МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
2
 
0
 
! Отговори
До 247 преди 5 години
Другарю тротинетка или детска количка има ли разлика?Можеше да е второто.Пак ли нямаше да спре,а?
234
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех, че има закон, а не че всеки с власт, решава кое е правилно и кое не.
233
3
 
1
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
"Трутюнетки" НЯМАТ място на пътя .
232
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо е бил длъжен да спре, там има велоалея или количката се кара с някоя категория.
231
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и не разбрах кой в кого или кого е блъснал ??
230
3
 
1
 
! Отговори
Рапчев преди 5 години
Триколката е превозно средство, което служи на инвалиди за придвижва и се считат за пешеходци. Забележете само превозното средство не се ползва от инвалид. Трябва ли да бъде регистрирано и да отговаря на определени изисквания за да се движи по уличната мрежа. Вижте от къде пече слънцето, възможно е въобще да не е забелязан, не зависимо, кой е управлявал автомобила. Но отговора на ГДНП е такъв че да удовлетвори обществото, не кое е законно. Другарят рапчев, толкова си може, да ли е оправял ПТП.
229
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нас като ни удари един кон на влизане в кв. Факултето, полицаите нито събраха свидетели, нито прегледаха видеокамерите, нито прегледаха спътникови снимки. Направиха по една алкохолна проба, написаха акт на шофьора на конното ПС и ни казаха, че щетите не се покриват от Гражданската, понеже не било МПС туй дето ни е ударило. Що не ги уволниха и тях? Всичко това са пълни глупости. Нито на триколката мястото й е там, нито има тежки щети за някой. Било е просто недоразумение.
228
8
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 241: И кой я отрича вината на Георги Радев? И двамата имат вина, но все пак никой не е пострадал. Минали се две седмици, и някой гербаджия усетил далаверата, извадил записа и тумба-лумба още две седмици се предъвква. Докога. Да са останали хич без новини журналистите, та да повтарят едно и също? Не си личи да е така.
227
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никоя случка не се случва случайно.Да се посмалят децибалите е сигналът от случката. Че някои изпопрегракнаха.
226
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наредба Номер 3 от 11 Май 2011 за физическата годнодт на шофьорите! Член 193/194 за отговорността на водача на моторно превозно средство! Къде е тръгнал да шофира щом не вижда? Главната вина е на Радев - тати!
225
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербер бре чети, Гербер не четете, Гербер, бре чети тоя пак неще.Чл. 107 и чл. 108 от закона за движение по пътищата.
224
7
 
3
 
! Отговори
До 234 преди 5 години
"Един нищо и никакъв инцидент се разду и тиражира до безкрай,а това глупа.и гове.а мене изобщо не ме интересува".... Като не те интересува защо си губиш времето да спамиш?Мен пък такива нагли комунистически извращения в моята дътжава МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ... и да , случая трябва да се раздухва независимо кой политик е замесен
223
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитър е дядката. Офейкал е на мига, че ако цунеше дрегера... нали. Обаче не може да му се размине, дето не е спрял и не е оказал помощ на човека. Не му прави чест!... Кой ти гледа чест и морал тука па ти бе!
222
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Са в идеална позиция да предизвикат разследване и да поискат оставка на пРезидентаЦялата власт е в тях
221
10
 
7
 
! Отговори
Рейтиномер преди 5 години
Рейтингът на пРезидента се търкаля под гумите на Мерца на баща му!Оставка!
220
6
 
8
 
! Отговори
баста бе преди 5 години
ТРИКОЛКА ЛИ Е,ДВУКОЛКА ЛИ Е-ТОЗИ ИНВАЛИД ЛИ Е ИЛИ НЕ---НЕ Е РЕГИСТРИРАНА НИКЪДЕ И НЯМА ПРАВО ДА Е НА ПЪТЯ---НЯМА НОМЕРА,НЯМА ЗАСТАХОВКА,ВОДАЧА И НЯМА ДОКУМЕНТ--АБЕ ПРОСТОТИИ--ПОЛИЦАЯ ДА СИ ТЪРСИ ПРАВАТА В СЪДА-ЩЕ ГО ВЪРНАТ НА РАБОТА..А ТОЗИ КОЙТО Е ИНВАЛИД--КАК ТАКА КАРА ТРИКОЛКАТА,ДВУКОЛКАТА--КОЕ МУ Е ИНВАЛИДНОТО--НЯМА КРАЙНИЦИ,НЕ ВИЖДА ИЛИ...ДАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯ..ИЛИ ЗДРАВ И ПРАВ ПИЧ СИ Е КУПИЛ КОЛИЧКАТА И СЕ РАЗКАРВА ПО УЛИЦИТЕ--НЕЩО ПАНАМИРИСВА НА ГЕРБЕРАСКА ПРОСТОТИЯ...
219
3
 
8
 
! Отговори
Летеца преди 5 години
България няма да стане по-хубаво място, докато хората хабят енергията и емоциите си в подобни битови истории. Не е за вярване , колко мастило се изписа и колко време отделиха медиите за този случай. Битовизма убива енергията за нещо по-добро, нали тролчета и от двата лагера. Кое е последното смислено нещо, което сте направили?!?
218
5
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Докога ще я дъвчете тази дъвка. Дребно пътно произшествие. Има записи, има свидетели, пострадали няма. И докога ще ни занимавате с това? На Корнелия Нинова в един месец два пъти и блъскаха колата, някой да научи нещо след това? Никакъв интерес от журналистите. А сега това се предъвква вече втора седмица. И един полицай си загуби работата. Хайде, давайте нататък борбата с "комунизма".
217
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тролоовете са в ужас... реномето на льотчика е сринато , а той е единствения и последен шанс на комунистическата мафия тровеща ни от 1945г насам да спре идващия спасител на България с други думи - надяват се проекта на Радев да попречи на проекта на ТрифоновПромили са мозъците на 1милион бабички, ще купят 1милион ромОВЕ , не дават да се гласува от чужбина... ..но пак ще бъдат разгромени
216
7
 
13
 
! Отговори
спрете се тролове преди 5 години
Дърт комунист прави дребно случайно птп , което може да се случи на всеки.. ..оттам обаче почват големите НЕСЛУЧАЙНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯместен Големец от БСП се появява да оправи нещата ... милиционер пълни гащите и изкарва невинния виновенА партиините тролчета обвиняват ГЕРБ(които също са комунистически престъпници) че раздухвали случая . Явно за тях е правилно да се потули поредната комунистическа справедливост