САЩ, Германия, Франция и Канада: Русия да каже за Новичок!

В обща декларация те подкрепиха оценката на Великобритания
Обновена: 6 сеп 2018 22:08 | 6 сеп 2018 21:57,
175
САЩ, Германия, Франция и Канада: Русия да каже за Новичок!
Снимка: БТА

В обща декларация САЩ, Германия, Франция и Канада заявиха, че подкрепят оценката на Великобритания, че служители на руското военно разузнаване стоят зад отравянето с нервнопаралитичното вещество "Новичок" на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в Англия, след като Лондон повдигна задочно обвинения на двама руснаци, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Имаме пълно доверие в британската оценка, че двамата заподозрени са били служители на руското военно разузнаване ГРУ и че тази операция почти сигурно е била одобрена на най-високо правителствено равнище", заявяват лидерите на тези четири западни страни.

В съвместна декларация на Великобритания, САЩ, Германия, Франция и Канада лидерите на петте страни обещаха да работят по осуетяване на враждебните дейности на чуждестранни разузнавания.

"Вчерашното изявление (по разследването на отравянето на Скрипалови) още повече засилва намерението ни да продължим заедно да противодействаме на враждебната активност на чуждестранни разузнавания на територията на страните ни, да обезпечим спазването на забраната за използване на химически оръжия, да защитаваме гражданите си и да се защитаваме от всякакви форми на злонамерени държавни действия, насочени против нас и против нашите общества", се казва в съвместната декларация.

"Ние, лидерите на Франция, Германия, САЩ, Канада и Великобритания отново изразяваме възмущението си от използването на химическото отровно вещество с нервнопаралитично действие, известно като "Новичок", на 4 март в Солсбъри. Приветстваме постигнатия напредък в разследването на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал и приемаме за сведение повдигнатите вчера на двама заподозрени обвинения в опит за убийство. Даваме висока оценка на работата на полицията на Великобритания и на всички участвали в разследването", заявиха лидерите на петте западни държави.

Те освен това призоваха Русия да предостави всички подробности по програмата за разработка на нервнопаралитичното вещество "Новичок" на Организацията за забраната на химическите оръжия (ОЗХО).

"Обръщаме внимание и на това, че оценката на Великобритания, която е независимо проверена от ОЗХО, заключава, че същото отровно вещество е било използвано при отравянето на Доун Стърджис и Чарли Роули. Призоваваме Русия да осигури пълно оповестяване на програмата си за "Новичок" в ОЗХО", се казва в декларацията.

Русия категорично отхвърли отправените й обвинения и заявява, че програма за разработка на такова вещество не е имало нито в Съветския съюз, нито в Русия. Освен това експертите от британската военна химическа лаборатория в Портън Даун не са могли да установят произхода на веществото, с което са били отровени Скрипалови, отбелязва ТАСС.

Великобритания ще обсъди със съюзниците си в НАТО евентуални нови санкции срещу Русия, заяви постоянният представител на Великобритания в ООН Карън Пиърс.

"Както знаете, 28-те страни от НАТО вече ни подкрепиха по ситуацията в Солсбъри и ние сме много благодарни за това. Сега ще обсъдим кои са най-подходящите следващи стъпки", каза Пиърс.

По-късно днес руският постоянен представител в ООН Василий Небензя коментира, че има прекалено много несъответствия в предоставените от Лондон нови "улики" по случая Скрипал.

"На Лондон тази история му е нужна само с една цел - за развихряне на отвратителна антируска истерия и включването на други страни в нея. При тези нови британски "улики" има огромен брой несъответствия и отворени въпроси", каза Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на новите данни от британското разследване на отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в Англия.

Москва вече е загубила надежда, че ще бъдат намерени истинските виновни за отравянето на Скрипалови, заяви Небензя.

"Надявахме се днес да се чуе нещо убедително, което да хвърли светлина върху този инцидент. За жалост очакванията ни не се оправдаха. В днешното изказване `на постоянния представител на Великобритания в ООН чухме същите лъжи", добави той.

