МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
9
 
7
 
! Отговори
днд преди 5 години
Реакцията на полицаите е разбираема ,макар и незаконна. повече ме възмущава поведението на Радев. Той не излезе от колата ,а явно е звънял по телефона ,за да се измъкне сух. Можеше поне да помогне на пострадалия. или да се извини. Такива нагли до простащина са нашите управници и ГРОБ и БКП.
214
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен225 В населено място се кара с внимание,дали не искаш да кажеш,че някой който "не трябва да е там",трябва да бъде премазан?При това,триколката е трябвало да бъде там.При път с предимство,се спира и изчаква,но за БСП това не важи.
213
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен227 Защо началникът ще вика социалиста,хората на президента са го изпратили там.
212
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Е-е-е, а стига де226 Но бащата на президента блъсна инвалида,а активист на БСП се появи на мястото на произшествието,за да манипулира резултатите.По негова заповед милиционера не остави протокол в архива на МВР и случоат се покри ,от кадрите на БСП в държавата,които трябваше отдавна да бъдат остранени.
211
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено че дългогодишния милиционер е уволнен ЗА ДА СЕ СПАСЯТ ВИНОВНИТЕ в случая- началника на милицията- дал нарежданията, бившия кмет от БСП- дотърчал веднага на място
210
8
 
13
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
..... пак фалшифицират обстоятелствата. Но, така е. Глутница от мошеници - глутница от измамници - глутница от озверели, със стичащи по муцуните им ли*ги тарикати, или иначе казано ГЕРБ.
209
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Триколката е равностойна на велосипед .Т.е. станало е удар между велосипед и автомобил. И двамата са виновни -велосипедиста защото не се движи там където му е мястото ,а автомобилиста -защото не му е дал предимство и защото по принцип ,след като е по-защитен трябва да пази по-незащитените.
208
2
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
До Анонимен 224Ако един си е порязал пръста а друг чака да му извадиш езика за да диша ти сигурно ше тичаш да превързваш пръста. Знаеш ли значението на думата приоритет!?
207
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смехурко221 Тези от МВР,които не са си свършили ралотата са уволнени.Отдавна трябваше да има лустрация за хората на БКП/БСП в държавата,от тях идват проблемите.Какво прави на мястото,на произшествието апаратчик на столетницата?
206
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баба мара222 Всеки проблем трябва да се реши,този с убиеца-асфалт,триколката и привилегирования старец-джигит,както и много други...
205
5
 
19
 
! Отговори
- преди 5 години
Прах в очите на раята. Дребнотемие за прикриване на съществените проблеми в държавата. Били се разбрали да правят "избори" 2 в 1 през май догодина. Да ни поднесат поредната порция помия. НАРОДЕ не стъпиш ли на краката си и не вземеш ли нещата в свои ръце не заслужаваш да имаш държава! Маса народ се изнесе извън територията, защото не иска да плаща с живота си за крадливия мутренски преход. На 16 ти септември ще стане ясно народ ли сме или ***.
204
4
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
изобщо не ме интересува президента интересува ме докога ще слагате варовик васфалта и ще убивате хората по пьтищата
203
5
 
13
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Искам да попитам онова *** дето е министър на вътрешните работи.След като неговите подчинени, написаха акт на мен невиновната страна, след като друг водач виновно ме удари. Дойдоха след 3 часа, не сложиха конуси и т.н. Държанието им няма да коментирам. А също и неуважението към съда. Всичко е заснето от камери и докунтирано.Ще ги уволни ли сега тези служители или пак ще ходи да върти орална любов на Мутрата?Искам да попитам и кой е предоставил записите? На мен категорично ми отказаха да ми ги дадат. Трябваше да заведа дело и адвокатът ми да ги изиска с приложен номер на делото.
202
3
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Триколката преминала ли е ГТП,не виждам спирачен път!?
201
5
 
3
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До Анонимен 216Може - гази ,ти що не газиш!?
200
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е баща на президент от БКП може да гази наред.
199
6
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А Антон Тодоров какво мисли по въпроса???
198
7
 
32
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Банално ПТП. Ако единия от участниците в ПТП-то не беше баща на Президента, изобщо никой нямаше да знае какво е станало. Но при този участник дресираните кученца на властта ще лаят поне една година. Жалка работа. Защо не наказаха и други от МВР-то. Гръмна старшината - жалка работа, бушон, предпазител както искате така го наречете. Относно триколката - този господин сече кръговото. Мястото му е на тротоара, а не там.
197
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме нерви, че са уволнили полицая!Началника го е похарчил, та да му се размине на него
196
8
 
26
 
! Отговори
ХАЙДЕ.... преди 5 години
ХАЙДЕ СПРЕТЕ СТЕЗИ КЛЮКИ- ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ДУПКАТА КОЯТО ПОГЪЛНА КОЛА И ТАМ ИМА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ НО... ВИ НАРЕДИХА ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ С БАЩАТА НА ПРЕЗИДЕНТА - ВЕЧЕ СТАВАТЕ СМЕШНИ ИЛИ ТЪЖНИ НЕЗНАМ КАКВИ НО ВСИЧКИ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ ОТ НЕЩО МАЛКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ЦЯЛАТА СТРАНА И НИКОЙ НЕ РАЗБИРА - ДАААА ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЙ НЕ ХАРЕСВА ПРЕЗИДЕНТА И ЧРЕЗ БАЩА МУ СЕ МЪЧАТ ДА ГО ОЧЕРНЯТ - АКО ИСКАТЕ МЕ ИЗСТРИЙТЕ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗСЪРДЯ НЯМА ДА ВИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