Тимошенко иска властта! Президент на Украйна да е

Президентският вот е насрочен за 31 март 2019 година
30 авг 2018 22:15,
43
Тимошенко иска властта! Президент на Украйна да е
Снимка: Reuters

Лидерката на украинската партия "Отечество" ("Батькивщина") и бивша министър-председателка Юлия Тимошенко обяви кандидатурата си за президент на Украйна.

Президентските избори в Украйна са насрочени за 31 март 2019 година, предава БНР.

В съобщение на партията се казва, че "Отечество" няма да се обединява с други политически субекти и че ще яви на изборите самостоятелно.

"Няма да поддържаме друг кандидат и аз със сигурност ще се кандидатирам", заявява на своя сайт Тимошенко, която води в социологическите проучвания.

Според социологически данни от началото на август бившата министър-председателка би получила 17,7% от гласовете, а следващият вероятен кандидат – бившият министър на отбраната Анатолий Гриценко – е на 7 на сто от нея.

За действащия държавен глава Петро Порошенко биха гласували 8,3 на сто от украинските избиратели.

Юлия Тимошенко беше министър-председател на Украйна за кратко през 2006 и след това от 2007 до 2010 година.

От 2010 г. срещу нея текат съдебни разследвания и на 5 август 2011 г. тя бе арестувана, а на 11 октомври 2011 г. – осъдена на 7 години затвор по дело за превишаване на власт и служебни пълномощия, по време на сключването на договорите с Русия за доставка на газ през януари 2009 г.

Освободена е по решение на украинския парламент на 22 февруари 2014.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30"Украйна в НАТО."---Така казват в Диспансера на 4-ти километър. Всички пациенти са "за". :)
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази не беше ли тежко болна? Не трябваше ли да ходи в Европа за тежка операция? Или бе само повод по нареждане на САЩ, Европа да постави неизпълними изисквания към Янукович и последвалия "Майдан"? Тази след като излезе в цетущо здраве от затвора не призова ли за паравоенни формирования за саморазправа с руснаците в Украйна? Световната демократична общност проявява много странно отношение към Украйна, Косово, Саудитска Арабия и Обедининети арабски емирства.
28
1
 
10
 
! Отговори
маклин преди 5 години
Да се оправят,малко са нашите грижи,та да мислим и за тях ! Само да вметна че Украйна може да даде на света...только одни пизди.
27
4
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
До Габон 32По принцип си прав, ама не можеш да го обясниш на европейците камо ли на украинците. Затова се натискат за ЕС, разсипаха страната си и в бъдеще ще ядат *** по европейски стандарт като нас... вече са поели по този път, късно е да им се обяснява.
26
0
 
3
 
! Отговори
17% не я пазят преди 5 години
знаеме колко журналисти пишещи с/у Шоколадченко как бяха избити. Та бая може да се потревожим за Тимошенко която директно вади 17% от гласоподавателите срещу дядъ Пиеткъ
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде по бьрзо да се разпада тази измислена дьржава и кой от кьдето е руснаците при Русия поляците при Полша.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Много мъка и унижение си преживял, човече :-)
23
5
 
11
 
! Отговори
Габон преди 5 години
Не знам защо плюете храната и шоколадите защото не била европейска. Ами радвайте и се! Украйнците все още не са влезли в съюза и храната им не е отровена! Пиша го от опит. Нямате си и на идея каква е разликата, ние ядем пластмаса.
22
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тимошенко като президент ще прегази московията като луда крава телето си. После ще разкара престъпното рашистко управление, ще навре плешивото джудже откъдето се е пръкнало и ще стане президент на Русия за да направи от мужиците хора.
21
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна в НАТО.
20
4
 
14
 
! Отговори
Бай Гей преди 5 години
Представям си контрола в украина на продуктите !Определено това не е моята марка Рошен :) Не за друго ами не искам и да съм и спонсор на тези убийци !Нищо лично.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото е поредната държава, която е попаднала в оковите на шаха и камък, ножица, и хартия. Поредните игри за власт. Затова ви се струва, че е,, просяк държава,,.
18
2
 
19
 
! Отговори
Баба Генка преди 5 години
Таз Юлка е голяма крадла,да знаити! Преди години баба ви направи баница,а таз да доиде у село ,да я открадне и да си я тури на главата!Ама баба лоша муцка има и фъз-Юлка в пандиза.Сега я гледайти,зализала косата,ама сите си спомнят за баницата
17
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Тимошенко вземе властта, ще възстанови Руската империя без Полша и Корея под името "Украйна".
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, чудесно, ще си изберат осъден престъпник за президент...
15
4
 
29
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 18Не купувам,и няма да купя нищо,произведено в Украйна,докато главорезите са на власт там!
14
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой забелязал ли е как магазините се задръстиха със стока на Рошен като отидеш в секцията със сладките неща ? И то само в последните месеци, а Украйна не е в ЕС. Отрват.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължението на нацията от алкохолици.Тая сега нали беше солташаk на Хилъри?Даже и беше в почетното клубче на нестандартната сексуална ориентация.Сега кво стана? Първа републиканка? Всичко за пари,а?Ромски прелести.
12
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кукловодите там не могат да осъзнаят, че държавата им е руската Македония. Украйна като самостоятелна единица не е съществувала преди 1991-ва. Три годишният период между 1917-1921 не мога да го броя за държавност, защото за 3 години е невъзможно да създадеш държава от нулата и да се смяташ за различен народ от руския, това е някакъв абсурд.
11
4
 
41
 
! Отговори
Не се карайте преди 5 години
Следващият президент на Украйна ще е Путин.