4-звезден хотел – и ол-инклузивът трябва да е на ниво!

Темата ще се дискутира и може да доведе до промени
4 сеп 2018 10:30,
5
4-звезден хотел – и ол-инклузивът трябва да е на ниво!
Снимка: архив Reuters

Моделът ол инклузив не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите.

Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира ол инклузив услугите, които предлага на гостите си.

"Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на ол инклузив, да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване", призова министърът на туризма Николина Ангелкова.

Още по темата

Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира тя пред БНТ. По думите ѝ темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба.

Оказва се, че моделът ол инклузив се харесва на туристите.

Хотелиери са мнение, че ако услугата олинклузив отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.

Експерти от сферата на туризма смятат, че системата на ол инклузив е печеливша и за турист, и за хотелиер, дори и за туроператорите.

"Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата "ол инклузив" винаги може да се подобри", категоричен е проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

В доста хотели у нас качеството на ол инклузив услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Работил в хотел в БГ преди 5 години
Ол инклузивът ни нищо не струва! Реално оскъпява нощувката с 20 - 30 лв., но туристът е излъган, че ще спести. Срещу тях, платилият си получава ябълки (с които се хранят прасетата на село), всякакво сирене/кашкавал е от т.нар. "хранителен продукт" (които са по 2 лв. килото). За кюфтетата и кебапчетата въобще по-добре да не говорим от къде е каймата и за колко пари я взимаме. А иначе корнфлейксът за деца е евтин, млякото винаги на промоция с изтичащ срок... Има и още... И говорим за 4 звезди...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиша си от плажа в Мармарис.Тук всичко е ОК.Хотелът си е супер. Обслужването на 6.Няма дивотии и нерви като в БГ.
1
5
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Колкото и да ми е неприятно мога да кажа следното и то мога да го кажа от личен опит! ОЛ ИНКЛУЗИВА В БГ НЕ СТРУВА! ДОРИ В 10 звезните хотели тука ОЛ ИНКЛУЗИВА НЕ МОЖЕ ДА СТЪПИ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА ОЛ ИНКЛУЗИВА В ПО НЕ ДОБРИТЕ ХОТЕЛИ В ТУРЦИЯ! Ако щете вярвайте! Ходил съм и тук и в Турция и тук НИТО ПО ОБСЛУЖВАНЕ НИТО ПО ХРАНА НИ МОГАТ ДА СЕ МЕРЯТ С Турското море!