Борисов от Израел: Тероризмът тревожи всички!

От най-добрите служби сме в охраната по границите, допълни той
4 сеп 2018 20:35, Анисия Иванова
24
Борисов от Израел: Тероризмът тревожи всички!
Снимка: БТА

Темата за тероризма тревожи всички и почти няма държави, които не са понесли терористични атаки. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия, Израел. Българският премиер е основен и най-високопоставен гост на 18-ата конференция. Той благодари за топлото посрещане и посочи, че всички в Израел отчитат спасяването на над 50 000 евреи по време на Втората световна война.

Българският премиер посочи, че светът се променя извън очакванията и желанията. "Изправени сме пред нови и непознати досега предизвикателства, повечето съвсем различни от тези, с които се сблъскахме доскоро", допълни Борисов и добави, че това изисква нови политики и приоритети в международните отношения.

Според него са необходими актуализирани определения на понятия, които да определят новите явления. Спецификата на тази тема обаче изисква да се отчетат и редица особености, свързани преди всичко с практиката и международното и национално право, както и отраженията върху сигурността.

Затова намирането на баланс е сериозно предизвикателство. Според него понятието "граници" все повече губи първичното си значение, защото виртуалното пространство е дало неподозиран достъп на всеки, независимо от това къде се намира. Той посочи, че всяка една държава е изправена пред рисковете на тероризма, независимо от региона и континента, в който се намира.

Бойко Борисов припомни, че България и Израел заедно са преживели атентата в Бургас през лятото на 2012 година. "Той се осъществи на българска територия, но срещу израелски граждани и показа, че терористичната заплаха не признава държавността и границите между тях. Това трагично събитие доведе извеждане на преден план необходимостта от допълнително укрепване на капацитета и координацията между институциите и от засилване на взаимодействието с всички международни партньори и особено с Израел", каза още българският министър-председател. Бойко Борисов допълни, че всяка страна е длъжна да следи обществените процеси, за да знае как най-точно и навреме да противодейства на всеки опит за навлизане на деструктивни фактори и идеи.

Бойко Борисов изтъкна, че България може да служи за пример за етническа толерантност. Според него обаче не така стои положението на Балканите.

Доказали сме се като едни от най-добрите служби в охраната по границите и контратероризма, каза още премиерът.

Премиерът Борисов, преди изявлението си на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм, се срещна с президента на Интердисциплинарния институт в Херцлия проф. Уриел Райхман, с основателя и изпълнителен директор на Международния институт по контратероризъм проф. Боаз Ганов, както и с бившия директор на МОСАД Шабтай Шавит. (БТА)
 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 4 месеца
Тиквата ако оправи тероризма както оправи България, е тогава терористите ще видят кон боб яде ли.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
еврейският тероризам на израел тревожи всички. това е верно.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквун много се мъчи като му дават да чете написани за него речи.Все го избива да заръкомаха и със думи прости да обясни за ко иде реч.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко много му разбира, знае се как носим оръжие с датския кораб за брадатите терористи в Сирия.
16
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
Какво прозрение - тероризмът тревожел всички! Браво! Слава! Да живей!
15
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 4 месеца
Баси института щом Боко му е най важния гост.:))
14
7
 
5
 
! Отговори
избирател на герб преди 4 месеца
Борисов от Израел: Тероризмът тревожи всички!
А така Баце ! Каза ли им го в Очите ! Те не го знаеха това !
Мачкай *** Баце ! Тия в Израел са *** и рубладжии ! Мачкай Баце !
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мен повече ме тревожи липсата на икономическо развитие, лошите пътища, мизерията, лошото здравеопазване, корупцията, престъпността и пълната некомпетентност, малодушие и крадливост на правителството. Тероризма е последното нещо което буди тревога в мен!
12
1
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 месеца
Е ЕДИН СИКАДЖИЯ РАЗБИРА МНОГО ОТ ТЕРОРИЗЪМ !!!
11
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
МОСАД не кани кого да е...
10
0
 
14
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 месеца
...kukla na kontsi !!!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А пък в лъжите и хвалбите нема друг като него медиен терорист и хвалебстер интересно как не са го поканили досега за шеф на ЦРУ
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки момент очаквам огромният научен капацитет Борисов да защити дисертация! Трябва веднага да бъде признат за тотален професор по всички науки, най-вече индианология.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
МоССад да го проверят дали не е слънчасал първо и да му измерят кръвното .
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко Терориста държавата му се тресе от огнища на африканска 4ума внесени през границата от нелегални имигранти и избягали затворници и терористи то Сирия, Либия и Ирак.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе другаря защо не се разтревожи за народа си че мизерува не се раждат деца икономиката затъва младите бягат а тези които остават са пияници и наркомани. А се прави на борец против терористите. Какво ще направи с терористите ще им свирнели. Кой и кога е победил тероризма имали такъв случай. Можеш ли да убиеш милиони терористи с коли бомби и препасали колани камикадзета. Докато краварите ги създават тероризма ще съществува.
4
1
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 4 месеца
Определението за тероризъм на ООН - Използване на военни средства и методи над цивилно население за постигане на определени цели, е блокирано от ветото на ....САЩ.
3
2
 
22
 
! Отговори
Майната на тероризма преди 4 месеца
Много по тревожно е че ти си начело на държавата 10 години!
2
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
Курнеля си лае... - ДЪРЖАВНИКЪТ Борисов е навсякъде канен, навсякъде приет...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поне Сирия ще се освободи от подкрепяните от Запада хуманитарни ислямисти. Не свършиха работа, затова ядоха бой и от господарите си. Биха ги като непослушно дете. Сега се опитват да защитят рожбите си от Русия.