Тръмп: Китай усложнява отношенията ни с КНДР!

Пекин не помага за денуклеаризация на Корейския полуостров
Обновена: 30 авг 2018 08:14 | 30 авг 2018 08:10, Анисия Иванова
22
Тръмп: Китай усложнява отношенията ни с КНДР!
Архив: БУлфото

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес задоволство от развитието на отношенията със Северна Корея, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В изявление пред журналисти в Белия дом той дори каза, че между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун са се създали "великолепни отношения".

По тази причина понастоящем "няма нужда да се харчат много пари за съвместни американско-южнокорейски военни маневри", се казва в изявление на Белия дом, което самият Тръмп по-късно разпространи в Туитър и което бе цитирано от ДПА. "Президентът може всеки момент отново да започне съвместните маневри с Южна Корея и Япония, ако пожелае. И ако го направи, те ще бъдат много по-големи отпреди", се казва в изявлението.

Според него напредъкът по ключовия проблем за денуклеаризацията на Северна Корея в момента се спъва от трудностите в преговорите за търговията между САЩ и Китай. "Китай усложнява нашите отношения със Северна Корея. Тя е под огромен натиск от Китай заради нашите остри търговски спорове", - отбеляза Тръмп, добавяйки, че Китай предоставя значителна помощ на Пхенян. "Това не помага", подчерта той.

Миналата седмица Тръмп също заяви, че Китай е престанал да помага за процеса по денуклеаризация на Корейския полуостров.

Президентът направи това изявление само дни след като бе отменено уговореното посещение на държавния секретар Марк Помпейо в Пхенян. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари