Колко драматичен е казусът с "Олимпик"?

Пропускът не е на държавата, според анализатори
21 авг 2018 22:23, Екип на Bulgaria On Air
11

"При такъв тип компании като "Олимпик" наблюдаваме дъмпинг. В конкурентна среда от компанията са пробили с ниски цени. Доколкото стана ясно днес, "Олимпик" оперира само на българския пазар. Имало е сериозно подбиване на цени в сфера, в която трудно се оперира", коментира политологът Георги Киряков в студиото на Bulgaria ON AIR

Според журналиста Евгени Петров пропускът не е бил на българското законодателство.

Той цитира думите от изказването на вече бившата зам.-шефка на КФН Ралица Агайн, че парите, които събира "Олимпик" за година, са малко над средните.

Още по темата
"Впечатлението, че това е проблем, засягащ едва ли не националната сигурност - не е така. Нещата не са толкова драматични", заяви Петров в "Денят ON AIR".

По думите на Георги Киряков казусът "Олимпик" се отнася до взаимни отношения между частни клиенти и търговско дружество.

"Държавата може да се самосезира, ако има нарушения на законодателството, каквито е нямало. Шофьорите взимат най-евтината застраховка "Гражданска отговорност", защото знаят, че е задължителна и при произшествие няма да получат обезщетение", каза още политологът.

Евгени Петров определи като "деликатен момент" факта, че дружеството още не е обявено в несъстоятелност.

Журналистът сподели наблюденията си от парламентарното заседание - 173 гласуващи народни представители, като отбеляза, че това се случва рядко дори в редовна сесия.

"Процентно бяха равни управляващи и опозиция, "ДПС" и "Воля" имаха символично присъствие", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не спазиха закона - до изтичане на срока на застраховките в Олимпик, щетите ги плаща Обезпечителния фонд, създаден точно с тази цел и оскъпил затраховките на всички, за да има защита при фалит. Оказва се, че зашита няма, но всички плащаме за нея, когато сключваме застраховките.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във фейсбук усилено се тиражира,че компанията Олимпик е на бившия ни президент. Ако е така,потърпевшите са изтеглили късата клечка и да се готвят за закопуване на нова застрахояка.Олимпик не е от нивото на КТБ,но пак прецаканите ще са българите.Честито!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се разбра защо застраховките в Олимпик, ГЕРБ ги обявиха за невалидни, след като има Обезпечителен фонд, който е предвидено да плаща вместо фалирали застрахователи? ГЕРБ и този фонд ли са ограбили?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ми се струва че е трик.Създават си оправдание да надуят застраховките.от догодина.Прибраха парите когато бяха на макс обявиха фалит.Вече си имат чисто ново дружество,предполагам.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Шофьорите взимат най-евтината застраховка "Гражданска отговорност", защото знаят, че е задължителна и при произшествие няма да получат обезщетение" - това е най-долната лъжа - всеки се застрахова 1.по задължение и 2.ако ней дай Боже стане нещо-да не плаща той, а застрахователя - това, че е по-ниска цената не означава, че застрахователят е освободен от плащане
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така де, абе обезщетение няма да получиш, ама купувай си регламентирания и официален задължителен рекет. Може и най-евтиния. На тия хора само да им напечатат по една тапия че са платили и да приключва драмата. КАТ искат само хартийката и лепенката на прозореца да видят и толкова, иначе им не им дреме дали някой ще ти плати или не. Но, ако нямаш хартийката, ще те глобят.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олимпик, МАргините, КТБ, Пеевски , търговски регистър изчезва, държавата увеличи задлъжнялостта си и загубва население
2
14
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
"Олимпик" е частна фирма, какво им е виновно правителството на прецаканите?
1
2
 
9
 
! Отговори
Нааалъм преди 5 години
Двеста хиляди избиратели ,с прецакани застраховки. Бесни.Казуса идва от там. Драматизма после,на изборите.