САЩ предупреждава: Никарагуа – по пътя на Сирия!

Експерти виждат и паралели мужду Венецуела и Сирия
6 сеп 2018 10:30,
67
САЩ предупреждава: Никарагуа – по пътя на Сирия!
Снимкa: Reuters, архив

САЩ предупредиха Съвета за сигурност на ООН, че Никарагуа е поела по пътя, който е довел до конфликта в Сирия и до кризата във Венецуела. Но Русия, Китай и Боливия казаха, че Никарагуа не представлява международна заплаха и че ООН трябва да престане да се меси в нейните дела, предаде Асошиейтед прес.

Тези мнения бяха изразени по време на остър дебат, който протече в Съвета за сигурност на ООН, свикан от постоянния представител на САЩ Ники Хейли. САЩ са ротационни председатели на Съвета.

Още по темата

"С всеки изминал ден Никарагуа върви все по-надолу по един познат път. Това е пътят, по който пое Сирия, това е пътят, по който пое Венецуела", каза Хейли.

Тя нарече президентите на Никарагуа и Венецуела - Даниел Ортега и Николас Мадуро "диктатори, които живеят в страх от собствения си народ" и каза, че те са "съшити от една и съща корумпирана тъкан".

Хейли каза, че все още има възможност за правителството на Никарагуа да предотврати "тиранията, заплашваща мира и сигурността", като откликне на исканията за свобода на народа, сложи край на диктатурата и освободи задържаните демонстранти.

Постоянният представител на Русия Василий Небензя отвърна, че подривната политика на САЩ спрямо Никарагуа датира отдавна и че заседанието на Съвета, посветено на тази страна, е ярък и непоклатим пример за разрушителна чужда намеса. Небензя заяви, че след днешното заседание, поляризирането в Никарагуа ще стане още по-голямо.

От началото на протестите в Никарагуа през април бяха убити над 300 души досега.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма Америка,няма демокрация!Има мега-корпорации и бизнес интереси!
31
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОБЛЕМИТЕ НА НИКАРАГУА ЗАПОЧНАХА СЪС СТАРТА НА СТОИТЕЛСТВОТО НА МЕГА КИТАЙСКИЯ ПРОЕКТ-НИКАРАГУАНСКИ КАНАЛ КОЙТО ЩЕ Е АЛТЕРНАТИВА НА ПАНАМСКИЯ КАНАЛ КОЙТО Е ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА САЩ
30
17
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
А нас като са ни клали през априлското затова,че се борихме за свобода .... вие дето цъкате минуси щяхте да кажете,че не е правилно да се борим за свобода :)Ето това са минусарите.Важно е султана да управлява и всичко да му се кланят това е. А някой,че не иска и мисли различно ооо не той е лош американец или англичанин и трябва да се обеси.Е какво мислите ? Абсолютно същото е както и преди 140 години :)
29
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ники Хейли информира, че успешно е завършила подготовката на цветните революции в Никарагуа и Венецуела. След като в Сирия бъде прочистен Идлиб от "демократичните ислямисти", същите ще бъдат предислоцирани в новите направления. Там ще бъдат конкистадори или индианци (както им заповядат), а броениците и брадите ще заменят с пера по главите, шлемове и символи на Латинска Америка. Естествено автоматичното оръжие ще им остане като атрибут... Важното е да се сее демократична смърт по света...
28
6
 
24
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Ех, тия краварчета са големи шегаджии.
27
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази А мериканска П аплач и Никарагуа ли реши да разбута?Ей няма да мирясат!
26
43
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Хайде сега да погледнем нещата демократично за последните 100 години. Кои държави избиваха собственото си население ? Хитлер, Сталин, Кадафи, Асад, Мадуро, Ердоган .....Каквото и да плямпат не ме интересува дали са САЩ или друга държава но в случая са напълно прави ! Не може да избиваш собственото си население поради това,че някои има различно мнение от твоето. Това е диктатура и страх. И НИКОЙ не трябва да стои безучастно защото по същия начин ни избиваха и нас в османската империя !!!
25
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо нато спи? Агресията на никарагуа заплашва йелия демократичен свят. Къде са бонбардировачите? Къде е бойко, плевнелиев???
24
4
 
35
 
! Отговори
AVE! преди 5 години
"Американската мечта" съдържа кръвта на милиони.Всеки бургер или чаша кока-кола са пропити с кръвта на невинен народ!Техният плач вие към небесата,но не може да бъде чут.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16 за пустите пари. Като няма пари с какво да се заменат. Да питаме ПРОГРЕСИВНИТЕ в Перу, Венецуела, Бразилия.- Ще отгорорят ли? Ще ама не искат
22
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никарагуа е бедна и крадлива. Прави добре кока. Но иска да прави нещо цинилизовато ама с долари та кредит. Добре е но да си стате първо нормална държа и след това.
21
2
 
12
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
Не познах. Преди 10 години мислех след Сирия сме ние , както бе тръгнало. А то виж къде се гласи. Сигурно сред тона е нашия ред."А НАРОДА КРАДЕ ЛИ КРАДЕ" - цитат от Т. КОЛЕВ
20
5
 
35
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 5 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ И ОТ ТУК ДА ЦОЦАТ КИНТИ--ЕДИН НОВ КАНАЛ ПРЕЗ НИКАРАГУА ЩЕ ГИ ЛИШИ ОТ ПАРИ--ОТ ПАНАМА ЯКО ЦУЦАТ...ХАХАХАХАХАХ-ДЕДО СОРОС И ЦЕРЕУТО НЕ СПЪТ-ТЕ БДЪТ...
19
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До18 турчина. Ми то и Мадуро прибра собствеността на частните фирми от САЩ от петполните краденци. Но не направи народа богат. А напрогив НАСИЛСТНЕНАТА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ В ЕДНО С ПРОГРЕСИВНИТЕ/както се кръстиха/ проготиха хората в съседните държави. .
18
0
 
18
 
! Отговори
ц преди 5 години
to там ли щеше да се прави нов канал?тогава да!! ще стане като сирия!!
17
4
 
40
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Таксите от Панамския канал се прибират САЩ.Един нов канал през Никарагуа,би пресушил кранчето на Америка...особено ако е руски.Омар Торихос беше убит защото искаше Панамския канал да бъде на Панама.Няма да забравим!Долу ръцете от Никарагуа!
16
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е светът да се обедини срещу САЩ.От една велика страна,Америка се превърна в най-презираната държава в света заради външната си политика.Ще живеем ли заедно на тази планета или ще се унищожим взаимно!Долу ръцете!
15
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли ислямисти там? Май са решили да ги изтеглят от Сирия и да ги пратят в Никарагуа. Трябва да ги използват някъде. Голям смях ще е да създадат ислямска държава в Никарагуа.
14
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ предупреждава: Никарагуа по пътя на Сирия!Няма съмнение. Така ще е, защото щом някой не целува *** на САЩ, се оказва, че никак, ама никак не е демократичен! Особено са зле тези, които освен това си нагло поведение имат нещо ценно, което е хубаво да им се отнеме (я петрол, я друго).Затова демократично почват да му правят санкции, цветни революции, а ако и това не помогне, пускат бомби.Само не разрбрах, дали САЩ ще пращат джихадисти от цял свят в Никарагуа, както в Сирия?
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го организират?