Намушкаха с нож водещ кандидат за президент на Бразилия

Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние
11
Намушкаха с нож водещ кандидат за президент на Бразилия
Снимка: Reuters

Водещият кандидат за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е в тежко, но стабилно състояние, след като беше намушкан с нож по време на предизборна проява, предаде Ройтерс, като се позова на здравни служители.

Лекари казаха, че пълното възстановяване на Болсонаро може да отнеме два месеца, а той ще прекара в болница поне седмица, съобщи БТА.

По думите им първоначално е имало риск за живота му, но сега неговото състояние е "сериозно, но стабилно".

Полицията в град Жуиз ди Фора, където Болсонаро е бил намушкан с нож в корема, заяви, че е задържала заподозрян за нападението. Според нея арестуваният мъж има психически проблеми.

Нападението срещу крайнодесния кандидат, който води в социологическите проучвания, е драматичен обрат в най-непредсказуемите избори в Бразилия от възстановяването на демокрацията преди 30 години.

Разследвания за корупция вкараха в затвора мнозина влиятелни бизнесмени и политици през последните години и отчуждиха разгневените избиратели.

Съгласно бразилското законодателство малката коалиция на Болсонаро няма почти никакво време в регулираните от държавата предизборни рекламни блокове по телевизията и радиото.

Това означава, че той разчита главно на социалните медии и предизборните прояви из страната, за да събира подкрепа. Ако Болсонаро не е в състояние да ходи на такива събирания, това може да застраши кампанията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Да се надяваме Америкнското протеже да не спечели!!!Лошото,че направиха преврат и сега,ще манипулират изборите...Но ако Бразилците масово се навдигнат,ще издухат Американските пионки!
9
0
 
6
 
! Отговори
dido преди 5 години
До Анонимен обществена поръчка . дадена е най - ниска цена и най-голяма комисионна. То на Бразилия пезидента за малко бе с български пройзход. И тая страна е към залеза. Много българско взе да став.
8
0
 
11
 
! Отговори
Милко Кафалиев преди 5 години
Жаир Болсонаро е бразилският Доналд Тръмп.
7
0
 
12
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Дано се оправи и да спечели изборите. Мисля, че този който е организирал покушението прави услуга само на Болсонаро. Защото по този начин изкарва Болсонаро жертва на задкулисието и масово хората ще гласуват за него. Болсонаро ще победи защото е различен и е мъченик за справедливост и независимост.
6
1
 
12
 
! Отговори
Чавдар Василев преди 5 години
За Жаир Болсонаро прочетох за пръв път преди повече от месец. Разбрах, че е кандидат за президент на Бразилия. Той е против нелегалната миграция, абортите, гей-браковете и легализирането на марихуаната и канабиса. Той се обявява срещу корупцията и престъпността. Също така силно подкрепя ролята на християнството в живота на хората. Точно от такъв държавник имаме нужда. Дано да се оправи и да стане президент на Бразилия. Успех !!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем, знаем - Путин е виновен.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тая страна "болшая" с много природни богатсва и много бедни. Но поне правят опити да имат честни избори. Не като в Русия да спускат президентите от " апаратната" на КГБ.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Градски партизани има ли!
2
5
 
2
 
! Отговори
Боко Т. преди 5 години
Орешарски е виновен
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде идва поръчката?