Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия

"Трябва да реагираме на това, което става край границите ни"
22 авг 2018 19:15,
120
Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия
Снимка: БТА

Русия е принудена да реагира на преместването на инфраструктурата на НАТО и появата на елементи от система за противоракетна отбрана на САЩ близо до своите граници. Това заяви руският президент Владимир Путин след среща с финландския си колега Саули Нинистьо, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На въпрос на финландска журналистка руският лидер отговори, че военната инфраструктура на НАТО се придвижва към границите на Русия, както и че се увеличава количеството на техниката на алианса, личният състав и броят на ученията близо до руските граници.

"Разбира се, трябва да следим какво става там, да укрепваме инфраструктурата си. Трябва да реагираме на това, което става край границите ни, в непосредствена близост се появяват елементи на американска система за ПРО", каза Путин. Той отбеляза, че тези системи за ПРО могат да се използват и за изстрелване на ракети със среден обсег.

Путин заяви, че Русия е готова да обсъди с НАТО правила за полетите на военната авиация. По думите му Финландия е направила предложение в тази посока, а Русия го приветства. "Готови сме да обсъждаме това с нашите партньори от НАТО, но те се отказват от това. Смятам, че това е неконструктивна позиция", заяви Путин.

Руският президент каза, че е обсъдил с финландския си колега и начини за уреждане на кризите в Сирия и Югоизточна Украйна.

Той добави, че са обсъдили и темата за Арктика, най-вече поради това, че сега Финландия председателства Арктическия съвет. Нинистьо заяви, че Хелзинки се надява Русия да участва в евентуална среща на върха за Арктика.

"Доколкото разбирам, и двамата (с президента Путин) сме готови да участваме в арктически съвет на върха, ако такъв се състои", каза финландският президент.

Да се организира такава среща беше предложено миналата година от Нинистьо при негово участие във форум в Архангелск. Тогава Путин изрази готовност да участва в такова събитие.

В изказването си на днешната пресконференция с финландския си колега руският президент заяви, че посещението му в Австрия е имало изключително частен характер. Въпреки това е успял да обсъди въпроси с канцлера на Австрия и с нейния министър на външните работи.

Путин определи срещата си с американския президент Доналд Тръмп като полезна, но заяви, че санкциите на САЩ срещу Москва са контрапродуктивни и безсмислени, предаде Ройтерс.

Той добави, че Европа се нуждае от проекта за газопровод "Северен поток 2", и посочи, че Русия е най-подходящият доставчик на енергоносители за Европа.

Путин заяви, че нито той, нито Тръмп е очаквал на срещата им в Хелзинки да решат всички двустранни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЕЛИКА РУСИЯХм.............., че колко да е "велика"??? По-скоро смешна.
20
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА ЗАВИНАГИ!
19
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин вече бил предложил на Медведев и сватбата щяла да е в Сочи. Да са живи и здрави
18
7
 
20
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
НАТО трабва да се унищожи за да има мир!
17
4
 
21
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Заради агресивната политика на някои, които искат да са хегемон на света и необходимостта за защита на територии страшно много научен потенциал отива в грешната посока. Вместо да изучаваме космоса и начини за тераформиране на нашата планета си играем на войничета. Който иска да ме опровергае ще кажа само едно - Бюджет на НАСА - 10 милиарда долара, военен бюджет - над 700 милиарда. А ако се хванат двете държави съвместно можеше вече да имаме колонии на Марс.
16
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РУСИЯ ПРИКЛЮЧИ ЗАВИНАГИ!ВСИЧКИ Я ВИДЯХА КАКВО НАПРАВИ ВЪВ УКРАЙНА И ВЪВ СИРИЯ ! ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ НАРЕЧЕНА РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ САНКЦИОНИРАНА И НИКОГА НЯМА ДА ИМ БЪДЕ ПРОСТЕНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ СЕ МАХНАТ ОТ СИРИЯ И ЩЕ ВЪРНАТ КРИМ С РУСИЯ Е СВЪРШЕНО ЗАВИНАГИ!
15
11
 
