Флоренция забранява на туристите... Да ядат навън

Туристите често хапват на крак, за да не плащат по заведенията
6 сеп 2018 08:45,
109
Флоренция забранява на туристите... Да ядат навън
Галерията Уфици. Снимка: Reuters

Италианският град Флоренция, който е магнит за туристите, ще налага глоби на посетителите, които похапват в определени часове по тротоарите, по улиците и на праговете на кооперациите, предаде Асошиейтед прес.

За нарушителите ще има глоби до 500 евро, пише БТА. Забраната важи за часовите пояси от обед до 15 ч. и от 18 ч. до 22 ч.

Тя влиза в сила тази седмица и ще се прилага за някои улици в ренесансовия град, в това число и близо до музея Уфици.

Забраната ще е в сила до 6 януари 2019 г., когато официално приключва туристическият сезон в Италия.

Туристите често пъти се хранят по улиците на Флоренция, за де не плащат по заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Ана от София Запад преди 5 години
Измамите не следва да са допустими нито там, нито в която и да е цивилизована дестинация, културна или рекреационна. Има менюта с цени, тарифите са обявени, дават документ, има хиляди отзиви от туристи. Но не мога да пропусна аналогия с кредото "ден година храни" в българския туризъм.
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надписването на сметки в ресторантите и състезанието по лъжене на туристи в хотели и магазини, и то ли е част от културния туризъм и ренесаносовия дух на града?
81
9
 
6
 
! Отговори
Ана от София Запад преди 5 години
Флоренция е център на културен туризъм, посетен от над 10 милиона туристи през 2017 г. За сравнение-на Слънчака са летували 2 млн. Те (във Флоренция) ще отидат веднъж в живота си, за да се потопят в ренесансова Италия, история, изкуство, ЮНЕСКО, романтика... такива работи. Но сред едни тълпи, обядващи в пликче на централния площад и пикаещи зад катедралата, романтиката некак рязко отстъпва на по-битови усещания, и обядващи, и наблюдаващи остават недооталожени. Все едно на Слънчака да не се отровиш от алкохол, нале. забраната важи само за централните улици, така че безнаказано ще си изям кюфтет
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До италианата 81Кажи какво си хванала.
79
1
 
6
 
! Отговори
Italiana преди 5 години
До АнонименПознаваш много ПОДОБНИ на мен-нормално,но да обобщаваш относно емиграцията ,без да познаваш МЕН,е глупаво. :)):)) Познавам българи в Италия,които са уважавани и успели,интегрирали се дори и сред състоятелни местни бизнесмени.И знаеш ли защо са успели и не се чувстват "емигранти"- защото НЕ носят балканския манталитет ;).Колкото до мен- аз съм "хванала" ,каквото съм си пожелала! Успех на теб!
78
2
 
6
 
! Отговори
Italiana преди 5 години
Познаваш много ПОДОБНИ на мен-нормално,но да обобщаваш относно емиграцията ,без да познаваш МЕН,е глупаво. :)):)) Познавам българи в Италия,които са уважавани и успели,интегрирали се дори и сред състоятелни местни бизнесмени.И знаеш ли защо са успели и не се чувстват "емигранти"- защото НЕ носят балканския манталитет ;).Колкото до мен- аз съм "хванала" ,каквото съм си пожелала.Успех! :)
77
2
 
13
 
! Отговори
Симеон преди 5 години
Е, да, Флоренция се опознава най-добре от крайните гета, докато общуваш с турци и албанци.
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да не се ходи във Флоренция, да видим кого ще глобяват. Това е абсолютна диващина. Тамошните общинари могат да се конкурират с нашите общинари с изумителните си решения. Добре че не ходя по екскурзии.
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ItalianaПознавам много тебе-подобни, които си мислеха, че като са отишли в Италия и са хванали онзи за шлифера, но реално ще си останеш емигрант-ка до гроб. Има всякакви етноси там и си помагат, а само бг-тата се имат за италияни и не помагат на своя сънародник, но се преклоняват пред чуждия господар. Италия е страна с много история, но демографски не може да се нарече, че е поп-добре от коя да е държава в Европа. Има всякаква *** и свинщината за която говориш съществува в десетократна __
74
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитър начин да напълнят ресторантите си точно в часовете за обяд и вечеря.
73
4
 
10
 
! Отговори
друг преди 5 години
И моето мнение е, че Флоренция е твърде попрехвалено и надценено място за туризъм.То на вкус, цвят и място друзя няма де.
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СимеонОзначава, че съм обиколил цялата страна, а съм живял няколко години в Италия. Написах ти го в първия ми отговор към теб, но не можеш да четеш поста до край.Защо трябва да ми харесва нещо, което на теб ти е харесало докато си бил на екскурзия там. Не, не ми харесва и няма какво повече да коментираме. Наполи е по интересен град от Firenze.
71
2
 
8
 
! Отговори
Флорентинец преди 5 години
Туристи не може, а *** може, а? Те не само ядат, ами и спят на матраци по улиците. И никой не ги глобява, щото ще им вземе...дедовия
70
1
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До СимеонВ нотариалния акт пише, че съм притежател и на паркомясто срещу мястото където живея. Защото аз не живея във вход на някой си етаж. Съвсем съм отделен, но въпреки това никой не ***, а съм сигурен, че от съседния вход, където вече са апартаментите знаят това.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така че не си носете похлупците и чесъна от България като дяда си ***.
68
6
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Като нямаш възможност да се храниш, няма и да ходиш. има достатъчно заведения за всеки, а не на крак като всеедно си си в квартала!
67
3
 
3
 
! Отговори
Симеон преди 5 години
До ГoшуТи това паркомясто, за което претендираш, платил ли си го? Имаш ли табела от общината, че то си е само твое? Или само се правиш, че то е същото като масичката на английската бабичка, защото тази масичка НАИСТИНА не е била общинска и обществена?
66
4
 
7
 
! Отговори
сара преди 5 години
Толкова ли е зле работата там във Флоренция ????? До такива средновековни методи да опрат.......
65
5
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ЗЕЛЕН ГУЩЕР преди 5 години
Ндрагентата огладня и иска парички
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и като си гледам минусите под коментара(човека с двегодишното със солета в магазина) май сме поразвили нещо като "антибайганьовски" комплекс, да не не помоислят за Бай *** в съвременен вариант. И пак повтарям ако в мой магазин дойде двегодишно със солета и през ум няма да ми мине да правя забележка, но манталитет, комплекси, страх на персонала, че ще мине веднъж с метлата или парцала повече, а че с отношението си може да изгониш възпитании и платежеспособни клиенти не е важно.