Ракът все пак победи! Отне слънчевата Никол, а бе само на 15

Момичето е починало снощи в клиника в Турция
5 сеп 2018 18:00,
69
Ракът все пак победи! Отне слънчевата Никол, а бе само на 15
Снимка: Facebook

15-годишната Никол Георгиева от Велико Търново, която страдаше от Сарком на Юинг, изгуби битката с коварната болест. Момичето е издъхнало снощи в клиника в Турция, съобщи майка й във Facebook.

Още по темата

"Силното ми детенце... Бори се до последно със зъби и нокти...Господ ли? Няма такъв...", написа съкрушената майка.

"Бог прибра при себе си още едно малко и красиво Ангелче. Казват, че там, при ангелите, всички са щастливи, без болка, без болести, без мъка и разочарования. Дано е така, дано си на едно по-добро място, в един по-добър свят!", пише още майката.

Последно момичето бе на химиотерапия в комбинация с имуно- и молекулярна терапия в южната ни съседка, пише "24часа".

Преди това специалисти във френския институт "Густав Руси" даваха надежда за успешно лечение, но не успяха да извършат операция и трансплантация на стволови клетки.

Лъчезарното момиче се разболя от Сарком на Юинг на тазобедрената става преди повече от година.

Семейството водеше битка и с Фонда за лечение на деца в чужбина, който дълго време не благоволи да финансира операцията и терапията във Франция. 

Благотворителната кауза за спасяването на Никол обедини хиляди българи, които организираха кампании и базари за събиране на средства.

Впоследствие Фондът за лечение на деца в чужбина отпусна сума за Никол, а родителите и предоставиха събраните до момента пари за спасяването на бебето Мартина от Стара Загора, което пък се бори с левкемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
10
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
А къде е абсурдистан в цялата тази поредна трагедия? НИКЪДЕ !Чалгария не дава.Тя само прибира.Шанс за живот имат само спасилите се от бг.действителност.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ ли? Няма такъв...--------------Ми не му се сърди тогава.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На същя ден си отиде и Божидар Илиев с същата диагноза в турска болница .Родителите дължат пари за лекуването там
47
6
 
6
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Господ ли? Няма такъв... Така е! Искренно съжалявам за загубата на това дете!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая Турция се побъркахаСума народ измря в тия анадолски гробнициИ журналистите на Дебелян Пеевски пишат с гоолямо възхищение, все едно че геройство са извършили, като прибрали една шапка пари за нищо.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чужбина не са безсмъртни, ама човек се надява.Бог да прости детето._________Сума пари са дадени, ама няма злословия срещу "алчните" лекари там.А парите са дадени от всички нас.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54Щом си дете "индиго" спор няма! Надувай космическия фанфар и чакаи ЕТ-то да ти лекува екстрасенския крив профил! Такива като теб са едни простички лъжливи елементаристи и слава Богу хората лека-полека спират да ви вярват! Пожелавам ти да си излекуваш рака на личностното ти разтройство ако това разбира се е позволено от Ет-то ти съветник!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ракът е болест за 51Намерихме най-съществената информация за детето "индиго"! Ей за това българина сам си го турга като вярва на такива сврък-космически български мъдретци и екстрасенси! Да, много от храните са с канцерогени, има ефективни (за някои не за всички) лечения за рака (като пълно гладуване) но като най-ефикасен начин си остава оперативното отстраняване, ако е възможно. Спрете да лъжете хората с разни "космически" лечения и спекулативни теорий! Илюминатите лъжат а вие още повече!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миличка,почивай в мир.Със сълзи на очи пиша.Искренно съжалявам , че не си сред нас.На близките ти искренни съболезнования.Знам какво изпитват преживях го преди две години.Мили маме и тате на Никол няма думи, който да ви успокоят, но тя ще е с вас винаги(повярвайте ми)Никога болката няма да отмине.Но Никол ще е до вас.Спирам, защото немога да спра да плача.Ще се моля за теб постоянно, миличка да си на по добро място без болка и болести.
41
0
 
