Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия

"Трябва да реагираме на това, което става край границите ни"
22 авг 2018 19:15,
120
Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия
Снимка: БТА

Русия е принудена да реагира на преместването на инфраструктурата на НАТО и появата на елементи от система за противоракетна отбрана на САЩ близо до своите граници. Това заяви руският президент Владимир Путин след среща с финландския си колега Саули Нинистьо, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На въпрос на финландска журналистка руският лидер отговори, че военната инфраструктура на НАТО се придвижва към границите на Русия, както и че се увеличава количеството на техниката на алианса, личният състав и броят на ученията близо до руските граници.

"Разбира се, трябва да следим какво става там, да укрепваме инфраструктурата си. Трябва да реагираме на това, което става край границите ни, в непосредствена близост се появяват елементи на американска система за ПРО", каза Путин. Той отбеляза, че тези системи за ПРО могат да се използват и за изстрелване на ракети със среден обсег.

Путин заяви, че Русия е готова да обсъди с НАТО правила за полетите на военната авиация. По думите му Финландия е направила предложение в тази посока, а Русия го приветства. "Готови сме да обсъждаме това с нашите партньори от НАТО, но те се отказват от това. Смятам, че това е неконструктивна позиция", заяви Путин.

Руският президент каза, че е обсъдил с финландския си колега и начини за уреждане на кризите в Сирия и Югоизточна Украйна.

Той добави, че са обсъдили и темата за Арктика, най-вече поради това, че сега Финландия председателства Арктическия съвет. Нинистьо заяви, че Хелзинки се надява Русия да участва в евентуална среща на върха за Арктика.

"Доколкото разбирам, и двамата (с президента Путин) сме готови да участваме в арктически съвет на върха, ако такъв се състои", каза финландският президент.

Да се организира такава среща беше предложено миналата година от Нинистьо при негово участие във форум в Архангелск. Тогава Путин изрази готовност да участва в такова събитие.

В изказването си на днешната пресконференция с финландския си колега руският президент заяви, че посещението му в Австрия е имало изключително частен характер. Въпреки това е успял да обсъди въпроси с канцлера на Австрия и с нейния министър на външните работи.

Путин определи срещата си с американския президент Доналд Тръмп като полезна, но заяви, че санкциите на САЩ срещу Москва са контрапродуктивни и безсмислени, предаде Ройтерс.

Той добави, че Европа се нуждае от проекта за газопровод "Северен поток 2", и посочи, че Русия е най-подходящият доставчик на енергоносители за Европа.

Путин заяви, че нито той, нито Тръмп е очаквал на срещата им в Хелзинки да решат всички двустранни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
1
 
! Отговори
БГ преди 5 години
НЕ ВИЖДАМ НИКАКВА ПОЛЗА ОТ НАТО ОСВЕН,ДЪРЖЕНИЕ В ПЕДЧИНЕНИЕ ДАДЕНИТЕ СТРАНИ,НОВИТЕ РОБИ В СВЕТА,И МННОГО ВОЕЕН ПУШЕК,ПРИ НАЯ СЙВРЕМЕННА ТЕХНИКА ,ДА КАРАШ ДРУГ ДЪЪРЖАВА ДА ОТДЕЛЯ СРЕДСТВА ЗА ВОЕНН ГРУХОСТИ,ТОВА ПЪЛНО ГОСПОДСТВО НАД ДРУГИЯ,ВОЕНЕН КОЛОНИАЛИЗЪМ НА САЩ.
60
7
 
1
 
! Отговори
рамбо преди 5 години
Да ви напомня,сащ-исаните,Периметър 21.СЛАВА РАСИЯ,да живее комунизма
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Идеалист 57 Русия е агресивна,не НАТО.Ако не ти харесва,марш,в Русия.Но,защо тъпитеруснаци се натискат да живеят на запад,техните слуги -българските комунисти от БСП,също.
58
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво от това,заради Русия съседите й трябва да загубят суверенитета си и да не членуват в никакви съюзи,които не й харесват.Русия е стъпила на половината северно полукълбо,единствена не е освободила своите колонии,защото граничи с тях и сега не им дава възможност да бъдат свободни страни.Русия е заплаха за мира в света,нарушава международните договори и няма право да иска от други страни да ги спазват.
57
5
 
9
 
! Отговори
Калитко преди 5 години
Да ви кажа честно, по би ми се искало, да бяхме попаднали под английско или американско попечителство след Втората Св. Война.Как мислите вие?
56
4
 
9
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
путин мяука като изплашено коте!
55
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 90-те сравняваха икономиката на Русия с тази на Португалия сега на Италия.Има напредък
54
16
 
12
 
! Отговори
Така беше. преди 5 години
Мужикът който не спазва нито 1 споразумение се страхува от 1 батальон.Нато е ОТБРАНИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ. За всички войни е виновна Русия. Особено за двете най кървави ПСВ и ВСВ. Да не си съсед на ***.Навремето преди да ни "освободят" рашите, нашенци ходеха със ШУБИ и КОЖУСИ.Руснаците ни донесоха ***. Нашенци ги нарекоха ;ОСВОБОДИТЕЛКИ.От Русия само ЗЛИНИ ,нищо добро
53
5
 
6
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Тоя верно е баш неврастеник.
52
10
 
10
 
! Отговори
Путлер преди 5 години
А аз си мислих че Европа ще я анексирам без бой......ех това лошо НАТО!
51
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Темата е много интересна и актуална, коментарите са страхотни, браво на днес.бг.
50
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди малко ПОПИТАХ и поста ми беше изтрит, сега пак питам докога ще търпите тоя неврастеник.Вие сте на ход.
49
21
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Жужето се изнервя от това, че НАТО инсталира ПРО- та по границите с Русия, а това са отбранителни оръжия... - а, ако бяха нападателни...
48
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Късно е тавариш путин. Заобиколен си от всякъде. Когато Гробокопа4ев Горба4ов предаваше соц лагера къде го беше наврял. Хем го беше наврял хем заклещил. Сега ще гледаш и ще мигаш на пар.цали. Какво си мислехте вие от бившият СССР 4е като разтурите вашата система и западняците ще разстурат тяхната ли. Много наивни сте били особено оня със белега на главата. За няколко милиона долара ви предаде без бои. Склеротика реигън ви го напъна доста здраво.
47
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 IP адреса
46
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дотук 3 IP адреса.
45
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много хубави коментари, браво! Личи си нивото на комунистическите ***.
44
32
 
9
 
! Отговори
РУСКИ СМРАДЛИВ ТРОЛ преди 5 години
Пак се уших като руски обущар.....
43
38
 
17
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
Ако приемем,че НАТО доближава Русия.....Какво от това--Нали Русия с военните си съюзи и държави също приближава НАТО? т.е. защо трябва да се съобразява света с Русия, а Русия не трябва да се съобразява с волята на народът на Грузия, Украйна, Румъния, Полша и балтийските държави. Те са суверенни държави , но..явно трябва съгласие от Русия за да влезнат в НАТО?!
42
38
 
15
 
! Отговори
кой ми с ра в гащите преди 5 години
"Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия"- ако не беше окупирал съседи драги дребен императоре нямаше народите граничещи с руската варварска държава да се блъскат на опашка и да търсят защита от НАТО. Членството в НАТО е доброволно от всяка държава .