Ядете без хляб? Ето как се променя тялото ви!

Уханен, топъл, намазан с билково масло... вкусно
34
Ядете без хляб? Ето как се променя тялото ви!
Снимка: unsplash

Уханен, топъл, намазан с билково масло... Хлябът присъства всекидневно на трапезата ни. Въпреки че консумацията му има редица ползи за здравето, не бива да забравяме, че от голямо значение е какво е неговото качество, както и качеството на продуктите, с които е направен.

Някои предпочитат да го месят у дома, на ръка или в хлебопекарна, залагат на висококачествени брашна, между които и такива без глутен. Разбира се, не всеки може да отдели време, за да си направи качествен домашен хляб.

В следващите редове споделяме три промени, които се случват в тялото ви, когато спрете или намалите консумацията на хляб съдържащ глутен.

Кожата ще подобри състоянието си

Със сигурност сте чували израза „красотата започва отвътре“ и това е самата истина. Храната, която консумираме всекидневно се отразява на нашето здраве, а това винаги си личи отвън. Като най-голям орган в човешкото тяло, кожата винаги подсказва, когато нещо в тялото ни е извън баланс.

Така например, някои хора имат хранителна чувствителност към хляб и тестени изделия, съдържащи пшеница и други пшенични продукти. Това състояние е известно като непоносимост към пшеница и симптомите на непоносимост към нея, могат да варират от простото подуване на корема до по-неприятни състояния като акне и дерматит.

Много хора с лактозна непоносимост се отказват от консумацията на млечни продукти, за да подобрят своето физическо състояние, включително и здравето на кожата си. Подобни ефекти върху състоянието ѝ се наблюдават и когато консумацията на бял хляб и хляб съдържащ глутен бива ограничена. Кожата има по-здрав вид, възпалението намалява.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Supermag преди 5 години
Интересна статия!
30
2
 
6
 
! Отговори
sina преди 5 години
До Анонименасфалт бе, асфалт бе казал онзи с маркуча
29
2
 
7
 
! Отговори
Коча преди 5 години
Обичам боба, леба и да е**! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Не е случаен тоя моабет.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наблегам основно на хлеба,Боко и сие да ядат повеке.Да ядат,да ядат,та да............................
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте морски дарове,ако имате поносимост към тях де
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И хляб, ако не ядем, какво да ядем? Без това всичко е страшно скъпо.
25
3
 
9
 
! Отговори
гупости преди 5 години
Като не ям хляб поглъщам необходимите калории от нещо друго.Обичайно това друго нещо не е по-полезно от хляба.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.Просто времето е друго,сега сме 7,6 милиарда на земята ,а тогава бяхме 3 и живота беше друг.Прогрес го наричат ,ама до кога ще ,,прогресираме".Дали е прогрес или не може да е спорно. Но това е хода на събитията и ще спечели този който се адаптира по бързо към новите условия. Ще има и такива които с умиление ще въздишат по миналото. За тях ще има друг живот!
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ядяхме хляб и лук,не общувахме в интернет,не гледахме телевизия и нямахме телефони,айфони и таблетиНямаше био,нямаше ,,фермерски пазари".Абе стига с това! Беше беше беше! Всичко е минало, миналото свърши, няма го и никога няма да се върне.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тия модерни просротии. Няма да ядем хляб а чия и киноа. На баба ми хвърчилотоИ майка ми така вика:"Едно време като си намажиме филия с мас и шляпаш в прахта до глезена...и се пребирахме чак когато дядо ти си дойде от къра (нивата) с каруцата!". "Тъй тъй, ама вече отсреща комшията няма каруца, а последен модел Мерцедес и всеки държи смартфон. Ти си живей с това какво било преди 50 години "-викам аз.
21
3
 
24
 
! Отговори
... преди 5 години
И още нещо. В България хляб, ама истински хляб - НЯМА. Няма, защото ревете че ви е скъпо. Защото един истински хляб ще струва поне 3-4 лв. Ще струва, защото ще се прави от хлебна пшеница. В България никой земеделец, от тези дето гледат много земи, НЕ СЕЕ хлебна пшеница защото първо е скъпо семето, второ, по трудно се отглежда и трето - няма на кой да я продаде след като я ожъне, защото цената няма да е 30 ст. на кило а поне 2 лв. Всички сеят фуражна пшеница и после правят хляб от нея. Яжте, яжте
20
8
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
До СтоюАз ся ще ти кажа що да се лишаваш. Глутен и Глиадин са най силните тригери за производството на Зонулин. Зонулинът разгражда червата и те стават така наречените пропускливи черва (с тънки стени черва) и когато вече са пропускливи, през тях минават такива неща които изобщо нямат работа там където отиват. маай още бел леб и се чуди що си дебел и защо все нещо ти има, болнав си. Сега може и да си здрав, но след още няколко годинки ще станеш абонат на всичките кабинети в болницата. Яж ***
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за хляба , но спрях алкохола (дори бирата ) за една година съм трайно 5 килограма надолу Никакви други диети или упражнения
18
2
 
28
 
! Отговори
Стою преди 5 години
Хлябът , стига да не се прекалява снего е полезен .Глутенът е белтъчно в-во, което придава еластичност на тестото. Съдържа се в зърнено-житните култури , като най- голям е процента му в пшеницата. Уханието на топъл , току- що опечен хляб е омайно.Защо да се лишаваме от малкия лукс ?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ям салама/
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с идеята хора без медицинско образование да не дават съвети за хранене?100% изсмукана от пръстите статия.
15
0
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Яжте качествен хляб и не вярвайте на подобни глупости като тази статия.Не заменяйте хляба с някаква вносна мизерия!!!
14
1
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Когато ядяхме хляб и лук,не общувахме в интернет,не гледахме телевизия и нямахме телефони,айфони и таблетиНямаше био,нямаше ,,фермерски пазари".Не бяхме се набутали всички в градовете и не ползвахме всички тези технологии и услуги.Просто времето е друго,сега сме 7,6 милиарда на земята ,а тогава бяхме 3 и живота беше друг.Прогрес го наричат ,ама до кога ще ,,прогресираме".
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глутенът май помага на мозъчната дейност, така съм чувал.
12
1
 
38
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Глутенът дава вкуса и еластичността на хляба. Без глутен не може да стане хубав хляб. Но тъй като ядем некачествена вносна фуражна пшеница/нашата качествена се изнася/, и се добавят подобрители, химичен глутен и т.н.само и само да заприлича на хляб. Нищо чудно, че толкова хора имат "непоносимост" към....химикали