МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
6
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
В случая обаче издънка на РР няма. Само лъщи некомпентността на полицията.
174
7
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Става ясно че ББ го е страх от РР. За това се мерят полите на Деси и се дебне и най-малката издънка на президента за да се размята с месеци по придворните медии.
173
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време, милицията като сгащеше някой, почвахме да викаме дружно и анонимно:Остави човека! Остави човека!Нещо ми казва, че сега трябва да викаме:Остави полицая!На калпаво МВР полицайчето му виновно.Вместо да си защитават кадрите(винаги могат да го накажат вътре) те ги хвърлят на хиените.Затуй ще е така.
172
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, не, МВР не разбират,тези хора (комунистите и потомците им) не се спират пред нищо и никого.
171
5
 
18
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 5 години
Триколката по КОЙ закон се движи по пътищата ????????????????????????????/
170
5
 
21
 
! Отговори
ОЛД ШЕТЪРХЕНД преди 5 години
Какво стана с Москов? Моторната шейна ? Нещо????????? ааааааа??????
169
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази триколка със синя лампа ли беше, МПС ли е, има ли рег. номер и гражданска отговорност?На какво основание е уволнен полицая? Такова нещо и по времето на Живков не е имало .Сега е пълна диктатура на ГЕРП. Пък и не е само това.17 невинни жерстви си отидоха при своге. Кое виновен? още нема виновни.
168
7
 
26
 
! Отговори
nekoj преди 5 години
"Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството"Е как така? Ако аз застана по средата на магистрала (а не трябва да се намирам там) - колите ще трябва да ми дават "предимство"???Какво ли не измислят да очернят някак си Радев.
167
3
 
3
 
! Отговори
Алооооу преди 5 години
за 11 септември мълчат. Е бългapcĸитe зaĸoнoдaтeли ce гoтвят дa взeмaт peшeниe, ĸoeтo щe ce oтpaзи тpaйнo нeгaтивнo нa пpaвoвaтa дъpжaвa y нac.Cтaвa въпpoc зa пpoĸapвaнeтo нa пpoмeнитe в Aдминиcтpaтивнoпpoцecyaлния ĸoдeĸc (AΠK) въпpeĸи нaлoжeнoтo пpeзидeнтcĸo вeтo.Teзи пpoмeни ca изцялo в yщъpб нa гpaждaнитe и бизнeca и ca в пoлзa eдинcтвeнo зa oлигapxиятa. Bъв втopниĸ, 11 ceптeмвpи, вoдeщaтa пpaвнa ĸoмиcия cи e пocтaвилa зa зaдaчa дa пpeoдoлee вeтoтo бeз дeбaт.
166
3
 
5
 
! Отговори
фОРИ преди 5 години
ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА НЕ ТЪЛКУВА НЕЩАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ТРИКОЛКИ,МАГАРЕТА,КОНЕ,МОСКВИЧИ .МЕРЦЕДЕСИ И Т.Н.,БИХ ДОПЪЛНИЛ ИНВАЛИДИ,РАБОТНИЦИ,БИЗНЕСМЕНИ И ДЕПУТАТИ.НИЕ СИ ЧЕШАМЕ ЕЗИЦИТЕ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ,НЕ ПЪЛЗИ,КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ И В КРАЙНА СМЕТКА...НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ.ТРЯБВА ЛИ ДА ИМАМ ВУЙЧО ВЛАДИКА ЗА ДА СЪМ КЛИСАР,ТО Е...МОГА ДА БИЯ КАМБАНАТА.ДЗЪН!
165
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупусти ! Триколката регистрирана ли е като МПС .... Не !
164
2
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 5 години
Къде потънаха коментарите!?
163
2
 
3
 
! Отговори
д-р Пецкалов преди 5 години
До Водача прецаканПрегледай се немедленно,имаш нужда.
162
2
 
2
 
! Отговори
от 170 преди 5 години
Но лично аз се съмнявам в подобни филмови конспирации, а е по скоро подценяване на планината.Така че поуката която можем да си вземем е не подценявай планината защото не е добре,Хубаво нещо е планината ,но не я подценявай никога,Защото това не са ти републиканските пътища,нито градските условия.
161
6
 
2
 
! Отговори
Водача прецакан преди 5 години
Ползваха ново холограмно обемно центриращо оръжие з а блок съзнание на водача.ЧОвека е НЕЗАКОННО следен още от деня в който Радев се кандидатира за президент.НАгли престъпници на власт в София след 9 11 1989 година ограбват десетки милиарди от народа чрез менкани на власт нарочно създадени групировки маскирани като партии.Този РАдев и досега им е съмнителен/да не би да блокира ограбването на народа
160
3
 
3
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
До 169!Абе гражданино партиец влез в сайта на МВР и се запознай с броя автопроизшествия за една година в милата ни Родина и си направи изводите ако имаш с какво!Колкото до това за сиромашията по добре да съм сиромах с пипе отколкото да говоря как имало бягства от затвора от времето на граф Монте Кристо казано от един сигурно с пари но без ум в главата си!!
159
6
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 5 години
Явно много те интересува този случай, планинските служби го определят нещастен случай,Възможно и да е убийство както казваш ,някой умишлено да е създал условия да предизвика злополука като се целял да убие Москов а не детето, Но не е успял но тука влизаме в теорията на конспирациите като в американските филми.Но дори и да е така ,този е някакъв министър така че най вероятно национална служба са взели случая от мвр и са го засекретили , естествено национална сигурност си водят разследването докра
158
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сиромахЛичи че си сиромах. Затова Радев може утре да те блъсне и на пешеходната пътека, а полицая да ти състави акт, защото Като нямаш пари, ти си нищо !, но като си сиромах и в главата, ти хептен нищо !
157
8
 
17
 
! Отговори
Z преди 5 години
Изведнъж стана интересно,когато се разбра че шофьорът е бащата на Президента. А враговете му не са малко и ... виновен! Да ама не - слугите на властта не са ми мерило за справедливост и истина! Какво прави шофьор ако някой на тротоара в последния момент реши да пресича??? Това се е случило! А инвалида се прави на света вода ненапита! Защо изведнъж е решил да завие и пресича? Не е ли минал началните курсове за пешеходци в основното училище???
156
9
 
15
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Водачът на триколката има вид на алкохолик-събеседник.