МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Автоинструктор - Аз пък мисля че т.нар. ТРИКОЛКА ,няма място на улицата.Пък аз виждам, че водачите на МПС-та нямат елементарно възпитание и много често излагат пешаходците на риск, да не говорим за отношението към хората с увреждания.Все пак прави впечаление, че някои водачи на МПС-та имат отличаващо се добро поведение към споменатите по-горе, което без съмнение е поведение, придобито поради по-продължително пребиваване и работа в цивилизовани страни, главно в ЕС и Америка.
154
7
 
18
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
До 160!Какъв инвалид бе другарю като го гледам тоя стана бързо-бързо отърси се като магаре което се е търкаляло в уличния прах и лапна телефона да търси спешна помощ!Това момче го познавам още от юношеските му години!Скромно дисциплинирано съзнателно изпълнително.Колкото до така нареченият инвалид нека се провери дали е освидетелствуван по ТЕЛК и има ли право да бъде участник в движението с някакво измислено превозно средство за спец цели!Този има вид на човек който май си прави здрасти с чаша
153
7
 
23
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Тази триколка има ли Гражданска отговорност,аптечка,пожарогасител,фар светещ ДЕНОНОЩНО?
152
6
 
25
 
! Отговори
Автоинструктор преди 5 години
Аз пък мисля че т.нар. ТРИКОЛКА ,няма място на улицата.
151
3
 
8
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
До преди малко си мислех и стигнах до извода .Нашата \разбирай на властта\ прокуратура затова е толкова мудна и не може да реши с години някои дела особено касаещи властници защото е затрупана със сигналите до прокуратурата за всяко едно пътно произшествие!Ако не беше участник в това произшествие бащата на президента никой нямаше и да знае за него!Хиляди са дневно такива автопроизшествия!Търси се сензация и лаене по този който усещат като превъзхождащ ги!Журналята да запомнят това е автопроизш!
150
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какво става с разследването на убийството на детето на Москов?
149
12
 
7
 
! Отговори
Д.Кънев преди 5 години
Хайде стига бе другарю полицай.Триколката не е трябвало да бъде там,но най ви Гьорги е трябвало да спре,хайде стига,аз още не съм виждал фърчаща триколка макар и електрическа.Аз съм син на инвалид,а вашият служител е проявил най малкото неуважение към инвалида.А най ви Георги си е виновен въпреки,че не се чувствал такъв.Не му прави чест.И моят баща се казваше Георги,а тоз Георги черни това велико име.СРАМ.
148
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Справедливостта ще се възстанови когато бащата на Президента Радев получи наказателен акт за отнемане на предимство, както и да бъде задължен да мине опреснителни курс по правилата за движение, тъй като от изявленията и реакциите му личи, че не ги знае !Съвет от мене: да си върне книжката.
147
14
 
6
 
! Отговори
Докога привилегии преди 5 години
Ясно е , че местното БСП в Харманли се опита да покрие очевидната вина на бащата на Радев. Така обаче скандала стана още по-голям. Това е мечешка услуга...
146
12
 
13
 
! Отговори
Зъл преди 5 години
Никой не иска да става убиец с кола.В случай бащата на Радев не е виновен за внезапно появилата се триколка на пътя.Тя няма право да се движи по шосе!
145
4
 
4
 
! Отговори
МВР с а виновни преди 5 години
Вчера ни прецакаха група мотоцилетисти .Облъчиха тежко всички пешеходци с нагло вредни ЛЕД скенери инсталирани вместо доказано безопасни традиционни фарове.НАгли наркомани на власт в Брюксел прецакаха цяла Европа тежко и трудно лечимо с принуждаване на стотици милиони водачи да облъчват тежко Земята с включени фарове денемОКОЛО 24 часа вече имаме проблеми с зрението от облъчването с лед скенерите.Терористите от МВР принуждават водачите да карат в включени фарове против мъглав слънчеви дни
144
5
 
1
 
! Отговори
убиват с холограми преди 5 години
На снимката се вижда перфектно че водача на автомобила е бил тероризиран с цел блок съзнание и обемно обсебващ ДМК през нагло престъпни холограмаи оръжия НЕЗАКОННО ЗАЛЕПЕНИ НА ПРЕДНИ Стъкла/чрез полицесйки рекет/ В случая съзнението е било блокирано комбинирано през стикера холограмно терористичен продаван НЕЗАКОННО при тех прегледи и през нагло престъпния незаконен стикер наричан"Винетка",Генерал Радев е писмено уведомен за нагли престъпници на власт в София продаващи холограмни оръжия
143
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 150Имаш дъука на пътя! Тя определено няма "право" да е там! Значи ли това че трябва да друснеш в неая или да я видиш и спреш/заобиколиш! Ако си строшиш колата вината си е твоя!
142
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На място на триколката можеше да е колоездач, дете, магаре, котка и пак Редев-старши трябваше да изчака, защото, той е без предимство.Друг е въпроса, дали този който се намира в кръговото има право да е там !Но комунистическите рефлекси не позволяват да направи разлика между Предимство и Привилегия !
141
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпоставка за ПТП! Триколка в лявото платно за движение на кръговото. Какво следва? Има ли право да е там?
140
3
 
6
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Ако за всяко:"той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността, досега да сме останали без полицаи и каквито и да е други административни служители.
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига атаки с/у президента....................време за президентска република вече!!!И народен съд за всички продажни БГ-политици след 1989 г.!!!
138
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пян_Гъ - последно 136Точно така! Пешеходец, инвалид и колоездач са много по-лесно раними и уязвими отколкото шофьора в автомобил! Това е доста сериозна точка от закона за движение по пътищата!
137
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този така наречен "инвалид" що не си купи автомобил и да си кара по пътищата като толкова иска. Кой ще го види с това ниско пучо нещо. Самоубиец.
136
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Куче влачи, диря няма"