6
 
! Отговори
Ъ? преди 5 години
Нещо недоумявам!! Само преди няколко месеца гледахме как Путин "презентираше" на едни огромни видео стени "свръх звукови ядрени торпеда" , "мега ядрени ракети" заобикалящи всички противоракетно , "хипер звуково-светлинни":)))) ракети /носени от една бръкма ама това е друга тема/ .Че къФ му е проблема с тази "допотопна " система 'Иджис"??? :)))))))))))))
14
11
 
13
 
! Отговори
ВЕЛИКА РУСИЯ преди 5 години
РУСИЯ НАД ВСИЧКО!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
да преди 5 години
До Анонимен 11Нали знаеш че хора с ментални проблеми пишат само с главни букви?
12
17
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Разбира се, трябва да следим какво става там, да укрепваме инфраструктурата си...............................Укрепвайте инфраструктурата ! Имате нужда от хубава инфраструктура , пътищата си са в такова състояние каквото са били по времето на товариш Сталин ! Увеличете и броя на военните учения ! Но за всичко това трябват пари / деньги / , които ги нямате !От куда денгьи ?!
11
8
 
19
 
! Отговори
до кога ли преди 5 години
Заради тази криминална организация НАТО,ще страда ме много.....
10
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКОТО ПО-СКОРО ЕС СЕ ЗАХРАНИ ПОНЕ НА 50% ОТ ДРУГ АЛТЕРНАТИВЕН ГАЗОВ ИЗТОЧНИК НА РУСИЯ ТОЛКОВА ПО-СКОРО РУСИЯ ЩЕ СТАНЕ ВТОРА СЕВЕРНА КОРЕЯ НАПЪЛНО ФИНАНСОВО РАЗСИПАНА!РУСИЯ НЕ Я ЧАКА НИЩО ХУБАВО В БЪДЕЩЕ!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше чекаме да се изврещят хипертонично козячните и после ше си каем думата
8
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И В МОМЕНТА МЕРКЕЛ МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ РУСИЯ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН НО РУСИЯ ИМ ПРОДАВА ГАЗ НА ГЕРМАНИЯ С 30% ПО-ЕВТИНО ОТ НА НЕЙНИТЕ СЪСЕДКИ АКО ГЕРМАНИЯ НЕ НАЛАГА ГОЛЕМИ САНКЦИИ НА РЕЖИМА В РУСИЯ!МЕРКЕЛ РЕАЛНО Е КУПЕНА ОТ РУСИЯ!
7
6
 
18
 
! Отговори
Лошо преди 5 години
Следва конфликт,това е ясно Русия не може вечно да търпи да я обграждат и провокират.
6
20
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
"Трябва да реагираме на това, което става край границите ни"...................................Лилипут , ти не гледай кво става край краниците ти ,а гледай кво става вътре в руската *** ! Край границите ,това е чужда територия , територия на съседите ти и те ще членуват където си искат ! И аз не искам комшията да кани свои приятели в къщата си , но няма какво да направя , къщата е негова !
5
16
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
в непосредствена близост се появяват елементи на американска система за ПРО", каза Путин.----------------------Притеснен е човека, няма начин. Както и крадеца се притеснява когато някой сложи блиндирана врата на къщата си.
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САНКЦИИТЕ КОИТО СА НАЛОЖЕНИ НА РУСИЯ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО Е ЗАПЛАХА ЗА РЕЖИМА В РУСИЯ ЩОТО ГИ ВЪЗПИРА ДА КРАДЕ ЗЕМЯ!!!ПУТИН ОБЯВИ, ЧЕ Е АНЕКСИРАЛ КРИМ В НАРУШЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ МЕЖДУ РУСИЯ И СВЕТА ОСОБЕНО УКРАЙНА , ЗАЩОТО УКРАЙНА МОЖЕЛА ДА ВЛЕЗЕ В НАТО И ТОГАВА НЯМАЛО КАК ДА ОТКРАДНЕ КРИМ!
2
14
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Жужи притеснен.