Лошо време, шум, обслужване... Силен или слаб бе сезонът?

Равносметките от туристическия сезон според Константин Занев
Обновена: 24 авг 2018 20:27 | 24 авг 2018 19:52,
14

С или без шумни заведения лятото по морето си върви. И тази година милиони стигнаха по родното Черноморие. Едните са доволни, другите - не чак толкова...

И този сезон не се размина без препирни за чадъри, разправии за цената на цацата и качеството на обслужването. В разгара на лятото отчитаме ръст на чуждестранните туристи у нас. Колкото и да е голям напливът обаче, този сезон май ще се окаже по-слаб от предишния.

Как изглежда летния сезон по морето в цифри - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на Константин Занев от Института за анализи и оценки на туризма.

Действително този сезон има между 5 и 7% ръст в приходите, но според екперта те можеха да бъдат много по-високи. Проверките по черноморието и затварянето на някои нощни заведения са един от факторите, които оказват влияние върху цифрите и силата на туристическия сезон.

След акциите по морето две ключови заведения в Слънчев бряг затвориха врати и вече не функционират по начина, по който функционираха преди. Как се отрази това на туризма?

"Слънчев бряг е парти дестинация и това е ясно. и трябвало един клиент да се ориентира какъв курорт търси и къде отива. Ако действително нощните заведения пречат на хотелите, то трябва да има някакъв контрол. В случая, обаче, хората знаят за какво отиват в Слънчев бряг.", коментира Константин Занев.

Според него точна причина за спада не може да се определи. Станахме свидетели на късния старт на лятото и проливните дъждове, които се изляха в цялата страна. Освен затварянето на заведения и неблагоприятните метеорологични условия, обаче, светът следеше с интерес и Световното първенство по футбол. Така че, според експерта, конкрнетна причина не може да бъде посочена.

Как се отрази спадът на турската лира върху туризма?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Coca0 преди 5 години
Bg turist safarita sa imali bogati lovni divi trofei...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПропагандата на ГЕРБ ще го нарече силен и ще вземат тлъсти премии някои големци!Много просто! - ще включат и мигрантите
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В хотела в Аспровалта беше тихо, обслужването беше много добро, и никой не умуваше дали сезонът е бил слаб.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи въпреки "приръста" на чужди туристи, без българските туристи, нашите хотелиери са го яли!? Е! Да им е вкусен!
10
10
 
1
 
! Отговори
Adapter преди 5 години
Migrantite ot poslednite 2, 3, 4, 5 godini veche dosta dobre se integrirat v selata i gradovete, nauchiha ezika, rabotiat, shofirat, decata otivat s velosipedi na detska gradina, uchiliste, trudova praktika v pedpriatiata, universitet...sportuvat v razlichni vidove sportni drujestva...pecheliat pari, nagradi, plastat danaci, zdravni, pensionni osigurovki...za microikonomikata...
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силен беше що тупаник изяде персонала по кафевоморието не е реално.
8
1
 
5
 
! Отговори
Като бием преди 5 години
Камериерките, сезоните ни заякват и стават по-силни
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А булсатком са днес следобед нямам думи господа сезирам сем защото плащам 35 лева и днеска се едно бях атц навремето сезирам да спре това престъпление защото ако продължи ние потребителите на селата не сме *** и снощи оня да ми се сопа като му звъня на оператор да ми казва аз дали си знам парите аз моите си ги знам за голямо съжаление предплащам месеца дори ако продулжи това оператори колкото щеш не съм за подигравка а тоя централист които ми краде услугата да я ползва много му здраве
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Все реват за още и оБе не е лошо да печели. Но тая печалба да я влага в хотелчето. Освен това колко ли плаща на персонала ?
5
5
 
24
 
! Отговори
Все реват за още и о преди 5 години
Лакомията ще затрие хотелиерите по морето ни. Тази година бях в семеен хотел на шест етажа по четири двойки(двойни стаи) Цената беше нормална 50 лв. стаята. Собственичката почна да ми се жалва за слаб сезон защото имала незаети стаи. Бърза математика показва, че тя при,, лош сезон"печели 80-100 хиляди лева!! Като махнеш данъци ток вода, чистата и печалба е МИНИМУМ 60бона за три четири месеца Гнидата е недоволна, защото е можела да спечели още и още! Казаче за да компенсира загубите, догодин...
4
9
 
8
 
! Отговори
Сънувах преди 5 години
Че утрепахме Турция по туризъм.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснал в битите камериерки. Явно това вече трябва да,се отчита като стандартна услуга към почиващите - "излейте си ядът върху жена от обслужващия персонал срещу една ваша дневна заплата"
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния "експерт" говорещ платени глупости. Или "лобиращ". Което е все едно. "Слънчев бряг" бил "парти-дестинация". Слънчев бряг има едни от най-хубавите плажове и климат на българското черноморие и не може измислен експерт да му лепка разни етикети. Парти може да се прави и в пущинака и да не се пречи на плажуващите. Да се срине всичко е най-добре и да се построи един прекрасен курорт с невероятни плажове. А партиращите да се измитат нейде из гъсталаците.
1
0
 
25
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
В статията пише, че има ръст в приходите от 5 - 7%, но спадът се дължи на две затворени заведения 😊