Природният газ поскъпва от 1 октомври. Смятат с колко

Синьото гориво повлича нагоре и цената на парното
36
Природният газ поскъпва от 1 октомври. Смятат с колко
Снимка: архив, БулФото

Цената на природния газ ще се увеличи от 1 октомври. Какъв ще е ръстът, зависи от цената на суровия петрол на световните пазари. Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов пред журналисти.

На 10 септември Комисията очаква да получи окончателното заявление за цени от страна на "Булгаргаз". В момента газовата компания прогнозира увеличение с около 15 на сто.

Иванов коментира, че възможностите на Комисията са силно ограничени и тя преди всичко проверява дали предложената цена е в съответствие с договора, който има между "Газпром-Експорт" и "Булгаргаз" за доставка на природния газ.

По думите му движението на цените на суровия петрол и на курса на долара е в неблагоприятна посока.

По-сериозно увеличение на цената на природния газ вдига и цената на парното и то ще бъде за началото на отоплителния сезон. Иванов не пожела да прогнозира с колко, но смята, че ръст ще има и при топлоенергията.

Комисията ще определи новите цени в края на септември и те ще важат за последното тримесечие на годината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: парноприроден газкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо поскъпва? Нали се диверсифицираха отвсякъде. Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, тръбички вързаха. Евтин газ да тече. От диверсифицираните микротръбички е още по-скъп.
33
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Тези май нарочно гледат да докарат нови избори. Не виждат ли че, клонът се клати а продължават да се друсат на него.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срам и позор за мухалабоико наи бедната наи болната наи нещасната територия с наи високи цени
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухобоико крадливо недоразумение време е хората да те изметът на бунището
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а заплатите кога ще ги повишат, то не може всичко да се вдига само доходите са се мумифицирали на по 300Е
29
1
 
3
 
! Отговори
ДО преди 5 години
КЪДЕ НИ ДОКАРА БОКО УМНОТО--ОПОСКА ДЪРЖАВАТА ТОВА ЧЕВЕРМЕ..ПЛЮСКАТ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА ЧЕВЕРМЕТА САМО,ИЗБИХА ЖИВОТИНКИТЕ НА ХОРАТА ДА ГИ ИЗГОНЯТ И НАСТАНЯТ АРАБЕЛИТЕ ТАМ--НАЛИ ИМАТ ЯКИ ДУПАРИ--ТРЕБЕ НЕКОЙ ДА ГИ РЪБИ...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте тролили.Всички купуват руски газ,всички,абсолютно всички,дори американците,защото е по-чисто от фракинга,по-малко вложения и по-изгодно.
27
0
 
5
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
15% e доста.Вероятно опипват почвата и ще е 10% повишението за да каже КЕВР''Ето видяхте ли защо ни има?''Като ти сервират 15% после 10 ти се вижда приемливо.Хем правителството на власт,хем няма да се харчат пари за предсрочни избори.А може и това да е целта.Филма е гледан.Дава ГЕРБ оставка и пак взима изборите!Българина е ***!
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички останали потоци,освен ЮП са неизгодни за България,защото тръбата не е директна и ще сме зависими,а освен това по тръбата са се накачулили посредници и се много се оскъпява газта.Това не е изгодно за България.ЮП е най-важния приоритет на България,ако трябва на колене ще се молите,ако трябва ще отстоявате както Меркел,но ЮП е жизнено важен за България.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не направим ЮП или да взимаме от ТП,ще плащаме адски скъпо!Много скъпо!А ние сме бедна държава със слабо производство и високите цени ще означават смърт на икономиката и скъпо на домакинствата,държавни учреждения и др.ЮП трябва да е абсолютен преоритет на България и цел номер едно!Абсолютен преоритет!
24
1
 
5
 
! Отговори
Още един българин преди 5 години
Русия над всичко!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринаБългария вече купува турска газ не рускаАми не, все още не купуваме турска газ.Нека не се заблуждаваме!
22
3
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Няма как братя, трябва да подкрепяме братска Русия в този труден за нея момент.Вие знаете, че бюджета на Русия изтънява заради санкциите (не, че работят тези санкции) и трябва отнякъде загубите да се компенсират.Гответе се да работите още и все по-усърдно за същото заплащане във фирмите на родните бизнесмени от редиците на БСП, за да помагаме колкото можем.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12"Руският газ поскъпва - честито на русофилите !...на мене газ не ми трябва"На тебе г^з ти трябва - ти друго нямаш!Въртите се в кръг като кьорави долапчийски коне!
20
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Самозваният инж. Ванката отново доказва, че ДКЕВР е гей клуб.
19
0
 
8
 
! Отговори
gobe37 преди 5 години
Много интересно..... Цената на петрола в началото на май е била 74 долара за барел сега пак е на същата цена..... КЕВР за какво ги има изобщо......
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският газ е скъпоценен благороден газ затова цената му върви само нагоре. Русофобите искат да му смъкнат цената, но това няма да стане.
17
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
,,Дигайте цените,,-някой се изкраска ...
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали братушките ви дават газ,...не се стряскайте от цената, иначе щяхте да се казвате Осман и Фатме.
15
1
 
8
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Колкото повече намаляваме,толкова повече поскъпва всичко.Свикнали са си властимащите,че ще прибират сумата ''x'' и като намаляват потребителите не им излизат сметките,и вдигат цена.Емигрират и измират българите,но на властта не и пука,иска си сумата''x'' от по-малко потребители!Чист социализъм в частен вид!А народа вместо да скочи с тоягите и да ги измете,се е свил и си мърмори робската поговорка''Преклонена глава сабя не я сече''Няма Левски днес,няма и да има,защото младите бягат от Мутринистан