Бразилско дупе: Опасната мечта за изкусителни форми

Лекари предупреждават за твърде опасната операция
5 сеп 2018 14:45, Екип на Dnes.bg
38


Опасна мода вкарва все повече пациентки в болници. Американски експерти в пластичната хирургия предупреждават за рисковете от опасността от увеличаване на седалището с помощта на мазнини, или иначе казано по оперативен път да се сдобиеш с т. нар. "бразилско дупе".

Пластичният хирург д-р Йордан Йорданов е категоричен, че при подобни операции опасност наистина има.

"Интересът към "бразилските дупета" се увеличи в световен мащаб. Операцията представлява взимане на собствена мазнина и вкарването ѝ в седалището. Рискът е както в самата оперативна интервенция, така и след нея. Има опасност от мастна емболия, която може да завърши фатално", уточни още специалистът пред Bulgaria ON AIR.

В средата на юли месец се разпространило официално съобщение от специалистите в САЩ, в което пише, че това е хирургична интервенция, която е високо рискова.

"Рискът е 1 на 3000. Този риск е съизмерим с риска от заболяването левкемия. Американците бяха първите, които сигнализираха за това", подчерта още д-р Йорданов.

Той добави още, че никога мастната тъка не се прихваща на 100% там, където е сложена, а винаги някаква част от нея умира.

"Когато става въпрос за планова хирургия, прецизната оценка за здравето на пациента е важен фактор дали ще се състои операцията. Ако има някакво заболяване или нарушено здраве, аз бих върнал или посъветва пациентите да не се подлагат на операция. Винаги съм казвал, че ние сме хора и всеки един от нас е различен, а ние трябва да запазваме това разнообразие", допълни докторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28 от 25Аха, щом НЕ смятам ,че е нормално да си губя времето с "много гимнастика" или да "вия" като гладен вълк заради "спартанската диета" задължително съм дебелана , която не може да те разбере ;)
26
4
 
3
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен 25Можеш да го разбереш само ако не си дебелана. Ако си стройна и стегната по рождение и нямаш излишни килограми, но искаш да коригираш някоя от телесните си обиколки, наистина ти трябва много гимнастика. Може и спартанска диета,ако си здрав(а).По-пухкаво и отпуснато тяло на човек, който води заседнал начин на живот, ще се промени осезателно дори само за половин година, ако започне да спортува и да се храни разумно.
25
4
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Аз съм млад аполон желай мен остави кординати да се запознаем по-готин съм от доктора и водещия.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как може да се дават маса пари за това гнусно и опасно нещо.Човека е най глупавото творение,шега на създателя...
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Ако и за няколко см. се потиш с години във фитнеса и не хапваш *** хляб нито грам захар си яко за съжаление.
22
6
 
5
 
! Отговори
Ххл преди 5 години
СЛЕД КАТО НЕ СЕ ПОДМИВА И НЕ МОГА ДА Я ЛИЖА ЗА КАКВО МИ Е ???
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторът прилича на Аполон, желая го
20
7
 
24
 
! Отговори
Цацата преди 5 години
За голямо дупе се иска и голям инструмент! А в последните години с тая работа пред компютъра .... камъка(корема) расте, а под камъка вече няма риба, а цацааааа.
19
2
 
11
 
! Отговори
Българско д/пе преди 5 години
Тези каки искат да имат по-големи д/пета и дори дават пари, за да постигнат това, рискувайки живота си.Ние пък не мирясваме, докато не успеем чрез диети и фитнес да се сдобием с малко, стегнато и елегантно д/***. Никой обаче не качва тук статия, чрез която да ни обясни дали е лесно и дали не крие рискове липосукцията, чрез която бързо и леко да намалим обиколката на д/пето си с няколко сантиметра, вместо 2-3 години да се мъчим на уредите във фитнеса, да не хапваме и троха хляб, нито грам захар.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мойта женка за има-няма 15 г. си направи бразилско дупе и без фитнес. Като няма кекс ако ще и футболно игрище да направи ми е все тая.
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не мога да разбера, като толкова им харесват бразилски ***, ама да ги поразмърдат малко - фитнес, малко клекове с тежести, малко пилатес за тънка талия, щото тогава изпъква ханша и ето ти резултат, който наистина ще е естетичен. Един отпуснат *** като го напълниш като коледна пуйка, няма да стане стегнат, само дето ще има повече маса да се тресе. Аз лично желета не харесвам, без оглед на размера им, ама въпрос на вкус, рекло кучето...
16
3
 
10
 
! Отговори
До: Бай Тъпчо :) преди 5 години
Много добър синтез, браво!!!
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви дупета,аз пък бидейки жена се впечатлих от мъжката хубост на доктора а и на водещия,ако си трофла да те е срам да отидеш при такъв доктор.
14
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 5 години
Момичета, клякайте с щанга на раменете! По-евтино е и резултатът е траен и безопасен.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те по-принцип латиносите имат меко казано странен вкус.Една жена е красива когато е естествена и има хармонично тяло.Не да мяза на бременен кораб отзад
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените имат фалшиви цици и фалшиви *** от които хващат рак на циците и на гъзовете и после мъжете им плащат ампутацията на дупетата им. Никога не си вземайте жена с фалшиви цици и *** щото после излиза солено. И ПРИРАЖДАНЕТО НА ДЕТЕТО ОТ ФАШИВИЯ *** НА ЖЕНАТА ИЗИЗА ДЕТЕ ДЕФОРМАЦИИ КОЕТО ПОСЛЕ БОЗА СИЛИКОН
11
5
 
38
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее абе то сега електронни цигари пушат, безкофеиново кафе и безалкохолна бира пият, нови, ама скъсани панталони носят, надупчени ботуши посред лято и чорапогащи с къси панталони посред зима турят, мъжете на гола глава чоко носят и жени с надути джуки, *** и вимета взимат и не стига, че фалшиви, ами и камара пари им трошат...Момичета за дебилни са женат и хич не им иде на акъла, че детето им, на баща си ще прилича а не, на колата и къщата му ...
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилско дупе или дебел г... хахахааа въпрос на виждане или просто оправдание за дебелината на телесата им
9
3
 
2
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Подчерта...допълни...ала бала...
8
3
 
2
 
! Отговори
тъпкача преди 5 години
До АнонименМоже ли и яз да попляскам... ) ? I'll call baby !