София събира красота: 350 грации от 61 страни

Състезанието е и квалификация за Олимпиадата в Токио
4 сеп 2018 12:30,
8

Повече от 350 гимнастички от 61 държави ще влязат в оспорвана битка по време на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което започва на 10 септември в "Арена Армеец".

Освен надеждата за медали от новата генерация български гимнастички, страната ни ще бъде представена и от Силвия Митова, която ще бъде асистент на всички съдии на 36-то Световно първенство.

"За мен е огромна чест. Форумът е изключително голям и всички, които по някакъв начин участват в организацията му, са щастливи и развълнувани. От много години в България не е имало такова събитие", коментира пред Bulgaria ON AIR Силвия Митова.

Страната ни за трети път в историята на художествената гимнастика е домакин на шампионат на планетата, но за първи път това ще се случи в столицата. През 1969 и 1987 година състезанията са се провели във Варна.

Интересът към състезанието е огромен, защото то е и първата квалификация за Олимпийските игри през 2020 година в Токио. Според регламента първите три ансамбъла в многобоя получават квоти за Олимпиадата след 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Красив спорт, обичам да го гледам... успех на нашите момичета!!! :)
6
1
 
3
 
! Отговори
stan преди 5 години
В кой хотел са настанени, ще се преместя за няколко дни там...туко виж си намеря топ гимнастичка :D
5
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 5 години
Ще мирише яко на ....
4
1
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Бай да вей, аз много не се интересувам от художествена гимнастика, но се чудя как тея момичета успяват да постигнат толкова много за нашата малка държавица в спор с всички останали големи. Трябва да им се каже едно огромно браво... да не говорим че всички са мноооооого хубави!!! Апа и тая координация дет я вадят, нямам думи просто
3
3
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Един съфорумец питаше, що само лоши новини пускат... ами ето защо, има хубава новина и само 3 коментара, никой не го еня за хубавото. Хората си харесват простотийката, трагедийката, конспирацийката и секви други негативизми дет да коментират и да изливат злоба и акъл. А медийте пускат тва, дето харесват хората, щото инак нема гледаемост, а от там нема и парички... нормално е...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВА да ти кажа ли защо рускините? Ще ме баннат обаче.
1
3
 
7
 
! Отговори
В преди 5 години
този спорт за съжаление, при съдиите и на всички възлови места във федерацията доминират рускините!