и да ръководи постъпките си. В дома на извършителя са намерени гилзи, но не мога да кажа подробности, защото експертите не са се произнесли все още", допълни още Данкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: МВРубийствоЛесново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВСЕКИ ПРОБЛЕМ В БЪЛГАРИЯ Е РЕЗУЛТАТ ОТ НЕРАБОТЕЩАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА - В КОЯТО- СЪДЛЬОВЦИ И СЪДЛЯРКИ / ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ / РЕШАВАТ СЪДБИ ...ИЗПОЛЗВАЙКИ КРЕТЕНИЗМИТЕ В ЗАКОНИТЕ НИ ДА НЕ ЗАЩИТЯТ ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА ...А ОБИКНОВЕННО ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕСТВАТ!!! ...А БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ НАУЧИХА НА ПРИСЪДАТА НА ЦАР БОРИС -| : "НЕГО-ЖЕНА МУ -СЪДЯТА -СЪДЯТА-СЛУГИТЕ - И ЦЕЛИЯТ МУ РОД !!!!!!
8
2
 
16
 
! Отговори
БХК преди 5 години
Горкото ром! Той искал да си набере велосипед, а онзи на него куршум мятка.
7
0
 
0
 
! Отговори
гОСПОД преди 5 години
До Анонимен 1 Забрави да споменеш и нокторезачката човеко, с нея що щети се нанасят.....
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Какво чакат?!Вече е хванат. Нищо не чакат.
5
2
 
0
 
! Отговори
Какво чакат?! преди 5 години
Заповед от шефът си - да атакуват,той пък - разрешение от прокурорът,през туй време барикадираният ги заплашва със самоубийство - нещо такова трябва да е..Паживьом - увидим
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как лицето е неутрализирано ми е много интересно ? Знаете ли какво е неутрализиране ? Бил е кисел и след неутрализирането се е получило сол и вода. Комисар-калинка. Обезвреден е правилната дума. Нищо, че неутрализация се води синоним ама тя е синоним и на застрелян.
3
0
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ясно ! Само не знам ОТИ е стрелял? А пищово знам оти му е -да се брани от таквия като тоя дека е искал да му експропеира бицикъло !
2
0
 
20
 
! Отговори
Фиражки преди 5 години
Само вижте снимката и няма да говорим. 5-6 фуражки правят нищо, скупчили се като невидяли кола, абсолютен цирк.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че са го чакали да си изпие ракията белким се предаде сам.Бил е тежко въоръжен с газов пищов,вилица,тиган,джобно ножче и клечки за зъби.