Съсипия във Венецуела: Да дариш живот далеч от близки и дом!

Заради кризата: Стотици жени отиват да раждат в Бразилия
27 авг 2018 20:30, Красимир Ангелов
40

Снимка: Reuters

Стотици бременни венецуелки напускат своята родина и отиват да раждат в съседна Бразилия. Те емигрират  месеци преди това, заради доста по-добрите грижи, които получават в съседната страна, отколкото в съсипаната от икономическа криза своя родина.

Още по темата

Всеки ден няколко венецуелски бебета се раждат в бразилските градове, намиращи се в близост до границата.

"Бебето ми нямаше да е живо, ако бях останала. При нас няма храна, няма медицинска грижа, често няма дори и доктори", заявява пред Reuters Мария Тереса Лопес, докато държи в ръцете си новородената си дъщеря Фабиола. Бебето се ражда след секцио в болница в Боа Вища, столица на граничния бразилски щат Рорайма.

Младата майка споделя и своя дълъг път до Бразилия. Тя е изминала 800 километра от своя дом, част от които на автостоп, за да стигне до болницата. Това се е случило 5 месеца преди раждането.

Местните власти признават, че големият приток на венецуелци натоварва сериозно социалните услуги в северния край на Бразилия, а освен това води и до увеличаване на престъпността и проституцията.

А статистиката е категорична – само в най-голямата болница за раждания в град Боя Вища за миналата година са се родили 566 бебета с майки, дошли от Венецуела.

А само от началото на 2018 година бройката на новородените тук е 571. А през 2015 година нито едно венецуелско дете не е проплакало тук по подобна причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
12
 
! Отговори
комунизъм=бедност преди 5 години
Изводът е ***, където има комунизъм се живее бедно и безперспективно.
34
0
 
4
 
! Отговори
анонимо преди 5 години
До VictimizedТ...унгер, вземи научи икономиката... Или отивай при Волен в лудницата.
33
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Защото сме социалисти !
32
1
 
7
 
! Отговори
Info преди 5 години
По най-нови данни сегашната заплата е долар ипетдесет-шейсет цента!А два милиона души са избягали от страната като това са лекари ,специалисти и всичко по квалифицирано става ясно за мащаба на трагедията.Едиственото положително е че цяла Латинска Америка ще разбере по трудния начин що е това Комунизъм.
31
3
 
12
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Нали ти пишат хората, че пътуват дори на стоп бе TЪП комунист!Съсипахте половината свят като заблуждавате хората, че комунизма ще им даде справедливост и благоденствие.
30
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е такава е политиката на Запада, в България и ЕС няма и деца и внасят работници.
29
2
 
14
 
! Отговори
Венецуела-тъжно е! преди 5 години
Във Венецуела средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 30 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !
28
2
 
16
 
! Отговори
До комунис преди 5 години
Комунистите и в Саудитска Арабия да ги пуснеш ще им свърши пясъка.
27
6
 
13
 
! Отговори
Bay Bohos преди 5 години
Питали Радио Ереван дали може да се построи комунизма в Швейцария ?След дълго мълчание радиото най-накрая отговорило. -Абе може ама язък! Та който разбрал разбрал останалото са чугунени глави.
26
14
 
22
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
А доказани военно престъпници като Буш, Чейни, МакКейн и Килъри, дето са отговорни за стотици хиляди цивилни жертви? Те са ни началниците нали, за тях може. Ами Маделин Олбрайт, според която над 600 К цивилни жертви в Ирак си е заслужавало? Заради което сега целия Близък Изток е коптор, заради което цяла Европа е в Мигранти? За тях нищо нали? Вие или сте слепи или сте платени. Когато една държава е под тотална блокада е нормално да страда, вие го пишете на сметката на социализма.......
25
10
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
До ОтвратенЩото Пиночет беше по читав, всички сме гледали даже видеота на стадиона събрани всички неудобни, ама понеже беше на САщ човек си доживя до старини. А че първата масова приватизация беше тествана там и не се получи, никой не казва нищо нали.Извода е, че какъвто и да си ако САЩ са против теб не можеш да направиш нищо.Тука многознайковци разправят какво било след тотален социализъм. Не е тотален такъв, понеже те са в постоянно ембарго, това не го смятате нали?
24
13
 
19
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До А--10Страна която е минала през комунистическия ад 45 г.,след 100 г. не може да се оправи. Когато се оправят руснаците.Това е страна която не е живяла в конкурентна среда. Народа няма предприемачески дух. Чака някой друг да мисли за него.Комунистите плачат че по време на комунизЪма за нищо не мислили.НЕМИСЛЕНЕТО ВОДИ ДО ОСКОТЯВАНЕ.Комунизма е хубав за такива -Немислещи,Некадърни и простаци.
23
12
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Victimized--15;Венецуела беше страна с един от най-високите стандарти на живот. До нтова я доведоха неграмотните Чавес и Мадуро.Куба беше страната показвана с пръст за назидание, но сега е Венецуела.Това показва разликата между лява и дясна диктатура. Между Фидел Кастро и Пиночет.Навремето Батиста бил диктатор, ами Кастро и тайфата му? Ами оня наркоман Че Гевара ,лично убил 300 човека. Кой е по-голям диктатор и УБИЕЦ?
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста пълнички са за умиращи от глад.Така като ги гледам няма млада мерижейка под 80 кила.
21
10
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Може да си нямат нищо но си имат комунизъм и Мадуро. Малко ли е? Комунистическата простотия с нищо не може да се измери. Няма мерна единица.
20
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея приличат на България, няма медицински кадри.Където има комунизъм е така.
19
9
 
21
 
! Отговори
А преди 5 години
За съсипията в България ще напишем ли. Или новини като тази идат да ни кажат какъв късмет сме извадили с Боку, който само ни покрадва леко, но иначе си имаме всичко от първа необходимост, за разлика от Венецуела, за което трябва да сме му благодарни
18
7
 
16
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Няма какво да се разправяте с хора които черпят информация от сайт чийто най-витални новини са как Преслава си е показала *** на еди си кой си плаж. Или са *** или са част от платената гвардия на департамента. То е безсмислено.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излишно е да спорим всеки коментира от собствената си гледна точкаПо-добре без обиди и назидателен тон ,аз контактувам лично с венецуелци и немалко от от тях такива които са подкрепяли до скоро властта,Ютуб Който иска може да гледа има достатъчно клипове които се обяснява причината за провала тотално сбъркана политика нищо общо с пазаране можеш да очакваш производителя да продава на по-малко отколкото е себестойността на продукцията.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от основните критики към Уго 4авес и неговото управление е склонността му да взима от богатите за да даде на бедните, защото това преразпределение на блага се приема от богаташите като нарушаване на правото да притежават неприкосновена частна собственост.