Експерт от чужбина идва за разследването на ада до Своге

Снимат участъка с дронове, търсят проблеми на пътя
47
Експерт от чужбина идва за разследването на ада до Своге
Снимка: Булфото

Чрез видеозаснемане от дронове и външна консултация Институтът за пътна безопасност ще търси причините за тежкия инцидент на пътя, който само преди две години е ремонтиран за 23 млн. евро. Това съобщи пред БНР Диана Русинова от института.

Още по темата
"Ще имаме в нашия екип човек, който от дълги години работи в сферата на пътната безопасност в Австралия. В екипа ще бъде и господин Богдан Мирчев, който е бивш шеф на КАТ и е бил един от водещите експерти по разследване на най-тежките пътно-транспортни произшествия. Ще заснемем и участъка с дрон, не само този участък. Ние ще заснемем и други, които потенциално представляват риск", каза тя.

И Русинова, както и други експерти обясниха, че въпросният пътен участък е в лошо състояние.

"Нашата проверка показа на много места компрометиран асфалт, нарушено пътно покритие и то само по-малко от две години, след като е приключен този ремонт. Липсващи знаци, на много места канавките са пълни с паднали камъни и не са почиствани от години. Има много храсти по пътя, които доста скриват видимостта и водата няма къде да отиде да се оттича. Тя съответно отива на платното. Едната от причините за този инцидент категорично е състоянието на пътя",  каза тя.

И от организацията "Българско обединение на шофьорите" посочват лошото състояние на пътя като вероятна причина за тежката катастрофа край Своге. В съобщение до медиите от обединението напомнят, че в края на миналия месец са изпратили писмо до министъра на регионалното развитие, с което да обърнат внимание за лошото сцепление на асфалта при завоите, недостатъчните ограничителни съоръжения и растителността, която пречи на добрата видимост.

Да не се прибързва със заключението, че състоянието на пътя е причина за катастрофата, призова експертът по организация и безопасност на пътното движение" проф. Румен Миланов, който е и преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

"Безспорно, движението е било в един силен валеж и най-вероятно пътната настилка е била покрита с воден слой, който още повече усложнява обстановката. Основният въпрос е с каква скорост е влезнал автобусът в тази хоризонтална крива с концентрация на пътно-транспортни произшествия и сигнализиране", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 5 години
Експерт ли?А защо ексепрта не се произнесе по въпроса как е възможно за 30год.една толкова малка държава да няма елементарна инфраструктура? Защото бочовите ,,магистрали" или по точно асфалтираните детелини касаят единствено и само града-държава софия.А извън софия какво се случва с раята....абе да са опраят ве.И сега:експерт.30-ет години ни управляват доказани престъпници и абсурдистанеца продължава да гласува като ***.
38
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 5 години
Това с експерта ,струва ми се е прекалено.Толкова хора се изказаха , толкова много мнения,че едно да е вярно пак е истина.Жалко за хората ,за детенцето.А и тия журналисти са като свраки ,само въпроси задават едни и същи ,търсят под вола теле.Безпощадни са.И със един и същи речник .С едни тежки ,минотонни гласове.Никаква жалост няма в тях .Важно е кой ще открие причината ,кой повече сеир ще направи.
37
0
 
8
 
! Отговори
Жожо преди 5 години
Поканете чуждестранен експерт да разследва държавата.Всичките проблеми са там !
36
0
 
0
 
! Отговори
Бенедикт Къмбербач преди 5 години
баче ли всеки път като се чуе че има чуждестранни експерти и всеки път има нещо за метене - сваленият самолет над Украйна, сваления от турците руски самолет, катастрофата на джърмануингс, тая катастрофа....
35
0
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
От новите магистрали и ремонта на старите пътища се краде най-много. Правят, откриват с лентички и след година почват всякакви ремонти.През това време десетки губят живота си или осакатяват за сметка на ония горе дето се " гушат"и се правят, че вземат мерки.Да вземат , но не мерки , а парите от ЕС и от нашите данъци.
34
1
 
