Украйна разкъсва всички връзки с Руската империя и СССР!

Най-мащабният парад в Украйна от 2009 г. насам
24 авг 2018 15:00, Елка Василева
434

Близо 4500 военни и бойци от силовите структури с 250 единици сухопътна бойна техника и авиация участваха в парад, наречен "Марш на новата армия", който се състоя в украинската столица по случай Деня на независимостта - националния празник на страната. Това бе най-мащабният парад в Украйна от 2009 г., предаде ТАСС.

За пръв път от 2009 г. над колоните прелетяха бойни самолети и хеликоптери. Зрителите видяха стотици модели нова и модернизирана военна техника, включително американски противотанкови комплекси "Джавелин".

Гости на тържествата са делегати от 18 държави, сред които Грузия, Латвия, Естония, Чехия, Литва, Полша, САЩ, Великобритания, Молдова, Румъния, Канада, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви в словото си пред участниците в парада и събралото се множество, че страната "разкъсва всички връзки, които я свързват с Руската империя и Съветския съюз".

"Да направим независимостта необратима, Украйна - силна и велика, без никаква перспектива за връщане в руската зона на влияние: ето главната задача за нашето поколение", каза той.

Порошенко прикани и за скъсване на всички връзки с Руската православна църква. "Имаме твърди намерения да разсечем последния възел, с който империята се опитва да ни обвърже към себе си", посочи по този повод президентът на Украйна. "Не може тялото да бъде свободно, щом душата е в плен", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
3
 
2
 
! Отговори
Путкин преди 5 години
Браво на украинците, не им се Удупиха на лакомите ***! Имат достойнство и не се обезличиха като турци и сърби.
338
7
 
14
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
МАЛКО МИ Е ТЪЖНО ,ЧЕ БЪЛГАРИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ БЪРКАТ- П Р А Й Д С П А Р А Д !!! УКРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРЕКАРАТ КАМИОН С ЯЙЦА С КОМЕНТАР ,ЧЕ СА СПЕЦИАЛНИ ГРАНАТИ С Ц-4 !!! КОЛКО ТОЧНО СА УБИТИТЕ И РАНЕНИТЕ В ПРЕДПРИЕТИТЕ АТАКИ СРЕЩУ ДОНЕЦКА ОБЛАСТ ??? ПРЕКЪСВАТ- КАКВО -ГАЗОВИТЕ ВРЪЗКИ - ЕМИ ОТ КЪДЕ ГАЗ ? ВЪГЛИЩАТА СА В ДОНБАС , МАРИУПОЛ Е ИЗОЛИРАН -"НАКЪДЕ В НЕДЕЛЯ " !?!?!?
337
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боби, аз не съм се радвал, че са запалени живи. Просто защото никой не ги е палил. Мисля, че се е получило някакво самозапалване там. Но хубаво скачаха от висото - хоп, хоп! И после хрус, хрус!
336
3
 
17
 
! Отговори
Боби62 преди 5 години
.....що ми триеш коментара бе юнак ???? Не съм ли прав като казвам, че само един БОЛЕН МОЗЪК може да се радва на това да бъдат запалени живи хора аааа ??? Тоя СатНат с неговото уродливо възхищение на този нечовишки акт е имено ТАКЪВ !!! А ако пак ми изтриеш коментара .....значи не си по различен от него !!! Това което бе причиено на тия хора бе акт на ВАРВАРСТВО извършено от индивиди наричащи себе си ХОРА !!! Продължавам да твърдя, че СатНат - сателита НАТОВСКИ не е по различен от тях !!!
335
6
 
16
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Но връзките по нашето черноморие остават - тук украинците обслужват руснаците на чист руски....
334
10
 
16
 
! Отговори
Корумпиран тъпак преди 5 години
Затова народа в Украйна лиже патки за шепа сол , за разлика от другата страна в Русия.
333
4
 
