Дания като Венецуела! Има нещо гнило... Къде?

Водеща на Fox Business с тирада срещу малката европейска страна
21 авг 2018 21:40, Бойчо Попов
29
Дания като Венецуела! Има нещо гнило... Къде?
снимка: Ройтерс

В редица анкети Дания последователно се класира сред най-щастливите страни в света и като едно от най-благоприятните за бизнеса места. Въпреки това обаче реалността е съвсем различна според водещата на американския канал Fox Business Триш Рейгън. Тя описва страната като тоталитарна социалистическа държава, в която "никой не иска да работи", а гражданите са лишени от "всичките си възможности".

Първоначално Рейгън говори за катастрофалната ситуация във Венецуела и предупреждава за опасностите от социализма, за който много демократи твърдели, че искат да въведат в Съединените щати. Но тогава тя изведнъж прескача от Венецуела към Европа с думите: "И както Шекспир каза: има нещо гнило в Дания" и започва тирада срещу малката европейска страна. По думите ѝ Дания многократно се цитира като положителен пример за "социализма".

Рейгън цитира редица "факти" срещу Дания: данъкът върху доходите възлизал на 56%. Това означава, че в страната, където никой не искал да работи, "всички в Дания работят за правителството". Освен това Дания била "силно задлъжняла", докато в повечето общини мнозинството от населението не работи.

Според водещата датчаните не искат да работят поради друго ужасяващо социалистическо зло: безплатното образование. "Те всъщност им плащат 990 долара месечно, за да ходят на училище", казва тя, като има предвид колежи и университети, и продължа: "Знаете ли какво се случва по-нататък? Никой не иска да завърши училище". А ако някой някога напусне училището, то всички просто искали да отворят кафенета. Поне така ѝ е разказал някой, който е бил в Дания, пояснява Рейгън.

Въз основа на тази "фактическа основа" водещата заключава: "Никой няма стимул да прави каквото и да е, защото не е възнаграден за това. Дания, подобно на Венецуела, лишава хората от техния потенциал. Натам ли искаме да се насочим?".

Ракцията на датчаните вижте в продължението в Investor.bg

 


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
...ужасяващ е социалния ред и устройство на държава като Дания, САМО за Капиталистите и другите такива капитални тоталитаристи, защото хората си живеят добре, цялата Дания е нормално обитавана и за всеки има работа, има синдикати, има безплатно здравеопазване и грижа за хората...това последното е стряскащо за собствениците на частни държави като САЩ, БЪЛГАРИЯ и други "проспериращи" капитализма...ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ СА МАШИНИ ЗА БИЗНЕС А ИМАТ ЖИВОТ, В КОЙТО "ЖИВОТА" ПРЕОБЛАДАВА НАД РАБОТНИЯ ЖИВОТ...
28
1
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 месеца
Дания малка ли?! Оле майчице. То само Гренландия да и сметнем и май САЩ са териториално джудже пред Дания.
27
0
 
9
 
! Отговори
УМЕН преди 5 месеца
Абя тая Дания е като мушмул бе - колкото повече загнива толкова по-сладка става.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От Дания идвам.....пълни ГЛУПОСТИ.
25
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 5 месеца
Тази Рейгън е издухала отвсякъде.Това е злоба и завист.
24
1
 
8
 
! Отговори
Ийст 17. преди 5 месеца
,, и започва тирада срещу малката европейска страна....''
Ми тя Дания много малка бе,още малко и колкото континента Северна Америка.Направо живи да ги оплачеш.
23
0
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 5 месеца
Айде чао че бърбъна ми се стопли.
22
1
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 5 месеца
Турция
Трябва ли изобщо да почвам, виждате какво става там, десетки хиляди политзатворници, политически уволнения, пълна диктатура и за това е виновно мнозинството там, те си го избраха.
21
4
 
13
 
! Отговори
Ddd преди 5 месеца
Русия
Там мужиците на 50 км от Москва живеят в землянки на половина под земята, в едната стая са те, в другата прасето и козата. Дори и хладилници нямат, съхраняват картофите в
4 метрови дупки под земята, но на кой му пука важното е Путин да бъде преизбран за 18ти път. Дано русофилите прочетат това.
20
4
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 5 месеца
И какво толко сте се захванали с Тръмп. Човека е икономист, от 20 години парите на US изтичат към Китай заради някаква глупава спогодба, китайците се превърнаха от най - бедната нация в господари на света, САЩ ги направиха такива. Нормално е някой да се опита да създаде ред. Затова и либералите квичат.
19
2
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 5 месеца
До 14
Младите в САЩ не са леви, само безработните и необразованите дето по цял ден реват и се оплакват от социалното неравенство, но на такъв когато когато му дадеш да попълни молба за работа изчезва яко дим. И дори да започнат работа, издържат по една седмица. Повярвай ми това е информация от първо лице.
Go Trump.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По принцип всичко безплатно и леснодостъпно се обезценява.

Затова не трябва да има нищо безплатно
17
7
 
6
 
! Отговори
частник преди 5 месеца
До15. Дания у точно това.
На никой не му се работи.
А тия , които могат я напуснаха.
Датчанина обича да му дават социални. И чужденеца да работи.
България е по зле защото . Няма чужденци да работят.
Както и има още колхозници, като тоя Бенчо зърнопройзводител.
В Дания земята е в частници.
16
2
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 5 месеца
с една дума, но аз ще бъда учтив и ще използвам 2 думи - "септична яма"!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако Дания е това как ли тая проста американка би описала България?
14
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Типично за фокс и тяхната капиталистическа пропаганда. Всеки знае, че те са психично болни. За щастие повечето млади в САЩ са леви. Привържениците на тръмп и бесните републиканци-капиталисти стават все по-малко.
13
1
 
6
 
! Отговори
Do 11 преди 5 месеца
Ot gazta i nefta na okupirana Grenlandia.E ottam.
12
5
 
6
 
! Отговори
пророк преди 5 месеца
вервайте ми, Дания, Европа, а и бели на този контитент скоро няма да има, но САЩ ще пребъде, то не е важно къде какво е в този момент, а кой може да си позволи да тича до финалната линия. щото положението в Европа е кърпене върху кръпката и закрепяне на положението за момента, никой не мисли в перспектива!
11
4
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 месеца
За всички по долу
Не се пенете.Статията е за Мириканския пазар.Плашат ги колко е лошо да има безплатно образование и детски градини и здравеопазване.
Интересно като никой не иска и не работи откъде идват парите в Дания.Само със заеми не става
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За тези които искат народът им да е *** и необразован видиш ли безплатното образование било "ужасяващо социалистическо зло". То затова американците не знаят и на кой континент се намират.