Папата поиска прошка за всички злоупотреби в църквата

Това стана по време на литургия в Дъблин
Обновена: 26 авг 2018 20:10 | 26 авг 2018 19:55, Красимир Ангелов
58
Папата поиска прошка за всички злоупотреби в църквата
Снимка: Reuters

Папа Франциск отново помоли за прошка за всички видове злоупотреби със служебно положение, извършени от членове на църквата и нейни институции, предаде ДПА.

Още по темата
Франциск заяви това по време на литургия пред 500 000 души, събрали се в парк в Дъблин. Той разказа пред тях, че се е срещнал вчера с осем жертви на сексуални посегателства, извършени от представители на църквата.

"Молим за прошка за времето, изминало без да бъде показано състрадание към оцелелите", каза той.

"Молим за прошка за хората на ръководни позиции в църковната йерархия, които не са взели мерки срещу този вид злоупотреба", заяви още папата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Абе яааа...!!! Прошка щял да ми иска! Кво като се е облякъл в.бяло като някой Пижо?
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма прошка....
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко западно е гнус;само престъпления и нищо друго
50
2
 
0
 
! Отговори
месара преди 5 години
за Йоан Павел || пиша!
49
2
 
0
 
! Отговори
месара преди 5 години
имаше един папа, него го обичаха по цял свят! преди него не знам как е било, но след него,.........
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ е казал, че всичко се прощава ако човек се покая. Може цял живот да си изнасилвал, убивал и ял бебета, ако се покаеш на смъртното си легло - отиваш в рая. Няма лабаво...
47
2
 
2
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 5 години
НЕ МУ ПРОЩАВАМ.ДА ГОРИ В АДА .
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и този като предния нищо не знае и е изненадан. А дали няма брат който да бутне напред когато стане напечено. Защо ли мисля, че и следваащия ще се извинява от името на този, но той самия ще е чист като сълза и така нататък докато не бъдат запалени публично всичките педофили там!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма прошка за педофили. Трябва линч, начело със шефа им, който твърде удобно все е ни лук ял ни лук мирисал. А всичките са с печат педофил на челото. Затова бутат целия свят към сжендърските си ценности.
44
0
 
8
 
! Отговори
Вяра ли? преди 5 години
Защо няма прошка за 16-те жертви от катастрофата край Своге? Тръгнали за "7-те престола" на поклонение и 16 от тях загубили живота си. Не са били достатъчно вярващи или какво? Сигурно и за това имате обяснение, айдуци в раса,вие за всичко имате свещен довод, особено ако трябва да се оправдават престъпления и трагедии.
43
1
 
6
 
! Отговори
Стигма преди 5 години
До 43Общото е, че и падретата и калугерите харесват задни диференциали, разлитата е, че първите си падат по по-малокалибрени, производвтво 2009 година, а вторите по мощни, по-стари и вече разтропани.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОШКА НЯМА!!!И БИБЛИЯТА КАКТО НА КАТОЛИЦИТЕ ТАКА И НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ПОЛОВИНАТА Е НА ЕВРЕИ ПРЕДСТАВЯЩИ СЕ ЗА УЧЕНИЦИ НА ХРИСТОС ЕВАНГЕЛИЯ МЕНТЕТА НО СИ МЪЛЧАТ ЩОТО ЩЕ ИМ СЕ СРИНЕ ВСИЧКОИМА ОРИГИНАЛНА БИБЛИЯ ОТ 330-ТА ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА САМО СЪСТАВЕНА ОТ НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС ПИСАНИЯ БИЛА Е СЪБРАНА ОТ МОНАСИ В ГЪРЦИЯ !!СЕКТИТЕ КАТОЛИЦИ И ПРАВОСЛАВНИ СА СЪС ИЗМАМНИ БИБЛИИ!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква е разликата между православието и католицизма?
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнстовото е най-грандиозната измама на еврейските сатанисти. И най-голямото зло сполетяло нявга рода адамов е днешната доминация на бледоликите юдейо-християнски сатанисти на света. Христос е бог, но се е родил от простосмъртна жена, баща му е бог, ... ама и Христос е бог, бог ама се е родил, че и умрял, че и се възкръснал, ... ама не се възкраснал все още, дошъл, ама отишъл ... ала-бала ...Ъристияни бея, ко да радиш!
39
0
 
7
 
! Отговори
Наука, не вяра преди 5 години
Всичко идва от слабата образованост и грешната постройка на обществото. Там, където Просвещението е победило, религията се е превърнала в чиста формалност още преди два века, а в последствие напълно е била изхвърлена от обществения живот. И това сега са най-развитите, благоденстващи страни. Другия вариант е да живеем като ск.отове и да се надяваме на нещо по-различно в отвъдното. На това и разчита попщината.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вартоломееви нощи,аутодафета,Инквизиция,Вселенска алчност и похотливост - ако не беше така,кой на Запад би се осмелил да легализира педо - хомо - некрофилията и прочие?!
37
1
 
7
 
! Отговори
Чипровци преди 5 години
До 20Тоя същият недорасляк, за когото пишеш, Спиридон се казва, известен още като баба Донка, е превърнал Чипровския манастир в същински б.рдак.По всяко време чалгии и съмнителни типове с мерджани. Ходехме там семейно, докато не ни натресоха това човешко недпразумение. И после папистите били не знам си какви, а тия родните са цвете за мирисане.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Католическият Бог е отвратителен. Как може да допуска такива извратеняци?
35
0
 
8
 
! Отговори
Църковна касичка преди 5 години
Когато един такъв тари.кат с благовидо изражение започне да ви зарибява му кажете за имотите на църквата. Или, че трябва и те като нас простосмъртните да плащат данъци. Да видите как за секунда изчезва маската на смирен расоносец. Иначе ако спорите за вяра, това го могат- ще въртят и сучат до безконечност. Но за кесийте ще ги заболи истински.
34
0
 
5
 
! Отговори
чадо Онуфрие преди 5 години
а знаеш ли колко плескавици изотзадзе те чакат - Голгота голяма е до Ролекса и Линкълна...