Лавров: Немислима е среща на нормандската четворка

Убийството на Захарченко е провокация на властите в Киев!
Обновена: 1 сеп 2018 17:02 | 1 сеп 2018 16:53, Анисия Иванова
107
Лавров: Немислима е среща на нормандската четворка
Снимка: БТА

След убийството на "президента" на самообявилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко не може и да става дума за среща на т.нар. нормандска четворка. Това заяви днес пред журналисти руският външен министър Сергей Лавров, съобщиха Ройтерс и ТАСС. 

"В настоящата ситуация е невъзможно да се разговаря за скорошни срещи в нормандския формат, както искат много от нашите западноевропейски партньори", каза Лавров. Той отбеляза, че Москва все още анализира създалата се "сериозна ситуация".

Още по темата

По думите на руски първи дипломат убийството на Захарченко е провокация на властите в Киев, целяща да подкопае Минските мирни споразумения, които украинските власти и без това не изпълняват.

Нормандската група е съставена от представители на Германия, Русия, Франция и Украйна.

Александър Захарченко загина на 31 август след експлозия в ресторант в центъра на Донецк. В атентата бе убит неговият телохранител и бяха ранени още 12 човека, някои от които тежко. Правоохранителните органи на ДНР заявиха, че Киев има връзка с покушението, но украинските власти заявиха, че нямат нищо общо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4444 до 48, нищо не разбирам, да не би да има цензура? Питаш нещо, нека да отговоря, добре знам тази материя. Руснаците добре се разшетаха из Грузия и навсякъде гледаха подметките на храбрите грузински войни и малко американски грайфери. Спецназ влезе в пристанището на Батуми и взривиха всички кораби на "могъщата" грузинска флота, напуснати от моряците им. Общо взето, грузинците се отърваха с малко жертви. Нямаше пострадало мирно население.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Мен ще ме изтрият, а теб оставиха. Защо? Това политическа линия на сайта ли е?На теб бих ти наврял мусурката в блатото да пориткаш малко!
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...началото ще почне с началото на събитията в Сирия. там ще е мелето."________________________________________Прав си, но защо в бъдеще време? Тази нощ имаше ли кашерна атака срещу сирийската ВВС-база западно от Дамаск или взривовете бяха резултат от късо съединение в елинсталацията на складовете и волтовите дъги изглеждаха като следствие от бомбардировка?
74
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захарченко загина ... в ресторант ...No comments
73
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Тъй като укрите не могат да победят бойците от Донбас в честен бой, както многократно се доказа, избраха подлите и подмолни атентати срещу най-харизматичните им лидери - Захарченко, Гиви, Моторола... Поклон пред светлата им памет!
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
укросите винаги са били продажници.преди се продаваха на хитлер а сега на краварите .и хитлер и краварите са вече трупове........
71
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захарченко ще го прежалят. Няма да има интензивна война. На хората не им се умира. Чака се украинците сами да си решат въпроса. Но ако Румъния, Унгария, Полша си поискат техните земи въпроса ще се реши много бързо. Русия изчаква, не бърза защото това което ще стане , то непременно ще стане.
70
4
 
25
 
! Отговори
гого преди 5 години
кой ги харесва тез украинци, никой, като марокански скакалци досадни за всичките си съседи. Поляците как ги мразят заради западна укрсина, Лвов е полски град и 39 е анексиран и е част от Украинска ССР. Да го върнст на Полша и тогава ще си вземат Крим...хаха на кукуво лято
69
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До две седмици всичко ще се разбере. Атаката е от няколко страни, а Русия няма накъде повече да отстъпва. ДНР И ЛНР могат, и ще дадат отпор и без бърза намеса на РФ. При по затегнати военни действия, самата О'крайна ще се доближи до гражданска война. Армията и е деморализирана и ще го обърнат на саморазправа.По любопитно е че началото ще почне с началото на събитията в Сирия. там ще е мелето.
68
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Относно кои го е убил ще разберем по късно по ответните убити отговорни за атентата. Ако няма отговор значи руснаците са го убили. Но мисля че е малко вероятно да са те защото мисля имат други начини да да го "посаветват" от друга страна това си организация и сигурно е имало отсечка и никой да не от реагира страно
67
3
 
13
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
а мислиш ли че ако запукаме турците в Кърьжсли с Артилетия и Реактивни установки БМ21 Град турция ще седи и ще гледа, мн се заблуждаваш, северен кипър ти дава отговора, а защо няма санкции за турция заради северен кипър....не знаете какво да отговорите....
66
3
 
22
 
! Отговори
референдум преди 5 години
Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!
65
2
 
7
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До Мъдрецът"Другото име на московците е касапи..." Кацапiь" .Сами си преценете защо"Касап е ТУРСКА дума. Откога украинците толкова употребяват турски?Или в твоето куфило се раждат наистина големи мъдрости! Руснаците викат на украинците "хохлы". Там може би асоциацията е с перчемите, които са носели украинците. А може и да е от названието на една дива патица, също с "хохол" на главата. Не знам, не съм такъв езиковед като теб и товарищ Сталин.
64
2
 
21
 
! Отговори
Хохльовци преди 5 години
Сметките са следните,Връщаме Западна част на Полша, Източната част вече не е ваша.Оставате с едно парче земя столица Лвов.Там си се избивате Десен сектор, Азов и Свобода.Вдигнаха ли ви газта 5 пъти.Още не са, да минат изборите и ще видите кон боб яде ли.А да и Кака Нюланд беше разпитвана в Конгреса за нацистките терористи и курабийките.Група Конгресмени САЩ вече апелира да се спре подкрепата за Украйна, поради открити нацистки прояви.Атентатът е последният пирон в ковчега виОтврат!
63
0
 
10
 
! Отговори
Men преди 5 години
До Странджата за нас Левски е герой но за османските султан е сепаратист предател но в империята не живеят само османлии
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Танковете не фелат вече..Електронни скрити касетни установки ги правят на скрап.
61
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 49 - 2 преди 5 години
..като в паниката си изоставиха Хамъри, пълни със секретни документи. Русия загуби 4 самолета, свалени от украински ракетчици, предварително разположили се там. На 28.08 в развалините на Цхинвал великият Валерий Гергиев, осетинец, дирижира оркестъра на Мариинката за своите братя и сестри!Не се подмокряй от радост за Тувалу! Когато Абхазия и Ю.Осетия влезат в състава на РФ, няма да ти е смешно. Ще има дружно квичене, но и Тринидад и Тобаго ще признае акта!А ти проследи ли какво стана с Акашвили
60
6
 
9
 
! Отговори
Абе ахмак Лавров преди 5 години
Кви ги приказваш? Твоите предци са се разправили с кафявата чума драстично! Какви глупости хортуваш? Дай зелена светлина на танкова атака срещу Киев и разбий бандерките! Не позволявай ракетен град, защото ще загинат невинни хора! Плени тумора Порошенко и всичко ще е О. К.!
59
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много има да плаща Москва, че и с лихвите!Нема да им се размине!ШЕ дойде Видов ден и за тех....!
58
27
 
8
 
! Отговори
Айде, айде... преди 5 години
.... Щото руснаците малко народи потопи ха в кръв!!!Чехия, Германия, Унгария, Грузия, Чечня, Финландия.... ами Сирия??!