Акцията във винпрома: Миню Стайков и 10 души задържани

Разплитането на схемата започнало преди два месеца
Обновена: 5 сеп 2018 12:03 | 5 сеп 2018 12:00,
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан, съобщи прокуратурата. Освен него са задържани и още 10 души. Очаква се днес или най-късно утре да им бъдат повдигнати обвинения.

Спецпрокуратурата претърсва офиса на бизнесмена Миню Стайков, съобщи заместник-главният прокурор иван Гешев.

По-рано днес специализираната прокуратура влезе в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индустрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари.

Още по темата

Разплитането на схемата, за която е задържан бизнесмена започнала преди 2 месеца, когато е било образувано и делото, пише "24часа". Това станало, когато ГДБОП ударили фабрика за производство на цигари в Карнобат. В нея работили граждани от Армения, които изобщо не напускали помещенията. В тях имало фитнеси, бани и всички удобсттва.

Седмичната печалба на фабриката била около 6 млн лева. по оперативна информация работили от около 2015 г. тогава обаче прокурорите не задържали никой, защото хората, които намерили там, били пазача на входа, шофьор на тир. В момента се изяснява каква е връзката на Миню Стайков с фабриката.

Помещението, в което се е намира фабриката е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни зам. главният прокрурор Иван Гешев. В момента на място в Карбнобат претърсванията се ръководят от другия зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

Гешев уточни, че между днешната акция и тази в хотелите "Маринела" и "Марица" Пловдив на Ветко Арабаджиев няма връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
17
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Миню също както Грую, Генчо и други селяци с ***
35
1
 
46
 
! Отговори
Това е! преди 5 години
Златев,Гергов,Василев,Велчеви,А.райчев,Манджуков,Арабаджиев,Банев,Цеко Минев,Инджов,Божков,Гущеров,М Събев,Стайков,П.Славова,Бенчо Бенев -все спонсори на БСП/БКП Всеки е получил куфарчето и се отплаща.А наследниците им са от Англия до Щатите и от Монако до Швейцария.Известно е на целия български народ и имат не по 6 апартамента ,а сгради ,хотели,сараи и имения за милиони из цяла Европа и света.
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са овъртолени като черва,БКП-ПАРТИЯТА МАЙКА НА "ЕДРИТЕ БИЗНЕСМЕНИ"от всички цветове на сегашната партийна фауна.За мен най-страшното е признанието на зам главния прокурор който се изявява в ролята на главно действащо лице,ЧЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА У НАС ПОКРОВИТЕЛСТВУВА БАНДИТИЗМА,ПРИ ТОВА ЕДРИЯ а кокошкарите само ги вкарва в затвора.Истина е че нас "простолюдието"директно повече ни тормози кокошкарията,но пък големите риби НИ БЪРКАТ ЯКО В ДЖОБА И СТАНДАРТА.БКП,БКП,БКП,МАЙКАТА МАФИЯ!!
33
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са драги българи хората заради които сме най-бедната държава Миню,Вълчо и Бенчо истински партизани от кариерата
32
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Герб, че създадоха специализираната прокуратура и специализирания съд за да може най-после нещо да се направи срещу измамниците милиардери, иначе няма как прокурорите и съдийте назначени от Първанов и БСП през 90-те да преследват олигарсите, създадени от БСП, затова и те си развяваха коня и крадяха милиони необезпокоявани. Сега ми стана ясно защо Р. Радев и Бсп толкова мниго искаха специализирания съд и прокуратура да бъдат оглавени от Бсп! За да продължават да си пазят златните кокошки
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грижат се за работниците си. Може да изглежда, че са си довели крепостни селяни от чужбина, но не е така.
30
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Миньо/какво име само/Стайков в Карнобат местните му казвали МИНКО АПАША,както се знае във всяко населено място у нас където има "едър бизнес"хората наричат местните "едри бизнесмени"с имена като АПАШ,МАФИОТ,КРАДЕЦ или по-милите МУТРА,БАНДИТ,НЕХРАНИМАЙКО,БОКЛ/УК защото знаят как са станали "едри бизнесмени"!Отново връзка с левак ама тоя път от АБВ на Първанката,излизат обаче и отношения със седесари.ВСИЧКО Е ПАК ОТ МАЙКАТА КОТИЛО- БКП!
29
2
 
2
 
! Отговори
До 26-Анонимен преди 5 години
Щом знаеш останалите 2000,значи ти си следващия,нищо че се правиш на анонимен.Те ще те намерят и другарите ти също.Яко ти дупе предателю,който те намери пръв.
28
1
 
