Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!

Ако все още се чудите, ето кое може да ви помогне
22 авг 2018 16:00, Красимир Ангелов
177
Защо да изберем новото строителство? Ето и 6-те причини!
Снимка: Булфото

Безспорно благоприятните икономически и финансови показатели в последните няколко години създадоха добра предпоставка за развитие на строителната индустрията, свързана с жилищните имоти в България.

Все по-засилените процеси на урбанизация и миграция към големите градове, информираността и взискателността на купувачите, нарастващото предлагане и ниските лихви по ипотечните кредити, спомогнаха за една много благоприятна среда за развитие на новото строителство у нас.

Ако сте пред дилема на ново или старо строителство да заложите, екипът на Imoti.net ви представя шест промени в новото строителство през последните години, които биха мoгли да наклонят везните в негова полза, посочени от експертът Юлия Теофилова от "Stonehard Holdings".

1. Увеличената енергийна ефективност и устойчивост на сградите във времето;

2. Цялостната визия и все по-добрият облик на сградите ново строителство определено правят впечатление през последните години. Един имот ново строителство винаги се проектира според последните тенденции в архитектурата;

3. Налагането на все по-високи стандарти, контрол и гаранции при степента на завършеност на новопостроените жилища;

4. Все по-голям избор от локации и проекти с иновативен и модернистичен дизайн;

5. Проблемът с паркирането при новите сгради е решен, като още при проектирането е задължително към всеки апартамент да има обособено паркомясто. Това обаче не означава, че всеки собственик на апартамент си го закупува;

6. Имплементирането на нови технологии и "смарт" системи в модерните домове навлезе доста стремглаво през последните години.

Още по темата вижте в Imoti.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе за теб може да е мит, ама аз съм го ял тоя! затова си се прибрах в София, на асфалта, при магазините, до училището на две спирки. А да не ти обяснявам през уикенда, когато комшиите правят градинско парти, за какво става дума! Това, че в къща си изолиран, е по-скоро някакъв мит, както казваш ти :)
129
6
 
5
 
! Отговори
До 130 преди 5 години
Брей.Е та ако едно такси ли има в София?Като един не ще,викаш втори,трети и все някой ще те закара.Това са някакви митове,като този,че по крайните квартали и селата нямало ток.Хайде по-сериозно.
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, това е! Ясно е че не знаеш за какво иде реч. Ако почваш работа преди децата? Или пък имаш интервал от 2 часа? Какво правиш? Моташ се?
127
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе тука само късметлии изглежда пишат! В Горна баня тока го спират поне веднъж в седмицата.Я авария, я присъединяване, я някой гепил жици... С водата е същото.
126
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имал съм достатъчно случаи, такси да ми отказва да ме закара до къщата, която впрочем е в Горна Баня! Особено ако вали сняг, или е късно. А като съм ударил две ракии някъде, не ми минава и през ум да сядам да карам. Така че таксито не е сериозно решение, ако си далече от София (8 км) ;)
125
7
 
14
 
! Отговори
До 127 преди 5 години
Това ли ти е проблемът? Сутрин караш децата на училище и после отиваш на работа.Вечер ги вземаш ти или жена ти.В САЩ масово заможните хора така живеят.Първата им работа е да се махнат от блока и да си купят къща като се замогнат.А тук се бутат по блоковете.
124
5
 
15
 
! Отговори
До 124 преди 5 години
Живея в къща от 40 години и за последно токът спираше по време на комунизма.Случвало се е да няма за по час,най-много два при авария,ама това става и в блок.Кой ви ги разправя тези митове,че нямало не знам.Ама е голяма лъжа.
123
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 119Децата освен по купони ходят и на училище или градина. Ставаш шофьор сутрин и вечер. С такси няма да минеш.
122
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 124. Еее не, не е така, доста е прекалено това, което казваш. Това започна да ми прилича на "Гроздето е кисело"
121
1
 
6
 
! Отговори
До 122 преди 5 години
Е какво ти пречи да отидеш до магазина и заведенията с автомобил?Или ако искаш да пиеш вечер гаджето или жената да те вози.А и винаги можеш да хванеш такси.
120
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...забравих да спомена, че освен другия масраф по къщата, вода и ток не са реквизити на които можеш да разчиташ постоянно! А спре ли тока, сметай че спира и топлото! Както и да си я опаковал, за два часа изстива през зимата. И тогава тичаш и палиш "ромската любов" за да не изпопадате от студ.
119
7
 
15
 
! Отговори
До 119 преди 5 години
Мит е,че в къщата се ремонтира постоянно.Аз съм правил основен ремонт преди 10 години и оттогава съм сменял само крушки.Отоплението е с климатик,а може и с локално парно на пелети-изсипваш чувала в един кош и котела сам си дърпа.Няма никаква хамалогия.А и навсякъде вече улиците се чистят от снега.А на детето ще му дадеш 10 лв за такси и проблема ти е решен.
118
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 119. Ее ми така е с къщата, да. Всяко нещо си ама хубава и лоша страна. Избираш кое ти е приоритет - центъра, магазините и заведенията, или спокойствието, липсата на съседи (това за мен е много важно) и това, че живееш на широко. И в двата случая си плащаш за дяволъка.
117
0
 
11
 
! Отговори
Динко преди 5 години
За корозията на заварките:стана като чудовището от Лох Нес-всички говорят за него,никой не го е виждал!Нищо им няма на заварките,разбира се има изключения,където изпълнението и поддръжката е зле,но като цяло е наред!
116
2
 
3
 
! Отговори
До somebody преди 5 години
Е няма как да го постигнеш това в централните части на градовете.Затова се купува къща в крайните квартали или околните села.Санираш я,или ако е съборетина я буташ и строиш нова.Сега всеки има автомобил така че придвижването не е проблем.
115
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е в къща, ама ремонтите са безкрайни. Магазините са далече, детето е проблем да ходи на училище и на съответните купони, че трее да го карам и връщам. Зимата падне ли много сняг и 4х4 не помага, ако пътя не се чисти. Цепене на дърва, внасяне.. Всичко ти е далече. А през свободното време - опиняй из двора. Бе мани! Мързи ме!
114
1
 
6
 
! Отговори
Somebody преди 5 години
Слагана е не глина, а сгур от ТЕЦ-овете :) Такъв е слаган и в блоковете, за които говориш. Технологията на изпълнението обаче е усъвършенствана и затова си прав, че панелките от 70-те до към началото на 80-те са най-качествени. Иначе глина, почва и морски пясък в бетон е забранено да се слага! :)
113
1
 
12
 
! Отговори
Марги преди 5 години
Новото строителство предлага около 8 кв.м. виртуална площ под името - "общи части", които се броят към имота, но не влизат в размерите на апартамента! Измерете си с рулетка, колко квадрата реално купувате! Старият ми монолитен апартамент има 1.72 кв. м. общи части!
112
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 112Аз съм съгласен на 100%. Въпросът е че там поддръжката е убийствена. Едно е да правиш покрив сам, друго е 20 апартамента! С останалите неща положението е същотоНе е за всеки
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има панелки и панелки. Първите в Бг са от края на 50-те и за тях нищо хубаво не може да се каже. В сместта и е влагана и глина. Твърди се най-доброто панелно с-во е през 70-те години. Те са по съвсем различна технология. Най-често имат заливка от дребни камъчета отвън. Ако погледнете такъв блок, и видите, че фугите са му здрави - купувайте смело.