Украйна разкъсва всички връзки с Руската империя и СССР!

Най-мащабният парад в Украйна от 2009 г. насам
24 авг 2018 15:00, Елка Василева
434

Близо 4500 военни и бойци от силовите структури с 250 единици сухопътна бойна техника и авиация участваха в парад, наречен "Марш на новата армия", който се състоя в украинската столица по случай Деня на независимостта - националния празник на страната. Това бе най-мащабният парад в Украйна от 2009 г., предаде ТАСС.

За пръв път от 2009 г. над колоните прелетяха бойни самолети и хеликоптери. Зрителите видяха стотици модели нова и модернизирана военна техника, включително американски противотанкови комплекси "Джавелин".

Гости на тържествата са делегати от 18 държави, сред които Грузия, Латвия, Естония, Чехия, Литва, Полша, САЩ, Великобритания, Молдова, Румъния, Канада, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в словото си пред участниците в парада и събралото се множество, че страната "разкъсва всички връзки, които я свързват с Руската империя и Съветския съюз".

"Да направим независимостта необратима, Украйна - силна и велика, без никаква перспектива за връщане в руската зона на влияние: ето главната задача за нашето поколение", каза той.

Порошенко прикани и за скъсване на всички връзки с Руската православна църква. "Имаме твърди намерения да разсечем последния възел, с който империята се опитва да ни обвърже към себе си", посочи по този повод президентът на Украйна. "Не може тялото да бъде свободно, щом душата е в плен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
1
 
7
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Кога се сражаваме срещу Германия ? да знаеш нещо по въпроса ? Сражаваме се чак след 9 ти септември 1944 година .Да си чел нещо по въпроса ? Така че чеи и тогава се изказвай неподготвен .
318
7
 
3
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Той така обедини България че загубихме завинаги Македония и 60 хиляди кв км изконна Българска земя .Ето това е той *** Стамболов разрушителят на съвременна България
317
5
 
7
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
В България винаги е имало руско посолство , дори през 1941-1944г , но ти пишеш , че сме били окупирани от Германия.Няма един изстрел срещу руски войници , но се сражаваме срещу немски такива.Дори спасяваме евреите си(за твоя жалост) през твойта окупация.
316
6
 
1
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Никой Тъпчо не се меси в голямата политика на Великите сили .Ти нямаш акъл за такава политика и какво са договаряли англосаксонците и Русия .Така че не разисквай неща който не са ти по умствените способности .
315
8
 
9
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Каква окупаци те гони бе шматко *** ? Окупирали са ни Германците дето ни ограбиха по клиринговата спогодба Нойбахер през1941 година 1944 година .те бяха истинските окупатори ,даже искаха и войска да пратим да се бием против Братушките .Да скарат двата православни народа за да с избием един други .Ето това са твоите германски любимци .
314
4
 
6
 
! Отговори
До Никой преди 5 години
Значи ти предпочиташ да си бяхме останали Княжество България и това ти стига.Кой си изтегля воените от България , точно преди сърбите да ни нападнат , а.Или ти си мечтаеш за България под сръбско владичество , признай си ще ти олекне.
313
10
 
5
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Стамболов страхливеца , дето обедини България въпреки волята на Русия.И кой изгонва Батенберг от България , а Фердинанд на кой е роднина.Точно Русия ни го натриса ферито и затова до днес Симеон се кланя на тях.
312
4
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Ей Г Никой Всеки който пише добро за Стамболов е Български предател като него .Стамбоов подлогата на Фердинанд който го използва да му свърши черната работа против Русия и после го наряза като кисела краставица насред София .стамболов мъчителя на Капитан Петко Войвода освободителят на Родопите от Турската *** и борецът срещу Сенклер раузнавачът от английското разузнаване убиецът на Българи в Родопите.
311
2
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Ей Г Никой Ей *** долен я да не ми говориш за Стамболов предателят на България ,дето доведе пияницата Фердинанд в България които ни натресе три национални катастрофи ,60 хиляди кв км отнети територии с стотици милиарди левове репарации който плащахме до 1976 година .И не ми говори за страхливецът Стамболов дето се е крил в женски дрехи за да не е бие през априлското въстание .Всичкото това го пише и Буров ,книгата се казва Срещи с Буров .
310
8
 
