Тревога на Лампедуза: Мигрантите идват и от Тунис

Италия иска да блокира идващите от Либия, но не е достатъчно
2 сеп 2018 21:46,
33
Тревога на Лампедуза: Мигрантите идват и от Тунис
Снимкa: Reuters, архив

Докато италианското правителство фокусира вниманието си върху блокиране на пристигането на кораби с мигранти предимно от Либия, бегълците все по-често тръгват от Тунис и пристигат на малкия италиански остров Лампедуза в малки лодки, пише днес ДПА.

Вътрешният министър Матео Салвини се концентрира върху кораби като "Дичоти", който бе блокиран дни наред миналия месец, след като спаси 190 мигранти в Средиземно море, каза днес кметът на Лампедуза Салваторе Мартело пред всекидневника "Ла република".

Още по темата

"В същото време на Лампедуза те продължават да пристигат и ние не сме получили никакви указания как да процедираме с тях", каза кметът на най-южния италиански остров, който е по-близо до Тунис, отколкото до континентална Италия.

Т.нар. "горещ" приемателен център за мигранти на острова бе затворен преди няколко месеца след пожар и в момента функционира само частично. Мигрантите често пристигат индивидуално на бреговете на острова, идвайки от Тунис през морето с малки лодки, предназначени за 2-3 десетки хора.

"Салвини се занимава само с военните кораби и с проблемите на Севера. Малцината, пристигащи на Лампедуза, не представляват новина и не могат да бъдат използвани като коз пред другите европейски правителства", каза кметът Мартело.

Името на Лампедуза се свързва с началото на миграционната вълна, когато островът бе първото пристанище, приело десетки хиляди бежанци, бягащи от размириците в арабския свят, предизвикани от Арабската пролет.

Салвини забрани на частни кораби, спасяващи мигранти, да акостират на италиански пристанища, а иска да наложи същата забрана и за кораби на международни мисии, посочва ДПА.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
2
 
! Отговори
Циник до 19 преди 5 години
Ааааахахаха ***...по - леко, че токувиж си получил апоплектичен удар.И без туй се задъхваш от качването пеша до втория етаж.Намали сланината с чесъна и пърцуцата от селската казанджийница - ако искаш да доживееш до 45! И докато миеш карантиите от пода на кланницата на другаря Гергов мечтай си да те дават по тИливизията:- Язе спичелих трийсет иляди левъ , оти тръкам ридовну билетчеата от златнътъ пирамида.Селянин ***!Ааааахахаха
20
2
 
3
 
! Отговори
тана Боамбо до 30 преди 5 години
Виж ся - *** или Ценко бачка във Франкфурт,живее в Пловдив и чете много книги - обича много фентъзи - толкова ми е информацията за него - впрочем, има и баджанак,с когото си посръбват - но не е лошо момче - така го усещам...
19
7
 
5
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Впиянчено, оскотяло и мнооого просто *** си! Толкова си обсебен от омразата си. Кажи, в Германия за араби ли работиш, че такъв супер комплекс за малоценност си развил. Що не се развихриш в тамошните форуми да псуваш бе нищожество! Щот там си по-нисък от тревата. Не ти понася там, ориенталецо. Надявай миризливи потури, обувай цървулЯ, залепвай феса за мазната си глава и обратно в ***, от която нещастното ти съзнание не може да се освободи. Пълен ***.
18
1
 
10
 
! Отговори
Тих ужас преди 5 години
Как отчаяно гледа единственият белчо...
17
1
 
19
 
! Отговори
тана Боамбо преди 5 години
И ний от остров Тамбукту стягаме пирогите - чекайте ни...
16
1
 
30
 
! Отговори
мак преди 5 години
Това е някакъв ужас, всички нахлуват в Европа и спиране няма. меркел дали спи спокойно, дали осъзнава вината си.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами освен да ги откажете да идват, не знам какво можете да направите. Стреляйте на месо, инсталирайте подводни мини, целете ги със стрелички!
14
1
 
13
 
! Отговори
Саксонец преди 5 години
Джендеремос вкараха в Европа Смуглянките от Юг - но ние,Саксите сме Тук - има ни и както казвахме някога в ГДР - паживьом,увидим...
13
5
 
5
 
! Отговори
Циник до 20 преди 5 години
Кypвенце преговаряй!Цъpвул си!И си тъn!Aaaaaхахаха...
12
1
 
18
 
! Отговори
Руссланд юбер аллес! преди 5 години
Уви,единствено Цезарят на Третия Рим може да вкара ред в хаоса - старата чанта и оня с ба бата са седмици спатия - но все пак да видим докъде ще стигнат в Саксония...
11
1
 
29
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Какво щели да ги правят...ми ще ги храните бе ! Нали затова са дошли ! Мечтаят си по цял ден в Африка за иналиански и немски катерички ! Така че щом сте ги приели няма мърдане !
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа да си носи последиците, след като подкрепи войните в Северна Африка и Близкия Изток.
9
1
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Ахахаххахахахахха.Да ви е сладко бастуни!
8
1
 
6
 
! Отговори
Ценкооо... преди 5 години
карат ти се - без да отчетат че ти се представяш честно и почтено под логото *** - впрочем в цинизмъм няма лошо - той е компилация от логическо мислене и вербален натурализъм -по добър от лицемерието...
7
9
 
3
 
! Отговори
до 6,7 преди 5 години
Никой не може да ти казва какво да мислиш, че ти сам не можеш. Но все пак би било добре да ограничат бесните ти псувни. Колкото и безсрамно вулгарно да е съществото ти, тук влиза и по някой, който иска да чете и коментира по същество, а не да храчи, както явно си "възпитан". Колкото до Салвини - поредният шикалкавещ мазен непрокопсаник, който търси оправдание винаги в другите за собствената си некадърност. Добре, че мостът не обявиха за съборен от бежанците, там виновни бяха германците!!!
6
3
 
16
 
! Отговори
Баси жалкарите преди 5 години
западни - мра си от кеф като ги гледам как се свиват пред Мохамедовите *** муни - както ние сме го правили 4-5 века! Аре спрете ги бе - наследници на великият Рим и неговите страховити цезари! Нанай ша спрете - така викат нашите римляни от Столипиново...
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия продължават да пресичат вододела на Дарвиновата теория разделящ майймуните от хората. Докато не направят Европа един голям шитхол като техните родни, няма да мирясат.
4
2
 
35
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Помоооощ идваааат.Защо не ги товарите на кораби и да ги връщате обратно в АфрикаКато се съберат десетина хиляди хайде на обратно.Щом разбепат че ги връщат ще се откажат да прииждат.Толкова ли е трудно
3
4
 
32
 
! Отговори
Валентин Танев преди 5 години
Горките италианци, имам нов комшия италианец женен за българка. Говори сносно български та ми разправя че в Италия няма вече живот, не само заради бежанците но и заради немския икономически терор (колко познато) и са решили да останат за постоянно в България. На въпроса какво мисли за напускащите България отговаря, че е въпрос на време да се завърнат..
2
4
 
27
 
! Отговори
гай преди 5 години
Но това са хора, бягащи от война! Пуснете ги в леглата си, тъкмо така ще докажете, че не сте расисти!