Кремъл: Недопустимо е да бъде обвинявана Русия за Скрипал

Москва не е замесена по никакъв начин, настоя Дмитрий Песков
6 сеп 2018 17:52,
85
Кремъл: Недопустимо е да бъде обвинявана Русия за Скрипал
Снимка: pixabay.com

Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри.

Лондон обвини днес руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на Скрипалови. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков.

Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето, и разпространи техни снимки.

"За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Забрави да сложиш кавичките.
31
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След случаите с Троцки, Г.Марков, Ливиненко и мн.др. на всички е 101% ясно че убийствата се правят от Москва.Затова санкции до дупка. Точка.
30
5
 
21
 
! Отговори
Помним Албиона! преди 5 години
Утре е денят, в който е станал инцидента с Георги Марков. Шум до небето, заклеймиха свирепата комунистическа власт, че даже изкараха, че денят бил избран като подарък за Живков, по случай рождения му ден. Минаха години, нашите родни комунистомразци изписаха тонове мастило, оплюха покрай управниците и България. Не се размина и на КГБ. И ето, Кеворк пита една дама, първата жена-ръководител на Скотланд ярд, за случая. Отговорът беше:"Чела съм за това в пресата"! В пресата! Тези са съвсем безочливи!
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните се оплетоха като пате в кълчища още малко ще кажат, че Путин, ако заповяда до утре Мей ще му играе като мечка на килимчето в Кремъл.
28
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако съм Песков ще им пратя факс на Лондон: ,,Аз ги уморих! Какво ще ми направите? Гледайте някой от вас да не пострада!"
27
1
 
17
 
! Отговори
всичко е възможно преди 5 години
Положението е такова,че не бива да се доверяваме на каквато и да е първоначална информация.Появи се новина,че сниманите руски шпиони всъщност са англ.артисти Пол Колинсон и Майкъл Фийлдс.И това го казва продуцентът Майкъл Кълинган.Но това може да е дезинформация.Англ.разузнаване се счита за много добро,но и това не е много сигурно.Техните най.добри разузнавачи са от Кеймбриджската петорка,но не са работили за Англия,а за СССР!?Това,което сега виждаме е повърхността,но какво става отдолу!?
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре! Крайно време е Русия да се скара с Англия, а не с Германия!
25
3
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Распутин заедно с царицата, министри и други влиятелни лица работеха в полза на Германия и това за нас не е непременно лошо! Накрая успяха да я разнебитят и извадят от войната. Английският посланик Бюкенън се е омотал като пате. Преди това е бил в София!
24
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин да си държи бесните разпенени кучета, да не яде раша дървото !
23
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ситуацията е като *** осъждащ баба меца на смърт т.е комична.
22
4
 
17
 
! Отговори
ДНЕС преди 5 години
ДАЙТЕ ПОБОЯ И ИЗПРАЩАНЕТО В ИНТЕНЗИВНОТО НА ИНВАЛИТ ОТ ДРОГИРАН И ПИЯН АНГЛИИСКИ ***--МОЖЕ БИ Е НАДРУСАН С ДУРАЧОК КАТО ТЕРЕЗКАТА МАЙНАТА-ДАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЯКОТО ТРЕПАНЕ В СИРИЯ НА ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ БРАТУШКИТЕ--КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПРОСТОТИИ..ПОСЕРИОЗНИ НЕЩА ДАВАЙТЕ--БОКО Е ПЪТНИК...ОТЕКЪЛ Е...ЧАО БОКО
21
11
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Когато покажат доказателства англичаните, тогава да си отварят мръсната уста, от която излизат само лъжи и пропаганда.
20
5
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Ще има още жертви.Сто процента животните пренасят нещо.Скрипал - парк - пейка.Н аркомана парк.Животните на Скрипал умрели - инфото за тях се покри.Според мен, на ОЗХО са подхвърлени минимални проби от Портън Даун, след което изчезват мистериозно (в хотела при втори оглед, веществото го няма) - Лондон имаше антидот- има формулата.Това е биологично отровно вещество пренасяно от хора и животни.А отровените в самолета САЩ, от животни преминават на хора от Лондон, САЩ им спряха финансирането
19
30
 
15
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
18
33
 
17
 
! Отговори
8===о преди 5 години
единственото по-гнусно от русия са българските й плиткоумни защитници.
17
9
 
15
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Брит дезинформаторски медии изкараха, че на единият дядо му работил във Смерш, назначен от Сталинският терорис..ст, кървав режим.Дядото на туриста му оставил завещание да килне Скрипал.Това не е дезинформация, а формиране на съзнание.Не споменават доклада в потвърден от Пентагона за Портън Даун, че САЩ са плащали 40 мил $ годишно на Портън.Скрипал и Н аркомана, общото е ПАРКВ Портън Даун са правели опити с хора и животни.Ако са избягали животни от лабораторията Портън Даун!Ще има още жер
16
7
 
26
 
! Отговори
Д преди 5 години
Баба мей пак надигна главата трябва да дойде в сл бряг и да види какво правян англичани алкохолици
15
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британските тайни служби защо ликвидираха Распутин през 1915 година? Ей това да ги питат. Какво им пречеше човекът?
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не обръщаи внимание на по про.ст от вас. Когато обърнете внимание на такъв вие се оказвате още по про.ст от тях. Особено важи в този между държавен слу4аи. Колкото пове4е му обръщате внимание на прос.тия толкова пове4е ви вкарва във филми. Ако е 4астен а не между държавен слу4а положението го рещавате с един между веждите.
13
20
 
14
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Разбира се че Русия не маже да бъде обвинявана.Виновен е само един, дето е заповядал.