В Донецк: Убит е не само Захарченко, а и бодигарда му

Още 12 души са ранени при атентата в ресторанта
Обновена: 1 сеп 2018 13:11 | 1 сеп 2018 12:45, Петя Славова
193
В Донецк: Убит е не само Захарченко, а и бодигарда му
Снимка: Reuters

Освен лидера на проруските сепаратисти в украинската Донецка област Александър Захарченко, при атентата в центъра на Донецк вчера е загинал и неговият бодигард, а още 12 души са били ранени. Това съобщи днес министърът на здравеопазването на самопровъзгласената Донецка народна република Александър Опришченко, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той добави, че петима от пострадалите са настанени в болница без пряка опасност за живота, а на седем е оказана амбулаторна помощ, предаде БТА.

Захарченко бе убит при взрив в ресторант в центъра на Донецк снощи. Властите в ДНР са задържали няколко заподозрени за убийството, които, според ТАСС, казали, че Киев е причастен към престъплението. По-рано Украинската служба за сигурност отрече да има някакво отношение към атентата в Донецк.

Изпълняващият длъжността лидер на другата проруска самопровъзгласила се Луганска народна република Леонид Пасечник обяви 3-дневен траур, считано от днес, във връзка с гибелта на Захарченко. А и.д. външният министър на ЛНР Владислав Дейнего заяви, че убийството на лидера на ДНР няма да повлияе на Минските споразумения.

"Мисля, че няма смисъл да се говори за това. Минските споразумения са единственият инструмент за мирно уреждане (на военния конфликт в Източна Украйна), и това, че един (човек) излезе от строя не означава, че движението напред няма да продължи", каза той, цитиран от информационния център на ЛНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Господи, дай поне малко акъл на това необразовано племе, което освен паничката с помията, дребни стотинки и извращения НИЩО ДРУГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!!!! За него НЯМА ИДЕАЛИ ВЕЧЕ, то е дотолкова духовно и интелигентно паднало, че даже и не знае, че е мъртво! А такива герои, като този мъж, които защитават своята вяра, език, култура и свобода ЩЕ ЖИВЕЯТ ВЕЧНО! А такива като тебе, плазмодии, НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ЗАБЕЛЯЗВА ДАЖЕ, а какво остава да запомни!
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Стига с тези евреи бе ***. Виж какво направиха евреите от пустинята и тогава плещи тези тъпотии наслоени от руския национализъм преди 150 години. За сравнение виж и какво направиха руснаците вечно плюещи по евреите, превърнаха държавата си в пустиня.
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите медийй мълчат за подготвяната атака с химически оръжия от страна на Русия в Сирия. Съвета за сигурност към ООН беше предупреден от запада. Очаква се ново масово изтребление на цивилни от страна на Русия. Докога нашите медии ще мълчат?
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разбира се, че не са сепаратисти, умнико! сепаратисти са онез, които създадоха косово.
42
5
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Нашите медии мълчат за това, което се готви в Сирия и край нея. Сирийското правителство се готви на нова офанзива срещу ИДИЛ а Русия предупреди в Съвета за сигурност че джихадистите готвят нова провокация с химически боеприпаси - вече складирани и готови за да се обвини сирийската армия, че ги е използвала. САЩ вече са придвижили кораби с крилати ракети, а Русия започва военни учения в региона (казват - планирани).Представям си поредното възмущение на "световната общност" след химическата атака
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдддддаааааааааа..............и после някой тука ще ми дърдори за някакви си "еуропейски ценности" и че това и-з-р-о-д-с-ко образование, дето се е намирало украя на Руската империя и дето сега "споделя" всичките тия "ценности" било "цивилизована" държава!!!! Мили Боже, ДОКОГА тия недобити неонацистчета ще се разхождат по земята??? КОГА най-сетне ще се гътне и подстрекателкото краварско образование, че НАЙ-НАКРАЯ ДА НАСТЪПИ МИР НА ЗЕМЯТА????
40
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви сепаратисти са това? Това си е чиста Организирана Престъпна Група (ОПГ) под личната команда на по-висшата ОПГ в Кремъл. Фактът че този бодигард си е кръстил ресторанта Сепар не значи че тези хора воюват заради някакви идеи, те воюват по чисто бандитски подбуди за насилствено отнемане на пари и имоти.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик е Бог и Путин е негов пророк!!!!
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евреите, ами минусите ви показват, че са нагласени от една единствена злобарка. но евреите така напомпаха европа с омраза, че и техния израел скоро ще експлоадира. защото все пак израел не е нищо друго освен крим, но на арабска територия...
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е поредната провалена държава.................или failed state, както казват янките!!
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
но аз се радвам, че злобата на евреите се превръща в минуси по честните медии, за да може другарката габриел от ек да се гръмне на драго сърце!
35
4
 
1
 
! Отговори
О краина преди 5 години
О краина це Русия!Крим це Русия.Галиция це Полша!Хохли це Полша!
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асад не е Кадафи, Сирия не е Либия!!!!Свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България!!!Слава на великия сирийски народ и на президента Асад ...................издържа на чудовищна агресия, организирана от службите на Америка, Англия и Франция!!!!
33
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евреите в бясна радост, нищо, че наскоро погребахме маккейн, убиецът на виетнамски деца и бременни жени, отпразнуван, като герой на гейувете, които по принцип са за мира и толеранцията. всичко при евреите, зелените и гейувете е фалш. та те дори нямат детероден орган, въпреки, че се наричат за жени. сметайте за какъв фейк и лицемерие става дума при евреите.
32
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е велика................Крим е руски, свикнахте ли????Асад е законен президент на Сирия........................още много терористи в Сирия ще ходят при Аллах скоро..................слава на сирийския народ и на големия мъж и патриот Башар Асад!!!!Може сега да цъкате минуси и да се *** от яд!!!
31
7
 
7
 
! Отговори
О Краина преди 5 години
О краина е Русия.Останалата О краина е Полска.Крим е руски.Русия е Европа.Хохлонацитата джамаданчето, билетчето и да бачкат 5 милиона в европейска Русия, и в Полша - *** там ги бият, още на границата.
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия е наследника на ИД и затова след провала с Новичок'а КГБ'то си мина на изпитаните стандартните практики и неизменното Мото: ...нема човек, нема проблем !
29
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна е Европа,а Крим - Украйна!Завинаги
28
1
 
9
 
! Отговори
клй преди 5 години
когато зад гърбът ти стои едно определено посолство нищо не е станало?
27
20
 
20
 
! Отговори
престъпници преди 5 години
Подло убийство което само ще нажежи обстановката,то е ясно кой го е убил това са фашистите и превратаджиите от Киев.....