Състоянието на режисьора Сенцов – критично?

Украинецът е в гладна стачка от 100 дни в руски затвор
42
Състоянието на режисьора Сенцов – критично?
Снимка: БТА, архив

Украинският филмов режисьор Олег Сенцов, който е в гладна стачка от 100 дни в руски затвор, е в критично състояние, съобщиха днес семейството му, цитирано от Асошиейтед прес.

Още по темата
Сестрата на Сенцов - Наталия Каплан, каза пред АП, че той се намира в критично състояние в интензивно отделение, като добави, че семейството му няма пълна информация за неговото здраве.

Руската система на затворите оспорва твърденията за влошаващо се състояние на режисьора и твърди, че му се дават хранителни добавки.

Сенцов, родом от анексирания от Русия Кримски полуостров, бе осъден на 20 г. затвор през 2015 г. за заговор за терористични действия. Според негови привърженици той е подложен на съдебно преследване по политически причини - заради твърдата си опозиция срещу руската анексия.

Сенцов настоява да бъде освободен, както и още 64-ма украинци, намиращи се в руски затвори. Той смята себе си и другите 64 украинци за политически затворници.

Около 50 души демонстрираха пред руското посолство в Киев днес с плакати "Спасете Олег Сенцов!". Украински официални лица отново настояха днес Русия да освободи режисьора.

Президентът Петро Порошенко писа в Туитър, че "няма нито една международна среща, на която да не призовавам световните лидери да се застъпят пред Кремъл за освобождаването на Сенцов и на всички наши затворници". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Състоянието (психическото) на този терорист е било ОЩЕ ТОГАВА КРИТИЧНО, когато с тротил и бомби е тръгнал да тероризира кримчаните, довчерашните му "сънародници"!!! Значи ще ги трепе, защото не са такива фашисти като него!!!!!!!!!!!!!!!! А колкото до това, че е "режисьор"...........този некадърник е работил в компютърен клуб и после заснема (с камерата на телефона си сигурно) някаква белиберда и затова сега му прикачват етикет "режисьор"! Че то сега ВСЕКИ СИ Е САМ РЕЖИСЬОР! Терориста - в затвора
13
1
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ето ни я сме свидетели на хибридна война как едни лица представят един престъпник за жертва само и само да се оплюе Русия.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Босия как е? Нахраниха ли го? Обуха ли го? Май като Беновска иска внимание и после да хвали благодетелите безкрайно. Дайте му едно телевизионно предаване да печели. В канал 3, при Беновска.
11
1
 
8
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Боли ме оная работа че този национален предател и либерал -фашист гладува .да гладува докато пукне от глад ,няма кой да жали за него . О да само Дойче Блее либералният германски медиен *** .
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност не е смешно, как иначе да "приемеш" такива "статии"? за 100 дни досега три пъти да се е гътнал, ако НАИСТИНА гладуваше!!! Хи-хи...........спомням си една такава, също укропска, "героиня", която СЪЩО ГЛАДУВАШЕ, ЗА НЕЯ СЪЩО ТАКА ПИШЕХА ДЕН И НОЩ.....е, помилваха я, прибра се във фашиската си "държава" и сега какво........ВКАРАХА Я В ЗАТВОРА СЪЩИТЕ ТИЯ укропи, които рониха сълзи и сополи за нея!!! Ааауууу...нашите "борци за права".......ЗАЩО НЕ ВИКАТЕ "СВОБОДА ЗА НАДЯ", а за този терорист?
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А 4-те бременните жени които удуши с кабел в Одеса, кой ще върне ?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръжте ни в течение за състоянието на терориста Сенцов, няма ли да направят и секти в негова чест и да се принасят жертвоприношения.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото е търсил е намерил. Например, ако аз подстрекавам някой към гладна стачка ще ме съдят, но тук няма проблеми.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИванчоБраво ! Ти си чуека !!! Знайш и за Сибиря и сичкуту му отсейде !!!
5
23
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 5 години
Диктаторска Русия няма да изкара дълго.... Сибир се надигал също
4
1
 
14
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
на Сугарев му вмъкваха тайно банички и боза :)
3
2
 
21
 
! Отговори
Тъп евроатлантик преди 5 години
М да да гладна стачка 100 дни . Тоя укропитек е като нашият Едвин Сугарев единственият човек гладувал до смърт три пъти
2
3
 
15
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Един голем шнур от мен за *** и тъпата им пропаганда!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доле-горе това е времето на тия статии - от 20 до 21 часа. Браво браво, не закъснявате.