Украйна разкъсва всички връзки с Руската империя и СССР!

Най-мащабният парад в Украйна от 2009 г. насам
24 авг 2018 15:00, Елка Василева
434

Близо 4500 военни и бойци от силовите структури с 250 единици сухопътна бойна техника и авиация участваха в парад, наречен "Марш на новата армия", който се състоя в украинската столица по случай Деня на независимостта - националния празник на страната. Това бе най-мащабният парад в Украйна от 2009 г., предаде ТАСС.

За пръв път от 2009 г. над колоните прелетяха бойни самолети и хеликоптери. Зрителите видяха стотици модели нова и модернизирана военна техника, включително американски противотанкови комплекси "Джавелин".

Гости на тържествата са делегати от 18 държави, сред които Грузия, Латвия, Естония, Чехия, Литва, Полша, САЩ, Великобритания, Молдова, Румъния, Канада, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в словото си пред участниците в парада и събралото се множество, че страната "разкъсва всички връзки, които я свързват с Руската империя и Съветския съюз".

"Да направим независимостта необратима, Украйна - силна и велика, без никаква перспектива за връщане в руската зона на влияние: ето главната задача за нашето поколение", каза той.

Порошенко прикани и за скъсване на всички връзки с Руската православна църква. "Имаме твърди намерения да разсечем последния възел, с който империята се опитва да ни обвърже към себе си", посочи по този повод президентът на Украйна. "Не може тялото да бъде свободно, щом душата е в плен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
6
 
2
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Хахахаха за тебе да те спукат от бой е победа ли , а тогава и ние им разбиваме непобедимата до тогава казашка пехота.И то с конница , тази битка влиза в учебниците на всички големи военни академии.Дори вермахта се учи от нея.
278
3
 
8
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
До Почти сама Аз пък гледах един филм навремето ,той се казваше и Сам войнът е воин .така Русия по добре сама отколкото с бандити и предатели като нас Българите . И последно през гражданската война в Русия през 1918 -1924 година русия и Червената армия сами биха цели 14 държави на куп заедно с Американцци , Англичани и Японци в Сибир .
277
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дори обещаните и така чакани визи за свободно движение в ЕС не получиха- Езвизовият режим на ЕС за Украйна е факт от доста време.Влизането в НАТО не е спешно, защото Украйна има двустранен договор за военна помощ директно със САЩ.
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандера и Мазепа-и двамата са неудачници!А според мене след днешния парад те доволно потриват ръце.
275
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО НАЙ-ГРУБИ СМЕТКИ, ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА УКРАЙНА, ДО ОТДЕЛЯНЕТО И ОТ СССР В ИКОНОМИКАТА И СА "НАЛЯТИ" ПОНЕ 500 млрд. ДОЛАРА ...ГОЛЯМИЯ ВЪПРОС Е: "КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА?!"И още по-големият въпрос - на кого трябва да ги връща?И колко такова средства са били наляти в РСФСР ?
274
6
 
1
 
! Отговори
Каде ги преди 5 години
Видя тези милиони укри дет бачкат в Русия.Май бъркаш посоките на компаса
273
1
 
2
 
! Отговори
До 291 преди 5 години
Това важи по скоро за Русия
272
2
 
7
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Правилно всички връзки трябва да се скъсат газовата връзка също и всички работещи в русия украинци няколко мильона цюрук обратно в незалежната
271
3
 
5
 
! Отговори
Почти сама преди 5 години
Ще остане Русия и пак ще се чуди защо.
270
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунистите са глупави хора,а най-големите комунисти бяха в СССРбезплатно си разбиха държавата на части
269
5
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Киевска Рус - както ще се казва Украйна- скоро ще граничи с Китай !
268
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айдеее шведите са славяни щом името роси е славянско,муахахахахха ,иначе наистина няма никаква разлика между шведи,финландци,норвежци и руси,все беломуняви безвежди хърби ама жените пък хубави поне докато са по-млади че имат едър кокал та стават МАТРЬОШКИИИ
267
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...а да и Северна Добруджа,та румънците точно д си траят че са баш като "македонците"но си нямат "матична държава"ами се явяват такава на Молдова,иначе същата съшита с бели конци история ,римляни били хахахаха
266
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо Румъния да даде после да иска,румънците са първите в Европа с ново име-власи и молдовци +подарената Трансилвания =румънци,да бе ..
265
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господин НикойВиновни са БКП и комунистите 45 години и т.н...
264
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** то има ли още такава държава Украйна?
263
4
 
9
 
! Отговори
Господин Никой преди 5 години
Абе какво става с тая държава , проблем с търговският регистър ,проблем с КФН ,,проблем с застрахователното дружество олимпик ,проблем с пробите от убитите животни в странджа .Убийства ,самоубийства ,бягство на затворници ,калинки -малинки ,катастрофи и Цецо малоумният пъпеш ,ще ми казва че всичко било добре в България .Само аз пропуснах и много други проблеми ,защото няма да ми стигнат смволите да ги описвам .Явно газда Борисов трябва да си ходи вече завинаги .
262
9
 
0
 
! Отговори
Слава Украiни преди 5 години
Неук си приятел, ВСИЧКИ ВЛАДЕТЕЛИ древного КIiва са с варяжки имена! Сега разбрал защо българи не обичат България а москалия, не знаете ИСТОРИЯ, ВАШИ ОТЦИ В МОГИЛУ СЕ ОБРЪЩАТ! Срамота
261
2
 
10
 
! Отговори
УКРАЙНА ИМА ДА ДАВА преди 5 години
И така!Полша си иска заграбените от Сталин територии на Волинска губерния и Лвовска губерния, Словакия и Унгария си искат своите Източни покрайнини - Галичия, Румъния иси иса северните покрайнини - общо 176000 кв. км.Поляците не искат да забравят волынская резня.К`ви ще ги търкалят хохолите?
260
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че дори и думите "рус" и "руси" са славянски означават светлокос,светлокоси, аааа,варяжки на върба в сряда!Ай сектир!