6
 
! Отговори
Джеймс преди 5 години
Селинджьри
332
6
 
21
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
Идеално, какво тогава само реват за този Крим като същия им станал част от Украйна точно по времето на СССР. Допълнително допълнителното разширение на Украйна с полски и унгарски територии след ВСВ също трябва да се вземе в предвид! За сметка на тях могат да се разделят с Донецка, Луганска области, че и др.Щом ще късат тотално с СССР,то е редно да са готови да се разделят и с териториалните си придобивки от времето на СССР! Без това днешните им национални герои са се били на страната на немците.
331
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички бягат като дявол от тамян от Руснаците защо ли ???
330
11
 
17
 
! Отговори
Трибунал преди 5 години
Да не забравим любимият им Саакашвили, виновен за ГЕНОЦИД в Осетия - по време на Олимпиада, както и убитите украински и рускоезични граждани в Одеса, финансиране и доставка на оръжие на снайперистите в Киев, включително убитите служители на реда, които не употребиха сила. Щедро подкрепени нацистки паравоенни образувания подкрепени от Тимошенко и в Одеса.Мястото им е в затвора.Съд за убийците в ОкраинаМеждународен трибунал и справедливост су нацистката ч/*** в Окраина,която в момента управлява
329
13
 
17
 
! Отговори
Трибунал преди 5 години
Международен трибунал срещу Турчинов, Яценук, Тимошенко, Парубий, Порошенко.Нацистки паравоенни батальони - Азов, Айдар, Десен сектор, Днепър - финансирани от САЩ. Единствената д-ва в света, в която не допускат чужди журналисти, убиват несъгласните с режима, убиват лекари ЧЕРВЕН кръст професори, учени, журналисти и то в СБУ.Забраниха Българският.В Полша ги мразят и открито ги наричат нацисти.Герои са им Шухевич, Бандера и Савченко.Отговорни за над сто атентата и спрян с/у президент на САЩ.
328
8
 
24
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Това значи че и газовата връзка ще бъде скъсана с русия и всички украински граждани работещи в русия ще бъдат върнати в украйна ? Вариянта не е лош.
327
2
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 5 години
*** от "Днес" заглавието трябва да е в кавички. Толкова ли сте неграмотни?
326
6
 
12
 
! Отговори
До футуролог преди 5 години
60хил. българи умират в битки срещу османците.Каква е тази българска черта , да си умаловажавате историята.Другите си окрасяват историята само вие я омаловажавате
325
9
 
18
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До До Хана 359Повечето от българските жертви през руско-турската война са на цивилно населениеИначе си правРешителната битка е на връх Свети Никола сега известен като Шипка след което Руската империя безпроблемно е можела да превземе Истанбул която тогава е столица на Османската империяА Османската империя е била на три континента и без помоща на Руската империя никога нямаше да се освободимДа не се забравя че е имало и азиатски фронт на същата тази война
324
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Тервел !Ако някой го заплашва ,ще свърши мно-о-о-го зле !
323
14
 
8
 
! Отговори
До Хана преди 5 години
Масони са били на баба ти цървулите.През османо-руската война ние даваме 60хил. жертви , а руснаците 22хил.Ако не бяхме ние българите , Русия никога нямаше да спечели тази война.И само виж , какво са построили с дарения твойте масони и после пиши.От 1,5 млн, за 60 години ставаме 6млн.После 45г не успяват да унищожат построеното
322
12
 
11
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Не ги величайте нашите революционери. Всичките бяха масончета и ни нахакаха в такъв зандан с техните възстания и революции и с тяхната химера за прогресивната Европа която щяла била да ни подкрепи амадруг път, че от България нищо не остана. Накълцаха я на пет парчета кърваво месо. Русия поне се опита да извади горещите кестени, но и за нея това беше непосилна задача.
321
0
 
8
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Дори дядо ми е участвал в тези битки.Ранен е в Унгария и се връща.А ти кажи , кога воюваме срещу Русия през втората световна
320
3
 
1
 
! Отговори
До Г Никой преди 5 години
Това , че не съм съгласен с теб ли ме прави ***.А ти си нямаш и идея , колко повече знам от теб за голямата ти политика.Аз познавам хора и от двата лагера и заради това ми е забавно , като ти чета фантазиите.Просто си нямаш на идея за какво става въпрос.Трябва да се прекръстиш на Г Шаран.