Най-пиещите жени – украинките! Но най-много пият в Дания!

Първенци сред мъжете пък са румънците, сочи изследване
71
Най-пиещите жени – украинките! Но най-много пият в Дания!
Снимка: Pixabay

Най-пиещите алкохол жени са украинките, а най-много алкохол се пие в Дания. Това показва изследване на учени от  Вашингтонския университет, цитирано от Lancet и БНР.

Изследването е обхванало 28 милиона души от 195 страни и е продължило от 1990 до 2016 година.

Според данните най-пиещата нация в света са датчаните. В Дания редовно пият алкохол 95,3 % от жените и 97,1 % от мъжете. Близо до датчаните са норвежците, германците, поляците и французите.

По отношение на изпитото количество алкохол лидер при мъжете е Румъния с 8,2 алкохолни единици средно потребление, а при жените – Украйна с 4,2 алкохолни единици.

Най-малко пият мъжете в Пакистан и жените в Бангладеш, а най-ниска смъртност вследствие на употреба на алкохол е регистрирана в Кувейт, Иран и Палестина.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 8 месеца
Да им ***** на статистиката!Тия 50 до 100 литра всяка година да не ги варим за разтривка?
Българите пием най-много,ама и солидно замезваме,та не ни личи толкоз!
2
11
 
29
 
! Отговори
Бай Оня преди 8 месеца
Дрън-дрън, защото нямат резултати за България, и няма как и да имат, ние си варим ракията нелегално и пием здраво! Мамалигарите не могат да ни се опрат, още по-млако разни изпедерастени и откачени датчани! Ха наздраве, а утре е събота, ден за наковаване в приятна компания и пиене до зори! А в неделя е ден за мъндръсане на жената.
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И друг път съм го казвал, когато някой почне да ми говори, че руснаците били алкохолици. Руснаците са едни от най-малко пиещите в Европа. Англичани, немци, румънци, поляци, датчани, норвежци, шведи, финландци пият алкохол много повече от руснаците.