14
 
! Отговори
Ellie преди 5 години
Николчи обедини много хора ,които отделяха средства ,организираха концерти и благотворигелни базари в името на надеждата..толкова силно дете.. Съжалявам за огромната загуба и ,че една слънчева душичка изгасна и се устреми към звездният си път..Почивай в Мир мило дете ❤🌟❣
40
1
 
14
 
! Отговори
Авицена преди 5 години
Защо хората са толкова заблудени? Колко турски студенти учат медицина в България?Тук специализират и след това отиват да работят в родната си Турция.А ние си мислим ,че там са най-добрите специалисти по всички болести.Да ,ама тези специалисти са с български дипломи.Хора не се заблуждавани и не си дава те парите по чуждите д ржави.В Бълга.ия има достатъчно доб.и лекари.Навсякъде са във всички български болници.Бъдете разумни.Съболезнования на Б.изките за красивото ангелче.Бог да проси!
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости момичето и да дава сили на родителите!Колкото за 1-2 турски клиники,историята е проста.От арабските кочини пристигат евтини органи и части...за това са захлебили.Сега изнудват отчаяни болни за мноого,много пари,че правят ЧУДЕСА и хората се надяват.Обикновените турци не могат да припарят.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да прости момичето и успокои макър и малко скърбящите и роднини! Искам обаче да попитам някой който да може да ми обясни защо повечето българи се лекуват в Турция която даже не е член на ЕС?? Толкова ли е зле в България здравеопазването?? До сега не съм чул за гражданин на ЕС да се лекува някъде другаде по света! Ние българите в държава ли живеем или сме някакви обречени съвременни номади?
37
1
 
19
 
! Отговори
свети звезда в небет преди 5 години
Да почива в мир. Много красиво момиче. Напомня ми героинята на Талев Божана от романа ,,Железният светилник". Божана е с руса коса, сини очи, добра като ангел и умира на същата възраст на 15-16 г. от туберкулоза. Много лъчезарна е Никол,да свети като звезда в небето. Вечна и памет.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да я прости. Горкото дете. Горките родители.За тази известна клиника жив не е излезнал никой. Просто не се лъжете по рекламите за турската клиника, които затриват болните българи. Там е като аушвиц там с пет звезди. Чувала съм за жена от първо лице която се е лекувала там. След три дни жената почнала в България.
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светлина на душата й! Сила и кураж на семейството...
34
0
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Тишина... тишина... само тя ми остана след теб..." Съчувствам напълно на родителите. Няма по-голяма трагедия от тази да надживееш детето си. Научно е доказано, че съществува само един Господ - дървеният. И явно трябва да се развихри върху повечето от коментиращите статията. Routing Information Protocol, Никол. Бди над родителите си. Умира само този, който е забравен.
33
5
 
32
 
! Отговори
НЯМА БОГ преди 5 години
Хора, българи ей затова и аз НЕ вярвам в Бог,както и майката е написала.На снимката виждам едно младо, хубаво, усмихнато момиче. Защо е трябвало да умре на 15? Не,че пожелавам на възрастните хора те да си идат на нейно място,моля Ви не тълкувайте погрешно. Но не разбирам,защо толкова млад живот трябва да свърши по този начин, унищожен от тази зла болест. Ако имаше Бог,защо не е искал да оздравее и да се радва на живота? Яд ме е и на този фонд,който не е дал пари да се лекува във Франция по-рано.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования към родителите. Ужасна болест, безпощадна към млади и стари, бедни и богати. Хората *** като мухи, качественото лечение е вече недостъпно за повечето обикновени българи.А профилактиката отдавна не е политика на държавата. Трагично здравеопазване.
31
9
 
14
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До шматка В България медицината след 89г падна на толкова ниско ниво ,че освен пъпки и мазоли друго не можеш да си излекуваш тук.Причината- прекаленото материализиране на услугата,изчезна морала и съпричастието,и само пари,пари парииии и нищо друго няма в очите и главите на нашите доктори.Защо в съседна Турция гледат на теб като на Бог ,а тук си виновен защо си се разболял и си посетил някой ядосан и сърдит на целия свят некадърник?