Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи

Заподозрените руснаци често пътували до Швейцария
140
Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи
Двамата заподозрени. Снимка: Reuters

Руските граждани, заподозрени от британското следствие в отравянето на бившия офицер от военното разузнаване на Москва Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри през март, десетки пъти са пътували със самолет до Европа и по-специално до Швейцария. Това съобщава британският в. "Дейли телеграф", който цитира източници от правителството в Лондон, информира "Лента".

Още по темата

Според самолетните билети на мъжете, използвали псевдонимите Александър Петров и Руслан Боширов, двамата са посещавали най-често Женева и са прекарали там общо няколко седмици. Британската страна вижда в разкриването на женевските им контакти "абсолютен ключ за продължаващото разследване" на покушението в Солсбъри.

По-рано се разбра, че двамата руски граждани са се представяли за бизнесмени от Санкт Петербург, за да получат британски визи. Истинските им имена не се посочват, но Лондон изтъква, че следствието вече ги знае, напомня "Лента".

"Дейли телеграф" уточнява, че имената на заподозрените са били известни и преди, но британците не са ги споменавали заради световното първенство по футбол, протичащо в Русия, добавя електронният вестник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се кефя от статиите за Скрипал и за действията на гениалното МИ6.Трябва някой да ги събере и да издаде книга със заглавие: `Какви и.диоти са живели през 21 век`Ще стане милионер.
61
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62Завистливата глynocт по такива като теб ходи. Теб и на кучешка сватба не те канят. Хахаха...
60
4
 
29
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Когато стане убийство на руснак в Аглия, англичаните винаги правят разследване, винаги доказателствата се обявяват за секретни, не се показват на никого и се скриват. Най-вероятно, защото изобщо няма доказателства. Предимството е, че англичаните правят разследванията на собствена територия и могат да си ги манипулират, както си искат. Ако британците биха извършили тези убийства извън Англия, например в Швейцария, щяха да ги хванат, че те са извършителите. А така, те убиват, те си правят разследванията, и те потулват всичко. След това започват да плашат с руснаците и да налагат санкции. Това са
59
6
 
20
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тия двамцата му намериха цаката как да нацепат секундата. Баси идиoтите са тия ингилизи.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦРУТо че е нИвиждано - нИвиждано е. Клеветниците ги презря цял свят, лъснаха им голите, мръсни д-та, на които се наслаждавате само ***, които по друг начин не можете да изкарате и цент. Та имате и въйзпалени видения за Хага. Със сигурност ще има Хага - за клевета, злепоставяне, за масови убийства с биологично оръжие ... вече достатъчно сведения са събрани.А твоята пИнсионна възраст, която благодарение на боговете ти стана 67 г. е чудесна, защото ще останеш вечно млад.
57
5
 
16
 
! Отговори
ЗАЩО?? преди 5 години
Защо са му на Вовата тези два трупа - Скрипал и щерка му?!
56
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин се покри в дън гори.Трудно е за вярване, че ще посещава вече Европа, даже и за сватба !По-вероятно е Ким да бъде поканен от някоя европейска държава.
55
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин щеше да си признае отдавна, както го направи за отпускарите в Крим, за да си повиши отново рейтинга, но знае, че светът няма да му прости използването на оръжие за масово унищожение в чужда държава, обявено официално за утилизирано !
54
5
 
25
 
! Отговори
защо? преди 5 години
Защо всички тези убийства на руснаци, 17 на брой от 2000-та година, се извършват само в Англия? И в другите страни живеят руснаци, но там никой не ги убива?
53
6
 
17
 
! Отговори
ЯМХ преди 5 години
По повод не намерения котарак - истинския виновник е котарака!Специално обучен котарак отровител.Знае се че пра-пра -пра- прадядо му се е отърквал в ботушите на самия Сталин.Котарака е специална сибирска порода и е обучаван за "мокри" поръчки от самия Путин-когато е последния е работил в КГБ.Не стели чували за тази програма?За овце стръвници и зайци единаци,т.е. за "чистачите" от Кремъл?
52
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Ами, единия, по-доверчивия в човешкото благородство, котаран, го евтаназираха като виетнамец - с нanaлм, да не се мъчел от знания за Новичока, които го били обезводнили. А другият котан - по-съмняващият се в достоинствата на най-висшето същество на земята - н.в. Човека, бързо-бързо фукнал през намазаната с новичок врата и станал неуловим уличен, но жив, котарак.
51
25
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
Кремъл *** - не сме ние .а вс. им налагат санкций и гонят дипломати - НИВИЖДАНО досега ! ...ДДС-то става 25 %....Рублата мина 70 за долар....пинсионната възраст ще стане не 65 год .а 70 ...Денги НЕТ ! БЛОКИРАТ сметки на ОЛИГАРСИ от Раша ...а за това ПРОШКА НЯМА ...Жужи ще го поднесат на тепсия на трибунала в Хага !
50
3
 
21
 
! Отговори
Mi6os преди 5 години
Т. е англичаните ще търсят ключа из Алпите.
49
4
 
25
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
В шпионската дейност,особено при такова нажежаване на отношения като Англия-Русия всичко е възможно.Аз обаче нe мога да си обясня поведението на англичаните,които имат славна история в този бранш.Каквато и да е истината за покушението и другите инциденти,англ. специални служби и правителството на Англия стават за смях на целия свят.На някои хора ,разбира се,тази агитация и пропаганда ще създаде негативен образ даже за всичко руско,но мислещите хора май ще виждат в това само низост и падение!?
48
4
 
28
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Някои хора вече трябва да разберат-ако Русия искаше да убие Скрипал, той щеше да е убит, но не с новичок и не с дъщеря си.Това важи не само за Русия, а за всички държави и никоя не може да си позволи толкова нескопосана работа.Какъв новичок -една малка грешка и килърите ще си отидат преди Скрипал, а и не само те.Не само Русия, никоя държава няма да си позволи такава несигурност.
47
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швейцария е като шпионска квартира. По-добре да се раздели между Италия, Германия и Франция. Свърталише на руски шпиони.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Това май го беше казал един с Алцхаймер - представител на агресори, избили 11 мил. индианци, 200 000 японци с атомна бомба, 2 500 000 виетнамци с ***, милиони неrри, араби и т.н. с робство, преврати, пролети, майдани и т.н. Значи може да му вярват ... други с Алцхаймер и деменция. И за сребърници.
45
3
 
25
 
! Отговори
10 преди 5 години
Представили се за руски бизнесмени и затова английското посолство в Швейцария им давало визи!?Аз се представям за краля на швеция и Тръмп ми дава ей така виза за САЩ!?Тия за *** ли не смятят?През десет цедки се минава за виза,освен ако МИ6 не ги е пробутвало за провокация!
44
3
 
28
 
! Отговори
666 преди 5 години
Та значи, всеки който често пътува до Европа и особено до Швейцария е отровител - да се смееш ли или да плачеш на подобни олигофренски мъдрости на шантавите англичани.
43
4
 
22
 
! Отговори
Да преди 5 години
#49,е напълно прав англичаните стоят за тези покушения....