"Инцидентът от 4 март стана удобен предлог за разпалване на антируска истерия в навечерието на инсценирането на използването на химическо оръжие в сирийския град Дума. Изказването на (британския премиер) Тереза Мей от 5 септември се състоя в малко преди, така да се каже, началото на новия политически сезон и около активно обсъжданата ситуация в Идлиб и готвещата се там провокация с химическа атака, за която ние многократно предупредихме", каза руският постоянен представител в ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами я си представи в САЩ 4$ за барел... *** съм бил... АААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА Развесели ме, клоун ;))) И аз ги желая ;)))
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пич, и 500 минуса да ми сложиш, това, което пиша е истина и не можеш да я промениш. Освен това не че не знам кой е Решетников, но нямам общо с него. По - близки сме си с Трудо ;)) Не е от значение кой си и от къде си. Важното е да си реалист, защото ако не си или си измамник, или си измамен ;))) А аз съм реалист ;)) А ти ако искаш си пий питието ако не с Решетников, то със Сорос или който ти е там по вкуса... не ги разбирам тея рабти за разлика от тебе ;))
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващия американски президент, който понижи цената на петрола, ще бъде линчуван от американците - производители и търговци на петрол ;)))В момента себестойността на руския петрол и газ е най - ниската в света. По - ниска е от саудитския петрол и катарския газ. И е повече ;))) Руснаците ще печелят и при цена от 4$ за барел, при това към 100% и отгоре ;))) Никой друг не може да си позволи цена под 15$ за барел. За американските производители този показател е 35. За канадските 45...
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не са нито ***, нито ***. Няма защо да нюкват Канада, която е доста миролюбива държава. Нито пък Германия, която им е много сериозен партньор. Обаче франсетата, особено след Мистралите и разни други събития какво очакват, че ще им се случи? Притежават значимо ядрено оръжие, територията им е колкото 30 - 40 бойни глави... И е на 10 минути балистичен път... За 10 минути колко ли щети могат да направят... Маркон съвсем е откачил. Или е тотално притиснат. До смазване. Вероятно.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия и Канада нямат значими военни мощности. Французите не са войници, а САЩ си знаят, че стане ли нещо, те ще отнесат основния удар като куцо пиле - домат и няма никакъв шанс да оцелеят. Всичко, което виждате е, че най великата сила - САЩ се чувства силно неуверена пред Русия и за това си търси пуделчета да лаят рамо до рамо с нея за да изглежда по - внушително на техен фон и да е сякаш не са сами... Канада и Германия нямат ядрено оръжие и могат да са спокойни. Франция какво си мисли???
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, вероятно англичаните и амеруиканците са научили руснаците как да използват газта. В момента, обаче преподават уроци по това как да се краде чужда газ посредством бомбандировки и дестабилизация.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас ловя, че тези са някакви от покрайнините на Лондон, занимаващи се с пласиране на дрога с високо съдържание на фентанил...
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога британските петаци и шестаци ще кажат за смъртта на Даяна? Доста по-интересно от историята за умрели кучета.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61Ти за у.шанките на полярните войски на САЩ, Канада, Дания, Норвегия, Швеция и Финландия ли говориш?
54
2
 
12
 
! Отговори
До №77 преди 5 години
До до 75Може ли да добавя, че един от васалите е неочаквано близко до теб и продаваше оръжие на Ислямска държава.След като руснаците разкриха пред целия свят, че в Идлиб се готви гигантска провокация с използване на химическо оръжие срещу мирното население и се каза как ще бъде проведена акцията, с ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА БЪДЕ НАБЕДЕН АСАД И ДА ЗАПОЧНАТ БОМБАРДИРОВКИ СРЕЩУ НЕГО, възкръсна делото "Скрипал"!Руснаците ще отговорят на обстрела с военни действия!Хора, иде война! Страшна, последна!
53
0
 
14
 
! Отговори
до 75 преди 5 години
"РУСИЯ е вторият производител на оръжие в света" Въпроса е :кой е първият? Въпроса е кои са му васалите?
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами другарите американци канадци германци и французи утре сутринта точно в 8.00 да се хванат за палците да разстворят бузките и да чакат за отговора. Отговора щее пълен член без допълнителни екстри. Ако някои от тях желаят пълна програма ще трябва да си доплатят за екстрите. Ееее чакайте бе къде се разбързахте сега е полунощ има време. Ама са нетърпеливи джедърчетата. За всички ще има не се блъскайте бе.
51
16
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
САЩ , ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ и КАНАДА : "подкрепят оценката" на АНГЛИЯ . Ако сложат и ИЗРАЕЛ ще получат съзаклятници и виновници за 99%от бедствията, войните и пролятата кръв на Планетата. Да бе да! Нищо че Русия е вторият производител на оръжия в света! Само ореол и трябва и съвсем ще заприличанай-миролюбивата държава!
50
3
 
16
 
! Отговори
Porton Down преди 5 години
Лошото е, че тези ерозирали от патологична русофобия западни мозъци ни командват и нас.
49
2
 
20
 
! Отговори
защо? преди 5 години
Защо всички тези убийства на руснаци, 17 на брой от 2000-та година, се извършват само в Англия? И в другите страни живеят руснаци, но там никой не ги убива?
48
2
 
19
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Този призив само илюстрира марионетъчния характер на режимите в Германия, Франция, Британия и Канада. Това са васали на САЩ. Те подчиняват собствените си интереси на интересите на американските концерни и картели.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи дотук нещата изглеждат така:Поради някакъв нелогичен мотив ГРУ решава да ликвидира отдавна безинтересния техен бивш двоен агент Скрипал, когото те са пуснали.За целта изпращат цели 2-*** агенти с един 50мл флакон Нина Ричи Новичок до Салисбъри. Там посред бял ден те напръскват бравата на вратата на Скрипал, веднага потеглят обратно за Лондон, но пътом се отбиват в Еймсбъри за да изхвърлят флакона в контейнер за дарения, 3м след което го намират следващите жертви. Следва продължение.
46
4
 
13
 
! Отговори
Шестоъгълник преди 5 години
САЩ , ГЕРМАНИЯ ,ФРАНЦИЯ и КАНАДА : "подкрепят оценката" на АНГЛИЯ . Ако сложат и ИЗРАЕЛ ще получат истинските съзаклятници и виновници за 99%от бедствията, войните и пролятата кръв на планетата
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво мислите но това на мен ми мирише на нова газова атака в Сирия и нови обвинения срещу Русия....нещо много почнаха да се пенят
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече повтаряте тъпата статия толкова повече се отдалечавате от целта си. Вече ставате смешни и на съюзниците си. Видяха ви растящият нос дори и слепите.