Забрани или дискусия: Забрадки и черна дъска, религия и училище

Момичетата твърдят, че сами са взели решение да носят забрадки
24 авг 2018 20:00,
72

Сара, Айя и Шахида са съученички. Шахида носи забрадка от 10-годишна и се дразни на опитите на някои политици в Германия да забранят носенето на забрадки в училище.

"Аз съм само на 12 години, но ако ми кажат да сваля забрадката ще им кажа: "Не! Това е мое решение! Не сте мои родители и не може да ми се бъркате", казва момичето.

Сара обяснява, че също иска да носи забрадка, но когато стане по-голяма и е способна сама да вземе свое решение.

Йоахим Щамп, министърът на интеграцията на Северен Рейн-Вестфалия смята, че под 14 години момичетата не са способни да взимат такива решения.

"Най-важното за нас е самоопределението, така че жените, които доброволно решават да носят забрадки да бъдат уважавани от обществото, без уговорки. Целта на тази дискусия не е да ги изолираме, но не бива да принуждаваме ученичките да носят забрадки", казва Щамп.

Много от момичетата обаче твърдят, че доброволно носят забрадки.

Повечето учители се отнасят критично към тази тенденция, но не смятат, че трябва да се прилагат забрани. Вижте още във видеото на Deutsche Welle.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изчака със забраждането, докато стане пълнолетна. После да се върне в държавата, от която е дошло семейството й.Там ако ще и с палатка да се наметне!
39
3
 
38
 
! Отговори
Щяла дакаже Не! преди 5 години
ако й наредят да свали забрадката. Коя си ти ***, да правиш зоологическа градина в европейско училище и да се поставяш по този начин по-горе от децата на европейците, чиито данъци хранят цялото ти котило? Защото забраждането или закачулването с бурка значи точно това - аз съм с по-висок морал от вас, аз съм нещо повече и се прикривам от погледите ви, които ми омърсяват!Заслужава да я изхвърлят от училище като мръсно коте - за непристойно поведение!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40Не става ясно какво точно казваш.
37
3
 
4
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...a I "skapo " dete ...obrazovanieto na jeni ne e li zabraneno vav vashata religia ?!?? Ili barkam ...ama mai ne barkam !!!
36
3
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...dokolkoto znam "skapo " dete vav vashata religia nima " iskam ..ne iskam " !!! zashto si mislite che zakobnite v Evropa ,koiato e opredeleno hriastianska teritoria vajat vashite jelania I prishtevki ..obichai..I traditsii !!! Kato idesh v chjda strana ..jiveesh spored zakonite I ! Kato doidesh v doma mi sashto !!! Az kato doida v tvoia sam dlajen da se saobrazia s poriadkite ti !!! Razbra kli za kakvo ti govoria " skapo " dete !!! Ti badi blagodarna ,che v Evropa moje da se obrazovash !
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато в целия ислямски свят може европейки да носят поли и рокли тогава ще носите забратки подобно на 80 годишни баби от делиормана и кърджали.
34
8
 
3
 
! Отговори
чучолигарчо преди 5 години
До АнонименА какво значи ПИНГВИНКИ в Германия???
33
0
 
27
 
! Отговори
Aнонимен преди 5 години
Да се връщат от където са дошли и там да си дискутират и налагат техните правила, закони и традиции
32
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До чучолигарчоти вземи първо разбери какво значи ариец :))) ще останеш изненадън.
31
4
 
21
 
! Отговори
чучолигарчо преди 5 години
Германия се напълни с ПИНГВИНИ с чист арийски произход !!!!Хитлер подскача в гроба си от мъка...
30
0
 
17
 
! Отговори
Той е да си нагъл преди 5 години
Домъквам се у вас отварям хладилника взимам си храна после като те питам какво правиш отговарям не ми се бъркайте.
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 27медресетата са училища по ислям.Иначе си прав и християнската религия е била като исляма но преди 600 години в дивашките средновековни времена,няма християнин,който да не осъжда действията на църквата по онези мрачни за просветата времена,виждаме и съзнаваме грешката религията да се бърка на светския живот,и сме го разбрали от векове,доста назад се движите
28
0
 
15
 
! Отговори
Гади ми се преди 5 години
Тези даващи трибуна на ислямската пропаганда сигурно защитават и правата на жените.
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е то напреднала държавица като Фащ и нацистките напафки
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27О,недей да скромнееш и мюсюлманите са утрепали доста учени,доктори,художници и философи.Айде сега да сме некви от бразилската джунгла да ти повярваме как от всяка джамия излизали титани на науката и прогресът на човечеството.Е можеш да ги видиш в София в джамията в центъра на кво мязат-тълпи от черни силно миришещи на пот мъже обикновено със статут на бежанци викащи силно и пречейки на всички останали.Напрао са като академичен симпозиум за развитието на квантовата физика.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 25по-точно няма как да се каже,браво
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само вижте какво име са й сложили на тази забрадената и после си правете изводите в каква среда расте и доколко сама може да взима подобно решение.("Шахид" - мъченик, загинал за вярата; онези, които се самовзривяват, са шахиди).Не е препоръчително подобно момиче да го пускат между останалите деца. Знаеш ли какво може да й дойде наум? Ами ако реши да се пожертва в името на вярата и направи това в класната стая, докато тече урокът и другите деца са там?
23
0
 
19
 
! Отговори
Капитална грешка! преди 5 години
Със закон трябва да се уточни, че такова решение девойката е способна да вземе тогава, когато придобие право да гласува - на 18 г.Няма да правят европейските училища на театрални сцени и менажерии!Подобно на Франция, във всяка страна членка на ЕС, трябва да се забрани носенето на забрадки в училище.Но да се предвиди и още нещо в закона - ако твое дете под 18 г. не ходи на училище, губиш право да пребиваваш на територията на ЕС, а заедно с родителите си тръгват и останалите им деца под 18 г.!
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образованието е противоположност на исляма.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги загледах така по-добре да си носят забрадки че са много грозни.Криви крака дебели баджаци а на тая забулената лицето и определено има следи от сериозни роднински кръвосмешения.