Десетки загинали при тежки наводнения в Северна Корея

Много от жертвите и изчезналите са деца
7 сеп 2018 11:48, Елка Василева
13
Десетки загинали при тежки наводнения в Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

При тежки наводнения в Северна Корея са загинали най-малко 76 души и още толкова са изчезнали. Хиляди хора са оставени без подслон, съобщи Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец от Женева, цитирана от Ройтерс.

Поройните дъждове през последните дни са предизвикали големи наводнения и земни свличания в по-ниско разположени райони на страната, разрушавайки над 800 сгради, включително училища, болници и домове, се казва в съобщението.

Доброволци от Националния Червен кръст на страната са се включили в спасителни и издирвателни операции в провинциите Северен Хвангха и Южен Хвангха. Валежите са започнали на 28 август. Много от жертвите и изчезналите са деца, пише БТА.

На много места бедстващите имат нужда от медицински грижи, подслон, храна, питейна вода и тоалетни, каза Джон Флеминг от офиса на Червения кръст в КНДР.

Само преди месец Червеният кръст предупреди, че поради горещата вълна и сушата в Северна Корея реколтата от ориз, пшеница и други култури загива по полето с " катастрофален ефект", изправяйки страната пред тежка продоволствена криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
на благодат Е преди 5 години
Пристигнаха милиони жертви на жестоки кървави войни против Кореа последните 300 години.След много годишни обучения в СЛънчевата система и до Кнетавр Бета вероятно ще с е ползват з а укрепване на климата и ще търсят майки за прераждане../от снимкатаПомагайте на живите .Пазете децата от нагло вредна дигитално холограмно терористична и видео техника
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1. А колко умряха в БГ за тези 30 години демони.крация броиш ли ги. Щото аз ги броя има няма 1.5 милиона. Като преброиме и тези които избягаха цифрата е пла4евно от4аиваща.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сащ пак са пратили хаарпаджиите
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6А Сидеров?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да почва кампания за събиране на помощи сред членовете и симпатизантите на БСП.
5
5
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Рижко ги е предизвикал чрез ХАРП .
4
5
 
21
 
! Отговори
1 и 2 преди 5 години
Точно по български. Колкото са по-зле останалите, толкова повече се радваме ние, низшите духом,
3
9
 
22
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Странно , в Япония загинаха стотици от земетресение и цунами.И там ли комунистите са виновни?Не разбраха ли гербавите *** че има новини , в които е по-добре да замълчат.Да почиват в мир душите на загиналите.С природата не може да се борим.
2
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво са няколко десетки загинали пред светлият комунистически идеал, пред силата, мъжеството и честността на нашия пръв партиен и държавен ръководител дрогарят Ким?Винцеремос, дрогари!Нас не ще ни оплашат наводненията и други империалистически, шоросоидни реакционерски саботажи!
1
17
 
12
 
! Отговори
KanuTaH_BeCkO преди 5 години
На места където животът не струва и никой не го цени - са нормални случки...Хората или умират от глад или от труд...за жалост още червените *** крепят режима...