Как да приемате по-малко калории, без да гладувате?

Съществуват три лесни начина да ги добиете. Вижте!
29 авг 2018 08:30, Михаела Лазарова
9
Как да приемате по-малко калории, без да гладувате?
Снимка: pixabay

Искате да отслабнете или да поддържате оптимално тегло? Ако залагате на намалено количество калории, защото смятате, че това ще ви помогне да свалите излишните килограми, трябва да знаете, че в дългосрочен план стратегията ви не е добра.

Защо това е така? Защото не само количеството калории е от значение, а най-вече от какъв вид са.

Правилото на простата математика гласи, че колкото повече калории изгаряте, толкова трябва да приемете, за да поддържате тегло. Или да приемате по-малко, за да започнете да топите мазнини.

Ако се стараете да приемате правилния вид калории ще ви е много по-лесно да отслабнете без да гладувате и да поставяте организма си в състояние на стрес.

Ако се концентирате върху качествените калории това не означава, че ще консумирате по-малко количество.

Например, 1800 калории, добити от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, зърнени храни, салати, риба, яйца, варива в никакъв случай не могат да се сравняват с 1800 калории, добити от чипс, тестени изделия, бял ориз, мазни меса, десерти, бургери.

Ядките биват смятани за калорична храна и много хора ги избягват. Те обаче са сложна и полезна смес от фибри, мазнини и протеини. Заради това могат да бъдат наречени истински хранителни бомби.

Съществуват три лесни начина да добиете качествени калории чрез диетата си, без да гладувате, които помагат да останете сити през целия ден. Ето кои са те:

1. Наблегнете на фибрите

Хората, които ядат повече фибри, консумират по-малко калории и имат по-малък апетит, нахранват се с по-малки порции, освен това теглото им е по-малко. Диетичните фибри помагат на тялото да поддържа оптимални нива на кръвната захар и предпазват от резки скокове в стойностите, тъй като спомагат за качественото усвояване на въглехидратите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: диетаотслабванефибри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказани от вековете са простичките диети, които наблягат на пресни плодове и зеленчуци и леки меса - риба, пилешко, без мазночи и тежки храни.Всичко друго е словоблудство.
8
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Проблемите никога не са били и няма как да са в плодовете, а в ГФС - изкуствено получена субстанция, чиято консумация е вредна и води до омазняване на черен дроб, повишаване на захарта и какви ли не други беди. Човек може да живее без каквито и да било мазнини освен омега мастните киселини, всички други необходими мазнини ги произвежда сам. Без въглхидрати обаче, настъпват сериозни проблеми дори и на психологическо ниво. Най-добрият режим е: плодове, зеленчуци, чисти бели меса, риба и малко ядки
7
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Пълни глупости. Не лъжете хората с псевдо-хранителни навици от, които са отхвърлени. Фруктозата, първо, не се метаболизира с помощта на инсулин, така че неговата секреция не се повишава от фруктоза, но толкова са ти и познанията. А глюкозата (за която е нужен инсулин) и фруктозата във вида и структурата, в които са в плодовете са чудесен източник на енергия за тялото и особено за мозъка. Инулинът не работи добре в мазна среда, тъпчете се мазночи и се чудете що дебелеете и имате проблеми...
6
2
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
До 1Има и мислещи хора! Но само гледай как ще бъдеш нападнат след малко :P
5
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Прекалената консумация на плодове с високо съдаржание на фруктоза - почти всички води до повишаване на кръвната захар и инсулина. Премахването на мазни меса и органични мазнини от менюто е безумие от 1950г. измислено от захарното лоби. Мазнините са най-важният източник на енергия, не вдигат инсулина, разграждат се бавно и водят то чуство на ситост часове след ядене.Честото ядене пречи на организма да възстанови и води до нарушения на метаболизма.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е сложно, нито трудно, 1. Спрете захарта и не я заменяйте с подсладители, защото целта е да си възвърнете вкуса, а не да се заблуждавате2. Спрете пържуните храни и преработено месо3 яжте плодове4. Помнете че ако не спортувате - мазнините са последното което ще изгори организмът ви
3
0
 
4
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
До cky2kbgЕ точно пък банички, виж мазни пържоли мммм
2
3
 
3
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
А Стоянов нагъва мазни банички с боза
1
1
 
3
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
Не яжте мазни меса както пише в статията и бъдете вечно на диета или дебели и болни.......