8
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Ти погледни в нета за да видиш България от изостанала земеделска страна след 9 септември колко завода са построени и каква инустрия еимало щом по линия на ООН сме били на 27 място по БВП във света .Смятай сега къде сме ние благодарение на твоите господари от ЕС който за 30 години ни докараха до просешка тояга и с тотален геноцид срещу Българският народ .Ама тя крушката си има опашка ,тяхната цел беше да ни унищожат като народ и почти са го направили вече.
309
1
 
3
 
! Отговори
До егати държавата преди 5 години
Еми така е при сепаратистите , защо ли искат да се съберат с Русия-един дол дренки са
308
9
 
8
 
! Отговори
Ей Г Никой преди 5 години
Ти си позор за Левски , Раковски и Стамболов , щом слагаш Русия пред България.Даже собствената си кръв предаваш , щом си от македонския край.От такива предатели , като тебе сега още се мъчим да изплуваме от дъното , кадето ни навряхте.Безсрамник долен
307
1
 
17
 
! Отговори
Ег ати държавата преди 5 години
Който е бил в Украйна с кораб-да потвърди. Там грабят от камбуза кокошки, салам, шоколад и каквото успеят...уж за изследване. Искат нафта, пари, боя, разредител и какво ли не. Корупцията,изнудването са начин на живот. При последното ми ходене взеха МЕТЛИТЕ от боцманският склад и няколко кофи боя/по 30литра/, тъй като нямахме друго за вземане. Европейци,..ама само географски. По пристанищята има хиляди тонове скрап останала от бившия СССР-основната стока за експорт. Добре че не съм се родил там!
306
2
 
5
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Абе шматко какво смеси върнали бе какви еврофондове какви пет лева бе *** .И понеже си мислиш че си пишеш с *** ,я да те питам ,ами нашите вноски в европедалският съюз в размер на 600 милиона евро всяка година ,що не ги слагаш в сметките .Хайде смятай за десет години колко милиарда евро сме внесли в бюджета на ЕС ,като най бедната държава във ЕС.
305
6
 
4
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Напиши в гугъл Вълчо Гайдаров и ще разбереш кой е.И никога не съм писал против България.Това , че ти предпочиташ Русия пред България си е твой проблем , ага.
304
3
 
1
 
! Отговори
До Хан преди 5 години
Смешно е да бъзикаш укрите с Гогол.Или не си го чел , или не си го разбрал(по вероятно)
303
3
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До До Г Никой Я ми дай факти какъв опълченец е бил твоят дядо ,защото като те гледам писаниците против Русия и България ,твоят дядо по скоро е бил черкезин и е клал Българите .А моят дядо се е бил за свободата на Македония по бащина линия родът ми е от Пиринска Македония и дядо ми е бил участник и в балканската война ипо късно в първата световна война .А чичо ми е убит край марикостиново и там на паметника за падналите за свободата на България има и неговото име .
302
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 329Изопачавате фактите1. 1941 СССР губи 70% от селскостопанските си площи2. Октомври 1941 Сталин се усеща че по инерция на уравниеловката е пратил обучените промишлени работници на фронта всички които са ОЦЕЛЕЛИ са пратени в тила за да произвеждат оръжия3. От там насетне основно войските са попълвани със селяни4. 1945 след приключване на войната се оказва че по селата половината мъже са убити на фронта да не говорим че всички трактори отдавна са в армиятаБългария храни СССР както може
301
2
 
3
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Ти ми сочиш сайтове , които пишат , че влечуги ни командват и земята е плоска.Не всичко в нета е истина.Ама ти на колко години си
300
1
 
16
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Тъпомерът на урките счупи всички рекорди!Тея са руските македонци, но в някакъв изчанчен турбо хеви метал вариант.На нашите урки поне им остана една автентична и лично тяхна си история от 1944г. насам, а хохлите въобще се отказват от каквато и да е история?! Те са си самодостатъчни и.д.и.о.ти....Гогол ги е описал гениално в Мъртви души