САЩ предупреждава: Никарагуа – по пътя на Сирия!

Експерти виждат и паралели мужду Венецуела и Сирия
6 сеп 2018 10:30,
67
САЩ предупреждава: Никарагуа – по пътя на Сирия!
Снимкa: Reuters, архив

САЩ предупредиха Съвета за сигурност на ООН, че Никарагуа е поела по пътя, който е довел до конфликта в Сирия и до кризата във Венецуела. Но Русия, Китай и Боливия казаха, че Никарагуа не представлява международна заплаха и че ООН трябва да престане да се меси в нейните дела, предаде Асошиейтед прес.

Тези мнения бяха изразени по време на остър дебат, който протече в Съвета за сигурност на ООН, свикан от постоянния представител на САЩ Ники Хейли. САЩ са ротационни председатели на Съвета.

Още по темата

"С всеки изминал ден Никарагуа върви все по-надолу по един познат път. Това е пътят, по който пое Сирия, това е пътят, по който пое Венецуела", каза Хейли.

Тя нарече президентите на Никарагуа и Венецуела - Даниел Ортега и Николас Мадуро "диктатори, които живеят в страх от собствения си народ" и каза, че те са "съшити от една и съща корумпирана тъкан".

Хейли каза, че все още има възможност за правителството на Никарагуа да предотврати "тиранията, заплашваща мира и сигурността", като откликне на исканията за свобода на народа, сложи край на диктатурата и освободи задържаните демонстранти.

Постоянният представител на Русия Василий Небензя отвърна, че подривната политика на САЩ спрямо Никарагуа датира отдавна и че заседанието на Съвета, посветено на тази страна, е ярък и непоклатим пример за разрушителна чужда намеса. Небензя заяви, че след днешното заседание, поляризирането в Никарагуа ще стане още по-голямо.

От началото на протестите в Никарагуа през април бяха убити над 300 души досега.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Ако става въпрос за преди 5 години
Маркс, книгата е озаглавена "Капиталът" ***. И въобще не е четиво за вас. Четете "Винету, вождът на апахите"
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до РусевКакво бе, др. Русев, много ли е смешно, че някой е допуснал печатна грешка? Напи кали сеот смях?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маркс г-н.Русе!Маркс.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ники хейли - Ще превърнем Никарагуа в Сирия
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ бяха наритани в сирия и вече търсят нова държава в която да изсипят застоелите си томахавки,че им изтича 2020та срока на годност...
47
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-гладните държава в света мин говорят за просперитет ! Аман от тая пропаганда на тея престъпници диктаторчетаа. Народите спат яко по света ...газяттр в кал и л айна и вярват на един неук господинчоо. Добре че е САЩ, че нашата съдба щеше да е същата . Живота ни щеше да мине в глупости и беднота.
46
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа каналът им бърка сметките хамерикански...Канале Гранде ди Никарагуа и чао Панама Американска. Лапачката пресъхва. И ето Никарагуа трябва да стане като Сирия....да цъфне и там една цветна революция
45
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никарагуа да прави канал за кораби. Това е фантазия като философията на Карл Марк. Цялото и население с кирки да копае пак няма да стане..
44
3
 
6
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
При соца . Всички ме обичаха. Обичаха и Политбюро, ЦК. На манифестация всички пеят, пляска, и ми ръкомахат. Народа умен и без демокрация.!?!?
43
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито Никарагуа, нито Венецуела , нито Перу . Са заплаха до тогава, докато населението си стой в границите на държавата. Така беше и в България. Стояхаси хората едни в лагери, други в затвори, трети без да напускат границите. И Запада спокойно се развиваше и пътуваше по света. То и Сирия не бе заплаха, но като им тръгна населението през границите стана.
42
6
 
20
 
! Отговори
ха преди 5 години
До Анонимен 43 Стига глупости обясни каква световна заплаха са Никарагуа та да им се бъркат в работите
41
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 42 Не е толкова тъжно, че си ***, тъжно е, че си неграмотен и говориш явни лъжи, толкова явни, че и последният няма да се хване, защото всеки знае как краварите " демократизираха " маса държави. Разруха, кръв, войни.
40
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ се намесиха в Либия, Сърбия, Египет, Тунис, Ирак и се укротиха страстите. В Сирия не можаха да се намесят и *** направи мазало. Диктаторите мразят САЩ и обичат ватата.
39
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗНАЧИ САЩ И В НИКАРАГУА ЩЕ ПРАВЯТ ЦВЕТНА РЕВОЛЮЦИЯ.ГНУСНА ДЪРЖАВА.
38
6
 
8
 
! Отговори
ЦЕНКО преди 5 години
До ц: НИЕ ПЪК ,ЩЕ СИ НАПРАВИМ НОВ БОСФОР , ЩЕ ЛАПАМЕ КИНТИ И ЩЕ СИ ЖИВУРКАМЕ САМО ОТ ТАКСИТЕ. НЕКА ДА ДОЙДАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ ЗАВЛАДЕЯТ ,НО НАСРАНИТЕ ПАМПЕРСИ ОТ ЧЕРНО МОРЕ ОЩЕ СА ИМ НА ***.
37
7
 
41
 
! Отговори
ВАСИЛ преди 5 години
До Анонимен: МНОГО СИ ТОЧЕН . АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ООН , А ДА СИ ОБИРАТ КРУШИТЕ ОТ СТОТИЦИТЕ ДЪРЖАВИ КОИТО РАЗБИХА-ВКЛЮЧИТЕЛНО СИРИЯ И СЕГА НИКАРАГУА. ТЕ СА ЗЛОТО НА ТОЯ СВЯТ.ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА.
36
7
 
36
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Щом го казват кравите значи са намислили нещо ако беше го казала япония нямаше да е страшно. Понеже сирия приключи се вече ще бъркат в африкански гъ зове. Само че ония са 1.5 млрд и няма да им простят. Смърт за юдейска америка.
35
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Символа на САЩ-статуята на свободата трябва да бъде премахната.Тя е забулена и глуха за нещастието на хората.Факелът на Просвещението е отдавна угаснал,а вятърът разнася само пепел!Из въздуха все още витае призракът на Виетнам!Заграбеното злато на коренните жители на Америка-индианците,още заслепява очите!Колелото на живота е счупено и Свещеното дърво е мъртво!
34
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как па където има комунизъм или опити да се наложи все са бедни и все има убити?!За икономика и стандарт на живота въобще няма да говорим!Не мога да разбера как все още има такива задръстеняци които си мислят че този издънил се строи има някакво бъдеще?!
33
4
 
31
 
! Отговори
висша дипломация преди 5 години
"Спрете да строите проклетия Никарагуански канал!"-това всъщност е искала да каже г-жа Хейли