Папа Франциск: Спрете да хвърляте пластмаси в океаните!

Всеки от нас е отговорен за бъдещето на планетата, подчерта той
1 сеп 2018 22:44, Анисия Иванова
49
Папа Франциск: Спрете да хвърляте пластмаси в океаните!
Снимка: БТА

Папа Франциск призова днес хората по света да положат усилия да спрат изхвърлянето на пластмасови отпадъци в океаните и моретата, предаде Ройтерс.

"Не бива да позволяваме нашите морета и океани да бъдат замърсени от безкрайни площи плаваща пластмаса", каза главата на Римокатолическата църква, който през последните години е приканвал и към енергични мерки срещу глобалното затопляне. 

"Трябва да се молим, в случай че всичко зависи от Божието провидение, и да работим, ако всичко зависи от нас", заяви Франциск в посланието си по повод четвъртия за годината ден "за защита на сътворението", който се чества от всички християнски вероизповедания.

Папата говори пред стотина представители на бизнеса, поканени във Ватикана за случая. "Всеки от нас трябва да бъде отговорен към останалите и за бъдещето на нашата планета", подчерта той.

Данни от проучване на ООН сочат, че в всяка година в световния океан биват изхвърляни осем милиона тона пластмасови изделия - бутилки, опаковки и други. Те убиват морската флора и фауна и се намесват в човешката хранителна верига, отбелязва Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравявам папата за идеята,но трябват и действия.И не само пластмасата замърсява околната среда,проблема със замърсяването е световен и страшен.Трябва някой да поема отговорност за замърсяванията и се прекратят.И да се почиства.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои ние бе *** да не мислиш, че ходим до океана да си хвърляме 6оклука.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз никога не хвърлям пластмаси в океаните
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж напреднали държави, а хвърлят *** ? Аз по нашето , не съм видял *** а обиколих сигурно 10 плажа от юг на север. На всякъде е чисто и бистро. Някой ако ми оспорва да качи снимки и да напише от кой плаж са. Да видим.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
върви на м-ната си попе .и ти си като другите западни престъпници.цапате и мърсувате а след това ви криво
3
3
 
23
 
! Отговори
Сасо преди 5 години
Бай Георги ние ще спрем пластмасата а вие ще спрете секса с деца,става ли?Дано тръгне към добро света тогава!
2
7
 
9
 
! Отговори
Едо преди 5 години
КАТО БИОЛОГ-ЕКОЛОГ И БОГОСЛОВ ТВЪРДЯ НАЙ-УБЕДЕНО, ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО С БОЖИЯТА ЗЕМЯ Е ТРАГИЧНО. ТЯ УМИРА. ЕТО САМО НЯКОИ ФАКТИ: 1)Към 1.8.2017г. това, което Бог заложи като производителност на Своята Земя за 1 година, човечеството го ИЗКОНСУМИРА. През 2016 г. тази дата беше 13.8. За тази година ДАТАТА НА СМЪРТТА МИНА НЯКЪДЕ ПРЕЗ ЮЛИ. 2)Всеки 2 и половина дни губим 1 сътворен от Бога вид. За 1 година губим около 150 вида. 3)Човешката лакомия е безгранична, а Земята е ограничена.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУДЯТ СЕ КАК ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО ОТ ИЗВРАЩЕНИЯТА В ЦЪРКВАТА!