Акцията във винпрома: Миню Стайков и 10 души задържани

Разплитането на схемата започнало преди два месеца
Обновена: 5 сеп 2018 12:03 | 5 сеп 2018 12:00,
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Бизнесменът Миню Стайков, собственик на "Винпром Карнобат", е задържан, съобщи прокуратурата. Освен него са задържани и още 10 души. Очаква се днес или най-късно утре да им бъдат повдигнати обвинения.

Спецпрокуратурата претърсва офиса на бизнесмена Миню Стайков, съобщи заместник-главният прокурор иван Гешев.

По-рано днес специализираната прокуратура влезе в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индустрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари.

Още по темата

Разплитането на схемата, за която е задържан бизнесмена започнала преди 2 месеца, когато е било образувано и делото, пише "24часа". Това станало, когато ГДБОП ударили фабрика за производство на цигари в Карнобат. В нея работили граждани от Армения, които изобщо не напускали помещенията. В тях имало фитнеси, бани и всички удобсттва.

Седмичната печалба на фабриката била около 6 млн лева. по оперативна информация работили от около 2015 г. тогава обаче прокурорите не задържали никой, защото хората, които намерили там, били пазача на входа, шофьор на тир. В момента се изяснява каква е връзката на Миню Стайков с фабриката.

Помещението, в което се е намира фабриката е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни зам. главният прокрурор Иван Гешев. В момента на място в Карбнобат претърсванията се ръководят от другия зам. главен прокурор Борислав Сарафов.

Гешев уточни, че между днешната акция и тази в хотелите "Маринела" и "Марица" Пловдив на Ветко Арабаджиев няма връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
За близките отношения между фамилията на Стайков и тази на премиера Бойко Борисов свидетелства и фактът, че другата дъщеря на Цветелина Бориславова- Веселина е гадже на на сина на Миню - Стайко.
55
0
 
5
 
! Отговори
Имаше един Винпром преди 5 години
на Роза.. каква беше... Говореше се мнго за него след 1990.. И тя беше деец на БКП.Какви ти социални защитници; точно както Луканов казал"от утре сте капиталисти.Та и К.Нинова.. да изброявам ли:..." за милионер не зная.. но не е млад..:" как се беше "обидил" Първанов..
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това без участието на НАП не може да стане,говорим за най-големите шефове -началник отдели.ревизии.събиране.шефове на ТД на НАП.
53
0
 
3
 
! Отговори
Миньо е приятел преди 5 години
с Гошо Първанов.2012 е награден от Президент Първанов( Дневник)ИЗЯСНИ се посещението "на добра воля" при Премиера за Македония.Първанов трябва да обясни като ИСТОРИК и стар член на БКП/БСП/АБВ:1.Зловещата роля на БКП,Димитров,Червенков, КПСС,СССР ,СТАЛИН за налагане на Македония, макед. език и преминаване в границите на СФРЮгославия. Внушаване на жителите от Пирински край, че са "македонци".2.Фаворизиране на МИньо.( а може би и той е с куфарче още от времето на Луканов(ДС).30 години.И не е
52
0
 
9
 
! Отговори
т преди 5 години
Интересно е че след като започнат да ти раследват БСП се отказва от тях... все едно не са дали нито един лев за купуване на гласове...Очите, Бенчев, Брендо, Ветко, Миню и още 99% от героите създадени през 89-90 на които са подарени милиони в кеш и милиарди в държавни предприятия...Дано има справедливост!
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е, че българинът мрази богатите по принцип. И сега се кефи на новината, без да си дава сметка как го яха шайката, която управлява в момента, и че всички тези новини - Миню, Ветко и прочее, са просто за отвличане на вниманието от истински голямото лапане.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, хайде и Баневи, а? Искам най-после да видя устатата секретарица, където й е мястото. Ако не сте ходили, прежалете да платите вход за Русалка, "перлата в империята", за да видите какво значи тотално разграбване и унищожаване на туристически обект.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да влязат и по другите Винпроми! Хеле тия, дето са арендатори на земи. Да видят по колко рента плащат на собствениците на земя(жълти стотинки на декар) и по колко пачки оставя в казината собственика на Винпрома. Ама не могат, щото е местен феодал, преплетен с едни обръчи от фирми. Сетете се на кой!
48
1
 
12
 
! Отговори
ТИКВОландия преди 5 години
Доган, Пеевски, Черепа, Вълка, Валентин Златев, мутрите от ВИС и СИК кога?????????????????
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолен бос, "бос, бос" ама като не отчита където трябва ке го гази мечка.
46
3
 
8
 
! Отговори
Мето Андреев преди 5 години
Циркът с оставките не става, той е за мат'риала. Той не е за мислещите хора. Мат'риалът на Бойко Борисов може да е доволен от неговата политика, но мислещите хора виждат, че това е неговата голяма слабост. Тази политика е изцяло в полза на олигархията.
45
8
 
10
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 5 години
До АнонименСпонсорите на ГЕРБ, кой ще ги удари?? Или май Следствието и Прокуратурата работят за ГРОБ?? Защо има пълно мълчание за Пеевски??Дано герберасткото ти мозъче осмисли реално ситуацията!
44
7
 
10
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 5 години
Долен герберастки ПР!! Акция при Пеевски, кога??
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват местни избори 2019, да се готвят всички кметове мераклии от грешните партии, тоест не от герб.
42
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удряш спонсорите и мафията БСП загива, на народа ще му съмне.
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕНЧО, МИНЬО И ВЕТКО ЩЕЛИ ДА РАЗДАВАТ ПАРИТЕ СИ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ...С РОЛС РОЙС...
40
2
 
11
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Три идеи как да се решат проблемите с тези пауни бизнесмени1 държ му казва - ге пил си 100 мил има доказат. Оставяш ги на държавата..има с какво да живееш..оттук натам внимавай2 искаш да докажеш и можеш? Ок фактури за..четки за заъби,коли,тоал хартия..докарай ги до 100 мил3 отиваме на съд.На който без да се издават тайни пред адвокати се решава случаят..но през всичките год на съдене парите са блокираниЛесно просто ефективно. Така направиха в СА.!! Събраха 200 милиарда
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДругПич, всичкита са в "к/па", дет се вика. То няма един честен на високо ниво, че да няма за какво да го хванат. Там е проблема.
38
1
 
17
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Всички отдавна знаят за такива назначени и покривани т А панари които са уж бизнесмени. Защо се правяъ тези акции?? Покрай разкритите далавери с пътищата там комисионната ще падне от 40 % до "нормалните" 10. Много средни и големи фирми се подсещат да дават зсщото партийните каси да се пълнят.Думам ти дъще.сети се снахо!! След като уж ударихме най големите..мислете му
37
0
 
14
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
До Това е!И всички изброени от тебе започват малко , по малко да не плащат и виж какво става. Но аз чакам Прокопиев да се издъни яко, че там ще е цирк