В Донецк: Убит е не само Захарченко, а и бодигарда му

Още 12 души са ранени при атентата в ресторанта
Обновена: 1 сеп 2018 13:11 | 1 сеп 2018 12:45, Петя Славова
193
В Донецк: Убит е не само Захарченко, а и бодигарда му
Снимка: Reuters

Освен лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, при атентата в центъра на Донецк вчера е загинал и неговият бодигард, а още 12 души са били ранени. Това съобщи днес министърът на здравеопазването на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Опришченко, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той добави, че петима от пострадалите са настанени в болница без пряка опасност за живота, а на седем е оказана амбулаторна помощ, предаде БТА.

Захарченко бе убит при взрив в ресторант в центъра на Донецк снощи. Властите в ДНР са задържали няколко заподозрени за убийството, които, според ТАСС, казали, че Киев е причастен към престъплението. По-рано Украинската служба за сигурност отрече да има някакво отношение към атентата в Донецк.

Изпълняващият длъжността лидер на другата проруска самопровъзгласила се Луганска народна република Леонид Пасечник обяви 3-дневен траур, считано от днес, във връзка с гибелта на Захарченко. А и.д. външният министър на ЛНР Владислав Дейнего заяви, че убийството на лидера на ДНР няма да повлияе на Минските споразумения.

"Мисля, че няма смисъл да се говори за това. Минските споразумения са единственият инструмент за мирно уреждане (на военния конфликт в Източна Украйна), и това, че един (човек) излезе от строя не означава, че движението напред няма да продължи", каза той, цитиран от информационния център на ЛНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
9
 
15
 
! Отговори
ами сега!? преди 5 години
Считам,че за това убийство важи изразът на Талейран -"Това е повече от престъпление ,това е грешка.Убит е не полеви командир като Гиви и Моторола,убит е официалният представител на ДНР.Не разбирам мотивите на тези ,които са го организирали/във всички случаи те не са в Русия!/,защото с него се слага край на надеждите за решаване на проблема Донбас по мирен път.Първо,хората в Донбас никога вече няма да приемат Украйна.Второ,за руснаците в Одеса и Харков,това е лош сигнал- мирен изход за тях няма
65
13
 
20
 
! Отговори
сащ=тероризъм преди 5 години
Поредното дело на американците ! Където има замесени кравари , има тероризъм , смърт, мизерия и робство !
64
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-ЛОШОТО НЕЩО ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА Е ДА ИМА РУСКО МАЛЦИНСТВО В НЕЯ !!!УКРАЙНА И СИРИЯ СА ПРИМЕР ЗА ТОВА!!!!!
63
15
 
12
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Америка е велика и защото има близо 500 000 българи със двойно гражданство .който работят и живеят там ! А САЩ са непобидими !
62
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66"Западът не е използвал химическо оръжие от ПСВ"Използвал е във виетнамската и корейската война, а наскоро снябдяваха с нервнопаралитични вещества сирийската опозиция - бяха открити доставки, правени през Турция, както и складирани вещества в складове, изоставени при отстъплението им.
61
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Донецк,Луганс са градове в Украйна,но там са се заселили руснаци,които сега искат да са към Русия.Въобще не ме интересуват.Но ние правим ли си изводи какво ни чака с масовотозаселване на руснаци у нас.Разбира се,че правим.Ние сме "тарикати" и на нас това не може да се случи.Скоро черноморието ще е тяхно.Справка Поморие-наш.Тези ,които мислят: по добре рашани отколкото араби не заслужават коментар.
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тероризъм, дело на киевските превратаджии на Порошенко. Въпросът е, трябва ли да се поддържа някакъв диалог с терористи. Такива трябва да бъдат съдени.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не мога да си кривя душата и да кажа, че проституцията ще бъде спряна, още повече във вида на еврейска, политическа порнография.. за жените, които са в тази професия не им е леко, аз не мога да спра проституцията на джурналята, но все пак бих призовал онез, които използват тази услуга да бъдат джентъл!
58
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67Господинчо, ти видя с 4 трилиона долара за последните 10 години какво направиха руснаците. Едно голямо нищо. Два представителни града и 62% от населението без тоалетна изобщо, ходят по двора и улицата да се облекчават. Така че вместо да плюеш по евреите по-добре вземи да разсъждаваш като разумен човек. Докато търсиш твоята вина у другите няма да просперираш и на йота.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
75 знаеш ли какво значи РККА цялото име на нака маречената Червена армия. РККА ЗНАЧИ Работническо селска червена армия интересно защо го криха толкова години
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
понеже слагаш минуси, да ти припопмня колко подводници меркел подари на евреите от израел. три. при това с възможност за инсталиране на ядрено оръжие. защо?
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70 Колкото палестинска е Юдея , само че по важно е кой е първородния
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 Тези пари те си ги изкарват с акъла си. А ти си неспособен за каквото и да било
53
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Какво искаш да кажеш бе русофилски подгъзник? Че най-доброто *** е руското ***? Защитавали вяра език и култура. Ти нормален ли си? Кога руските разбойници са заитавали нещо нематериално? Никога! Това че поради семейни причини ca ти втълпили, че трябва да слугуваш на бандитска русия си е лично твой проблем и докато не го разрешиш за себе си нямаш право да се наричаш българин.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
65 Колко да е руски колкото беше руска Прибалтика
51
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде стига с тея приказки за лека нощ, как израел бил превърнал пустинята в неземен рай! с тия пари, които се изливат там, аз до сега можех да построя втори етаж на земята! и меркел прахосва милиарди за вас, асоциалните и това са мои пари"!
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
62 Западът не е използвал химическо оръжие от ПСВ
49
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозна провокация към РусияДобре че Вл.Путин е умен и търпелив,защото в противен случай да е станало страшно.Русия е велика.Крим е рускиПутин е най-добре великия държавник.
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Алллооооууууууууууу......................обърка местата на страните.....не Русия подготвя, а западните лицемери подготвят, а Русия ГИ ПРЕДУПРЕДИ ДА НЕ СИ ИГРАЯТ С ОГЪНЯ! Защото един път стомничка за вода, втори път.......Или ти сега падаш от Марс и не знаеш КОЙ бомбандира след "някаква"си "химическа атака"!!! След която децата, след като ги поляха с вода от шланга ВСИЧКИ ОЖИВЯХА! Мале мила....сигурно със светена вода! Егати "бойното отровно вещество"! Е, като цирка в солсбъри де
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво направиха евриете бе ***? с парите, които окрадоха от нас създадоха затвор с най-високите стени. такъв, дето хонекер направо щеше да се пукне от яд. на което се надяваме да стане и с меркел, както стана с маккейн и ще стане със шорош