Враждуващи ромски кланове се биха: Брадви, бухалки...

Мелето – пред районното в Самоков, полицията едва ги разтървала
42
Враждуващи ромски кланове се биха: Брадви, бухалки...
Снимка: Булфото, архив

Девет души се озоваха в ареста след меле в Самоков. Участниците в масовия бой са две враждуващи ромски семейства.

Сигналът за безредиците подаден около 23.30 часа в събота в Районното управление в Самоков.

Оплакването било, че двайсетина души се бият на ул. "Странджа". Пред полицаите, изпратени на място, 39-годишна жена казала, че тя и нейни роднини са били нападнати от семейство, с което имат стара вражда.

Междувременно в районното управление се явили трима души от нейното семейство, които искали да подадат жалба срещу трима от опонентите си. Потърпевшите се оплакали, че по-рано пред магазин в махалата един от тях бил заплашен с нож и саморазправа.

Излизайки пред сградата на управлението, тримата били посрещнати от тълпа от над 30 души, въоръжени с брадви, бухалки и ножове, които ги нападнали.

Служителите на реда успели да разпръснат агресивната тълпа. При инцидента са пострадали двама мъже, единият от които прегледан и освободен за домашно лечение, а другият - настанен за лечение в Самоковската болница с прободна рана, без опасност за живота.

След мелето са арестувани петима самоковци, сред които и две жени. Други трима били обявени за общодържавно издирване, впоследствие – установени и също задържани заедно с девети участник в масовата свада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са от Хелзинския комитет да защитават правата на ромите?
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги оставят сами да се разберат?Според племенните си разбирания за честност?Те без друго не вярват в законите на Държавата...
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"След мелето са арестувани петима САМОКОВЦИ, сред които и две жени."---Самоковци!? Значи, съграждани на софийската кметица!? Безобразие! :):)
6
2
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Не разбирам! Едни представители на фауната търсят преимущество над други представители на фауната. Елементарен биологичен закон! Къде е драмата? Има ли изобщо драма?
5
1
 
34
 
! Отговори
българин преди 5 години
Защо не назовавате нещата с истинските им имена ?!?! Защо все замазвате и криете етноса на участниците в мелето , след като всеки знае за кои става въпрос ?! Даже използвате нови думи като - ,,самоковци " ?!?!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, а къде е Батко(Ветко)???Не че, ама един приятел пита.П.П. 20 бона гаранция и всички медии без изключение ЗАМЛЪКНАХА.А ми пишат за разни швепсове и "далавери" за три и двайсет.Мале-мале в каква тоня живеят българите, не е истина.
3
1
 
51
 
! Отговори
БХК спи ли? преди 5 години
Защо се намесвате във взаимоотношенията на хората, бе?Оставете ги да си уредят проблемите по начин, свойствен на културните им традиции!
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо държавата се намесва, противно на културните особености на етноса?
1
0
 
50
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Трябва ли изобщо да ги разтървавате?