Какви са изходите от кризата в Турция?

Георги Димов: Не се вижда воля за решаването на проблема
Обновена: 3 сеп 2018 22:56 | 3 сеп 2018 22:48, Екип на Bulgaria On Air
75

Ердоган предложи търговията между участниците в Съвета за сътрудничество на тюркоезичните държави да премине на национални валути.

Междувременно в Турция инфлацията удари 15-годишен рекорд. Тя достигна почти 18% през август, показват данните на Националния статистически институт на страната. През последните седмици само хранителните продукти са поскъпнали с близо 20%.

"Ердоган не дава предложението за търговията за първи път. То беше казано по време на посещението му в Киргизстан. На фона на тази валутна и структурна криза в Турция може да се говори за долари, но първо трябва да бъдат изплатени външните дългове, които са в долари", категоричен е бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му политиката на Анкара се изповядва от кризата със САЩ, която е факт от 2013 г. насам.

"Кризата в страната може да я реши самата държава, ако има политическа воля, но за този момент не се вижда такава воля. Ние трябва да се въздържаме от всякакви официални изявления по темата. Нашите държавници да внимават какво говорят. Сегашната политика на Анкара обгрижва ислямофобските настроения", обясни още бившият генерален консул на България в Одрин пред Bulgaria ON AIR.

Според него икономическата криза в Турция има няколко изхода - или дълговете на страната да бъдат отложени, или южната ни съседка да сключи споразумение с Международния валутен фонд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ф-35 преди 5 години
До Су 34Не треторазрядна - 4-та, 5-та, хайде да не сърдят - 6-то разрядна....
38
0
 
0
 
! Отговори
1331% турчин преди 5 години
До 131% турчинКва лъжа, бе брато? Ква велика империя бе? Абе, мизерабли - къде живеете днес. В 21-я век? Хайде - бързо - в ТС!.....
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонименУмнико - кой ходи днес в Турция? И кой ще ходи - утре? Аптал, мизерабъл, игнорант. И проч. мелоч . Това им е мариялът.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСъс СИГУРНОСТ - ЩЕ ИМА! И ХАЙДЕ - да ни е честито. И да им е честито...
35
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До АнонименНа този да спрат пенсията. Не му прилича на един ,,дипломат" толкова грешки и неясни предвиждания да казва.Ако толкова е зле в Турция защо отиват българите да пазаруват там. Защо има талкова туристи. Защо отиват българите да се лекуват в Истамбул. Коя друга страна е приютила четири милиона бежанци и е раздала най много помощи в света. В века интернета още хора с бетонни глави се опитват да лъжат.
34
2
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 131% турчинЗаедно с всички еврей от цяла Европа най-вежливо поканени да живеят и трудят в Константинопол. Съответно живееки по собствени правила. Те точно тези евреи заедно с търговците от Венеция осигуряват на Османската империя стабилно присъствие и завладяване на нови земи. Е до момента когато европа разбра,че земята не е плоска. Тоест НАУКА :) А империята бавно започна да се връща към религията и изгуби битката....Ако не беше Ататюрк сега щеше да има кюрдкса държава а Смирна да е Гърция
33
10
 
5
 
! Отговори
аз преди 5 години
Еврейски народ ще унищожи Турция, защото са антисемити! Аз съм за Израел!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименсънувай си
31
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми са интересни тези платени анализатори ми нямаш ли си п,,,,,шка да си играеш с нея оставете ги турците те са били винаги по добре от нас и ше се измъкнат от тази криза анализираи положението в България защо сме наи бедните в европа защо постоянно се вдигат данъците тока водата защо имаме наи голямата смъртност кои е виновен за това положение ама за това трбват големи топки
30
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ е една частна държава, която не се командва от президенти и сенаторите, ами от федералния резерв.............FED................няколко масонски фамилии!!!
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много страни вече бягат от долара..............и там кризи, инфлация................знаем ги тия американски номера!!!
28
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган - султан е много болен и скоро ще пукне.................след него следва разпада на Турция...............може да има независим Кюрдистан!!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да
26
15
 
23
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Цялата ви велика "тюркска" история се дължи на това - ислямизирани от арабите, писменост от арабите, евреи ви управляват империята, и сега писменост латинска...
25
24
 
24
 
! Отговори
131% турчин преди 5 години
До Анонимен 48 Малко си закъснял с "мъдрия" си съвет - всичко свястно и читаво отдавна избяга от тази балканска котчина булгейристан бе амсалак! И я оставиха на такива криводзурлати булгароиди като тебе да си грухкате на воля в нея!До IYI Такава става, когато цялата ти "велика" история е изградена върху 2 романа, 4 народни песни, 2 поеми и 2 филма! Вземи и прочети книга-две по история, написана от академици, а не от български "историци"!
24
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА КОЙТО БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ХАРЕСВА-ПОТУРИТЕ,ФЕСА И НА ОРИЕНТ ЕКСПРЕСА!
23
13
 
18
 
! Отговори
lYl преди 5 години
Кой е тоя турски език? Прабългарите са говорили индоевропейски. И като евразийски народ е нормално да са подпомогнали с някой думи на новоизлюпените тюркски сбирщайн....
22
21
 
13
 
! Отговори
131% турчин преди 5 години
До lYlДори символът IYI на аватара ти е на турското племе Кайъ бойу, гламавия българин! Което ще рече, и което историята ни казва е че днешните българи сте едно много калпава сплав между Аспаруховите турци и местните македонки. Дори езикът ви, който го наричате "български" няма нищо общо с езика, който го говорят да речем волжките българи в южна Русия, които говорят на турски диалект, докато вие гъргорите на източния диалект на македонския език!
21
21
 
11
 
! Отговори
131% турчин преди 5 години
... ги размножи на 5 милиона. Упадъкът на империята започна след края на 18 век, когато дворецът е инфилтриран от сабатайистите (крипто-евреи) и постоянно отдалечеват имприята от исляма, и да стане повече като западните държави. Западните държави винаги са били диваци, още от времето на келтите и друидите, до ден днешен, когато западните държави продължават масови клането на хора по латинска Америка, Африка, Азия и исляма, и които не са дали нищо на света освен диващина и варварство.
20
25
 
10
 
! Отговори
131% турчин преди 5 години
Ако лъжа, повтаряня милиони пъти се превръщаше в истина, то цялата лъжлива история на българия щеше да е истина, но не е! Така че, и ти само преповтаряш една лъжа. Османската Империя става велика, защото почти до края на 18 век стриктно се придържат към исляма и шериатските закони. Затова империя расте във всички посоки и народите под топлото му крило живеят в мир и благоденствие. Дори българите, които в края на 14 век са едно 400,000 гладно и загиващо племе, империята за 500 години ги ...