Протестни демонстрации в германския град Кемниц

Из саксонския град са разположени над 1200 полицаи
1 сеп 2018 19:34, Анисия Иванова
58
Протестни демонстрации в германския град Кемниц
Снимка: БТА

В източния германски град Кемниц днес са организирани акции и демонстрации във връзка с убийството на млад мъж - вероятно дело на чужденци, предадоха ДПА и Ройтерс.

Из саксонския град са разположени над 1200 полицаи, които ще бдят за мирното протичане на протестите и контрапротестите.

Още по темата

В центъра на Кемниц най-напред започнаха да се събират леви активисти под лозунгите "Имай сърце, не омраза" и "Кемниц свободен от нацисти". Инициативата на левите е подкрепена от над 80 асоциации, партии, клубове и сдружения.

Два часа по-късно е предвидено началото на проявата на крайнодесни групи, включително ПЕГИДА и "Алтернатива за Германия", което ще почетат паметта на убития. Организаторите са заявили, че демонстрацията им ще бъде мълчалива.

Местната дясна групировка "За Кемниц", която бе в центъра на протестите и сблъсъците в края на миналата седмица, е насрочила своя отделна проява.

Остава да се види коя демонстрация ще бъде най-многолюдна, отбелязват агенциите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: германияпротестКемниц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Герги преди 5 години
Ще ви кажа какво се случи в Кемниц.Този град от десетилетия се крепи на чужденците.След падането на стената всичко кадърно и с ценз издуха на запад.Затова и до ден днешен всяка 4-та сграда е пуста.Останаха само ***,които освен да разхождат по 3-4 кучета и да лочат бира друго не се сещат,а и не могат.Затова е нормално да виждат естествена заплаха в чужденците които работят вместо тях и ги хранят.Затова и почвата е благоприятна за виреенето на крайно десни и откровенни нацисти,които повярвайте ми съвсем не са новост за града.И то далеч преди да се появят каквито и да са бежанци в Кемниц.Защот
32
0
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Тва "днес, утре и завинаги" не се ли рецитираше за дружбата със СССР?
31
1
 
2
 
! Отговори
ихо преди 5 години
Абе 42 добре ли си? Искаш отново руският мужик да стъпи у нас! Или си повреден, или си платен. Днес, утре и завинаги - с ЕС!
30
0
 
0
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
,,Вероятно дело на чужденци,, !!! А,не ,бе ! Дело на кореняк германци е !!!
29
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
немците са *** скотове, без религия и ценности. нека приемат исляма и станат хора иначе да се махат от там, алах ще поеме управлението на Германия
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно мн. Хора не са ходили никога в германия, гледат лъскави реклами и усмихнати актьори и си представят рая. За чистия германец вс. Др . Са генетичен *** за унищожаване.. включително и вие.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картата на Европа се променя, но и започва някакво осъзнаване в Германия, Италия, Австрия, Унгария, Чехия дори. Никой не иска терористи, ислямисти фундаменталисти в собствената си страна / някои политици само правят изключение /. ЕС иска вече нов модел с нови лица.509435
26
2
 
37
 
! Отговори
германия преди 5 години
германия от няколко години е арабска държава(не казвам мюсюлманска).но така им харесва на немците те си избират политиците.просто е страшно и много неща се скриват и не се обявяват в медиите.
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦРНИЯ ГРЪКА колко са белите християни?
24
0
 
43
 
! Отговори
бай х преди 5 години
защо пишете ....убийството на млад мъж - вероятно дело на чужденци....не е вероятно а е ДОКАЗАНО , защо се правите на улави ?момчето е скочило да защити момичета които са ги притеснявали тъмнокафявите и те са извадили ножове и са го убили
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава полицията да снима протестиращите в HD формат и да ги арестува.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левите в Германия не са с Меркел,напротив,те я критикуват!Левите на Меркел са съвсем други,но ако се вгледате християндемократите реално не са леви,по-скоро са фашисти,а работят за левите в щатите на Сорос.И на мен ми беше трудно и ми отне доста време да разбера,но тяхното ляво за нас е дясно.Немското ляво имат една много симпатична дама - Сара Вагенкнехт,истинска европейка,защитаваща интересите на държавите в Европа!
21
9
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 5 години
ДО ЗЕУС.ЕРДОГАН Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ГЕРМАНИЯ.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Фашизма се разпостранява от хора,които искат да разрушават и грабят,да убиват,а не да създават,примери много!"Именно. ИСЛЯМСКИЯТ фашизъм точно това прави. Хората се мъчат да го спрат.
19
2
 
20
 
! Отговори
PANOS KAMENOS преди 5 години
Германия има наука и готов материал за поне 100 ядрени глави от 500 килотона до 20 мегатона. И могат да ги зглобят за два месеца...Имат и ракетите...Та те са първите построили ракета фау 1 и фау 2 , и САТУРН 5 НА САЩ ЗА ЛУНАТА . Но нарочно не искат да ги направят, заради Франция, щото френците ги е страх да не им вземат пак Страсбург и всичко на изток от Париж .ГЕРМАНИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО И ДА НАПРАВИ ВОЕНЕН САЮЗ С РОССИЯ, И ЗАЕДНО ДА НАПАДНАТ ТУРЦИЯ...А ГЪРЦИЯ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В НОВАТА ТРОЙНА ОС !
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Глупост на кубАбе не е така,това което е дясно в България е реално лявото в щатите,Сорос.При нас са объркани нещата.А тяхното дясно е нашето ляво.
17
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя град Кемниц /Карлмаксщад/ са си сбъркани от времето на саца. Малко работа много искат 30г. Несе интегрираха да живеят като западняци. Вечно мрънкат.
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е резултата от политиката на г-жа Меркел - да вкараш в Германия 4 000 000 мюсли , включително турците , и да очакваш да станат германци?? Това са 20 процента от населението ! Мюслата никога няма да стане германец! Това го доказа и М.Йозил ! Скоро Меркел ще бъде наречена национален предател !
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен17Май ще се окажеш прав. Дотам ни докараха. Насила. Но това ще е неизбежна самоотбрана. Не сме виновни за това, че гостите, които НЕ сме канили, но ги храним и търпим, искат да ни подпалят чергата.
14
15
 
3
 
! Отговори
Глупост на куб преди 5 години
Левичарски-комунистически отпадъци, предатели на ЕС.Богато платени от Русия и КГБ.