2
 
! Отговори
Пет преди 5 години
До анонимен...Кои *** и кои народи? Ти от кои от тях си? Не си пишеш името...а този премиер Кои *** го избраха? И той е Само една Разновидност на Партията на народа...измислена Хамелеонска история за Наивници! Какво се правят на нищо не знаещи Комунистите.. Кога е строен този път? Коя година и при какъв наклон е бил?Пишете си и си плювайте...Оправия няма в Тази държава.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вината в шофьора няма как да се търси. Нарушенията са започнали преди да тръгне. Правни и застрахователни норми, пътно пратно, още три коли бутнати.всичко това е факт.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркан проект и като се изпълни става още по лошо.Но как да се намери правилния проектант, като не е имало кой да го научи. Ако е дошъл от СССР още по лошо.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигнали имало ли е- имало е! Многократно ли- многократно! Мерки взети ли са- табела сложили! Някой нещо направил ли е, за да отстрани нередностите- НЕ!Вината не е 100% на шофьора.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Експерта" от австралия всъщност се е оженил за българка преди време и е работил НЯКОГА някаква работа която имала "нещо общо" с пътната безопастност ама не съвсем а сега е на гости в Бг и "Що да не вземе някой лев като консултантче".И те така..........е в Бокостан.Крадем НЕУМОРНО!
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvi sa tia prostotii samo pari ot djobovete ni eksperti ima v bg no sa strahuvat da kajat istinata trabva rasreschenie ot drugarite bogataschite na gerb
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пет 29Аааа, а по най-глупав премиер и народ КОЙ може да бие Бг, А???НИКОЙ!!!!!!!*** в Африка и Коморските острови са ТЕЖКИ интелигенти пред вас!!!!!!!
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите за ремонт са откраднати..............познайте от кого??Пак ли ни правят на маймуни ?С чуждите експерти................хаха!!!Лъжите им стават все по-рафинирани.................ама с тоя лош материал............толкова!!!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде големите хонорари на чуждите прехвалени експерти сега ще почнат да падат!!С парите от обикновените българи!Резултат-нулев!!!БГ-експерти каква работа вършат?Или само се пишат експерти????
25
1
 
10
 
! Отговори
Пет преди 5 години
По новините телетекста на германоговоря щите телевизии се спомена за това че всяка година умират или са ранени Хиляди хора по пътищата в Най бедната страна на Европейския съюз .България! Стари зле ремонтирани пътища.стари зле ремонтирани коли и бусове...Ето такъв им е коментара! Поне по тези Показатели за Катастрофи и умрели от Рак е България на Първо 1 место в Европа! И Никой не може да я конкурира!Хубава работа ама българска...и малко ци.га.нска!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По всякакви въпроси ни вадят по 2-3 експерта пък сега вече щели биле да викат от чужбина. Ми тогава нашите експерти които са по 2 на глъвъ от населението за какво са ни ? Да ги уволняват.
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
benete da pusne dokumental video za realnia izgled na patnata problemna otsechka na stadiona pred futbolistite ot bul armiata...lokomotiv, slavia, beroe, spartak, marica, botef, etar, yantra, arda, tundja, cherno more, ludogorec...za iniciativnite bg unaci...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
"Ще имаме в нашия екип човек, който от дълги години работи в сферата на пътната безопасност в Австралия." Боже, колко мъка има в България. Къде е Австралия, къде сме ние. Няма ли такива експерти по-наблизо? Германия например. Трябва да дойде човек от другия край на света, за да ни каже очевидни неща. УЖАСТ!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце поне не се бута по болниците и да пречи на лекарите да си вършат работата.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце след заседанието на министерския съвет прати пред журналистите калпавите си министри а той от срам не се явяса да каже 2 думи за тази трагедия.Срам и позор!