Тръмп: Китай усложнява отношенията ни с КНДР!

Пекин не помага за денуклеаризация на Корейския полуостров
Обновена: 30 авг 2018 08:14 | 30 авг 2018 08:10, Анисия Иванова
22
Тръмп: Китай усложнява отношенията ни с КНДР!
Архив: БУлфото

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази днес задоволство от развитието на отношенията със Северна Корея, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В изявление пред журналисти в Белия дом той дори каза, че между него и севернокорейския лидер Ким Чен-ун са се създали "великолепни отношения".

По тази причина понастоящем "няма нужда да се харчат много пари за съвместни американско-южнокорейски военни маневри", се казва в изявление на Белия дом, което самият Тръмп по-късно разпространи в Туитър и което бе цитирано от ДПА. "Президентът може всеки момент отново да започне съвместните маневри с Южна Корея и Япония, ако пожелае. И ако го направи, те ще бъдат много по-големи отпреди", се казва в изявлението.

Според него напредъкът по ключовия проблем за денуклеаризацията на Северна Корея в момента се спъва от трудностите в преговорите за търговията между САЩ и Китай. "Китай усложнява нашите отношения със Северна Корея. Тя е под огромен натиск от Китай заради нашите остри търговски спорове", - отбеляза Тръмп, добавяйки, че Китай предоставя значителна помощ на Пхенян. "Това не помага", подчерта той.

Миналата седмица Тръмп също заяви, че Китай е престанал да помага за процеса по денуклеаризация на Корейския полуостров.

Президентът направи това изявление само дни след като бе отменено уговореното посещение на държавния секретар Марк Помпейо в Пхенян. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, само дето ес е част от американското наследство и ще се поделя също. Няма армия. Не е фактор
19
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
На Тръмп(както и на предишните) му пречат всички,които възпират САЩ да "демократизират" разни държави.
18
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До Анонимен"...знае,че войната между раша и Китай е неизбежна"Наистина,напълно е възможно Русия и Китай да се ступат!Но това ще стане чак след победата им над САЩ,при дележа на американското наследство.Мен лично ме устройва-Европа ще остане единствена свръх-сила,ако си изиграе картите добре.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руаия е нигеерия, но със сняг
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълското джудже се надява на подобрение, но знае че войната между раша и Китай е неизбежна. На Полско Китайската граница всичко е спокойно. Скоро
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква работа има САЩ със КНДР що не ги оставят на мира и им слагат санкции.
14
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, ядреното оръжие е гаранция за суверенитет.Да се въоръжи отново Украйна с няколко подобни и да видим кримчий.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро китайците ще си вземат сибир за какво подобряване на отношенията бълнуват ***
12
0
 
13
 
! Отговори
киро преди 5 години
Срещал съм и такива хора, с манталитет на господ бог, вярват си че са изключителни и могат да правят каквото си искат.Уви, всички сме смъртни, ако нещо знаем от историята, това е че и империите рано или късно умират, изчезват.Този маниер на управляващата класа във Вашингтон за изключителност е проява на лош вкус. Рано или късно, всички плащаме за грешките и поведението си.Тръмп е интересен президент. Твърде възрастен е да може да промени нещо, а и цялото статукво е срещу него.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да не искам да си го призная, ядреното оръжие е единствения гарант за независимостта и суверенитета на една държава!!!Ким знае това, той видя какво стана в Либия и Сирия!!!
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПоАбе оставете САЩ, вие защо искате държави, като северна корея да имат атомно оръжие?Или просто сте много принципни и искате всеки бандит на планетата да го има?Ами тогава да снабдим и идил с такова а? А какво ще кажете за Украйна, тя и без това си беше ядрена държава, преди доброволно да предаде оръжията си при руски гаранции за суверенитета си?Ааааа не сте ОК май.....гнусни русоробчета-тролчета.
9
2
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Замириса на кравешко ако.
8
5
 
17
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Как може да има сложни отношения между държави на 10 хил км една от друга? С корея не знам да има сложни отношения с аржентина куба африка австралия канада, само със сащ. Нужна е тотална световна изолация на сащ за поне 100г за да видят какво санкция и сложни отношения? С какво с корея заплашва сащ? Как преките й съседи нямат проблеми а някакви юдеи на др край на света? Тия каубой, сиреч кравари ще си го получат
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп си мисли, че всички ще му се кланят.................свършиха вече тия номера!!!
6
4
 
13
 
! Отговори
По преди 5 години
каква логика само СК трябва да се денуклеаризира? Щатите да дадат пример- първо те да го направят като са толкова отворени. Колкото и да не им е приятно, трябва да свикват с мисълта, че световното им господство отива на кино.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия все някой друг им пречи, а че самите те създават проблеми където се появят няма значение.
4
1
 
11
 
! Отговори
До преди 5 години
Бай Дончо, не вярвай толкова на Кимча,Си то го държи на къса кайшка!Те са си дружки!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Perchema se prevarnal v plashilo !
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па няма само САЩ да усложняват отношения, където се появят. Ха сега да видите кво е !
1
4
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
На калпав космонавт космосът му пречи.