23
 
! Отговори
haha преди 5 години
Какви PR акции ... бро...Плъховете, спонсори на БКП се разбягаха и сега се крият... Ако са невинни що ще се укриват .. говоря за хотелиерите....сватовете са същите... ей така се прави бизнес в БГ... точиш ДДС и укриваш данъци...правиш цигари без бандерол и т.н. За всичко това не е нобходим търговски нюх и някакви умения...Напълно подкрепям тези акции , все от някъде трябва да се почне. А и тези се мислеха за недосегаеми..
27
4
 
21
 
! Отговори
Петров и недоволните преди 5 години
Като не ги пипат -недоволни.Като ги гепят -пак недоволни.А уточнете се де в,, т.р.о.л организацията" как да я карате. Хубаво ще си иде Бойко рано или късно и тогава ,,ко праим"?Сменяме господаря,или викаме ,,Ура"и ,,Слава на БКП" до четвъртият крах на партията и държавата и следващото поколение ви заклеймява.Е да ама ние преживелите предишните три не щем повече,,да настъпваме мотиката" Тези пари рано или късно ще ви излязът през носа.
26
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пиар акции като прелюдия на изборите за догодина ли са. Много за умни ни имате бе селя.ндурите. Досега незнаехте ли 4е такива като арабажиев и този винпром съществуват. Мога да ви дам списък от над 2 000 такива изцепеняци които ги знаете но не ги барате щото ви пълнят гушките. Барате ги само тези дето забравят да ви се от4етат.
25
6
 
16
 
! Отговори
кой преди 5 години
Ще си плати и тишина.Ваньо си плати също и Черепчето дебелата *** Делянчо очилатото момченце Ковачки селското градинско джудже Гришко и още.....по домова книга.Нека рекета започне сега гарантирано от Бокотиквов. БСП не ноже да си позволи толкова пара да влезе в др. Касичка партизаните в атака 2 серия очаквайте.
24
4
 
17
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 21Е, не може заедно! Законът на светият Пиар, изисква на матряла да се подхвърлят сладкишчета на равни интервали от време. Така ще е до изборите за Европарламент... След това до следващите Парламентарни и така докато генофонда на матряла между Дунав и Марица, Тимок и Черно море бъде подменен!
23
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гаранцията ще е 5-10 хиляди лева и толкоз! Оставам с чувството , че тия акции се правят не за да се вкарат измамниците в затвора, а за да им се подскаже да се отчетат където трябва, като се подбира внимателно и кого да се удари - тази , които са гербаджийски спонсори не се пипат!. В поръчковите сайтчета на боко вече се обявава , че акцията продължавала в посока към едни брата от Свети Влас. Звучи като подсещане да си скрият тефтерите с двойно счетоводство. Иначе всички са за пандиза, спор няма
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как нямат връзка акциите,а източване от кухи фирми на ДДС и другите взимания към държавата не е ли връзка,ако ги няма всичко си е наред-има производство има плащания към държавата има разпределение на приходи,ама правилни,а не каквито и да е и на когото и да е равносилно на източването,а туй източване по прилича на който не е решил той и не източил от крана,кранчетата и си налил как инвестирал колкото си иска или разрешили му,а по-яките източили всичко от всичките взимания,а не дали нищо=кухи.
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заедно трябваше да са акциите.Не на тоя да му дадат 5 дена аванс да скрие кинтите и тефтерите.Това вече е за замазване на очите.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам.-главният прокурор много му се насъбра за седмица, остава Миню да бие рекорда на Ветко и човекът ще е на късмет за едни и черна овца за други!
19
0
 
49
 
! Отговори
Нямало връзка, ха-ха преди 5 години
Хаха, нямало връзка. Само дето дъщерята на Ветко е омъжена за сина на Миню. Иначе никаква връзка няма. Ние нали сме балами :))))Само се чудя дали нещо сгазиха лука тия бандитчета пред по-големите мафиоти или просто прасетата решиха да им вземат бизнеса като на Гришата Ганчев преди.
18
1
 
19
 
! Отговори
кой преди 5 години
Ще си плати и тишина.Ваньо си плати също и Черепчето дебелата *** Делянчо очилатото момченце Ковачки селското градинско джудже Гришко и още.....по домова книга.Нека рекета запичне сега гарантирано от Бокотиквов. БСП не ноже да си позволи толкова оара да влезе в др. Касичка партизаните в атака 2 серия очаквайте.
17
9
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Всичко е просто рекет по герберастки. Като си платят ще ги оневинят и ще ги "пазят" от подобни посещения на ГДБОТ, данъчни, митничари, полиция и т.н.