Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!

Германският канцлер поздрави Македония и Гърция за компромиса за името
177
Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!
Ангела Меркел и Зоран Заев. Снимка: БТА

В изявление от Скопие германският канцлер Ангела Меркел благодари на премиерите на Македония, Гърция и България за политическата смелост да решат проблемите на Балканите. Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция.

Още по темата
На съвместната пресконференция с премиера Зоран Заев Меркел заяви, че референдумът на 30 септември е възможност пред страната да се отворят вратите на Европейския съюз и НАТО, предаде БНР.

"Вие сте поканени за членство в НАТО, имате перспективата да се присъедините към Европейския съюз. Все още предстои много работа, но предпоставката, разбира се, е успешен референдум на 30 септември. Няма да се намесвам в решението на вашите граждани, но мога да кажа от моя собствен опит, че исторически възможности не възникват всеки ден, а само веднъж на поколение", каза германският канцлер.

Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е първият германски канцлер, който е на официална визита в Македония след обявяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991 г.

Днешното посещение на Меркел, както и серията визити на западноевропейски лидери в Скопие тази седмица, се свързват с предстоящия в края на месеца референдум за промяна на името на Македония. Германия от години открито подкрепя компромиса в спора за името между Македония и Гърция.

Според говорителя на германското правителство Щефан Зайберт, теми на разговорите на канцлера с македонския премиер Зоран Заев ще бъдат икономическите отношения.

Освен подкрепата за договора с Гърция, друга тема по време на визитата на Меркел в Скопие се очаква да бъде възможността за размяна на територии между Косово и Сърбия като начин да се реши спорът между двете съседни страни. Германия многократно отхвърли преначертаването на границите на Балканите.

Македонската информационна агенция отбелязва, че България беше първата страна, признала независимостта на Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
24
 
! Отговори
:) преди 5 години
Щом го хвали Меркел, значи наистина е уникален предател и жалко момченце за всичко.
100
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само Баце, и Меркел плюем.Чу ли, че вече `Алтернатива за Германия` е на първо място по вот на доверие? А партията на баба Меркел изостана.И немците вече го разбраха.
99
3
 
12
 
! Отговори
Просяци преди 5 години
Един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни с топла храна и безплатно уайфай да се види с жената и децата в България по скайпето вечер като се прибере от просене, а на месец може да си докара от просене към 800 евро.
98
3
 
20
 
! Отговори
Избирател на герб преди 5 години
А така Баце - мачкай ! Ние тука и ние мачкаме ! И вече ше си плащаме сметките с благодарностите на Меркел ! Мачкай Баце , на нас пари не ни трябват - стига ни потупване по рамоте , парите можеш да си ги оставиш за тебе си !
97
20
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Пак ли ще плюете Баце, след такава висока оценка от Меркел?
96
4
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Жал ми е за Меркел, жал ми за германците, съжалявам ги просто.
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел е пътник...похвалите от нея не струват и пукнат грош.
94
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия произвежда много стоки и единствения интерес който има е другите да не произвеждат а да внасят и купуват немски стоки, нищо да не произеждат, ако може завинаги да правят само магистрали и балетни зали и спа центрове по селата, Германия е готова дори щетдро да финансира такива начинания.
93
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жив и здрав да е Бойко! Още дълги години да управлява така добре България...
92
3
 
24
 
! Отговори
месара преди 5 години
Балканите да си го взимат Борисов, че на нас ни разказа играта. Със здраве да сирги краде.
91
3
 
17
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
За територията, която ще придобие НАТО е ясно и какво ще получи Заев в офшорните си сметки може да подозираме по аналогия. ЕС какво очаква да изсмуче от тази квазидържавица. За народа - младите ще избягат да слугуват на дебелогъзите западняци, ще им внесат от Европа и САЩ си боклучивите си храни и ще им дарят идеологията на джендърите. Щастливо бъдеще се очертава за братята македонци. Опичайте си акъла, после няма отърване.
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия строи Северен поток 2.
89
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички благодарят на България, и САЩ ни благодариха когато България спря Южен Поток.
88
4
 
0
 
! Отговори
-" :- преди 5 години
до 100, еи заради такива като тебе сме на това дередже
87
2
 
14
 
! Отговори
другия преди 5 години
поне официално разбрахме КОЙ е режисьорът и артистите на тази ТРаги комедия....
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев е новия пудел на Меркел.
85
1
 
16
 
! Отговори
до 100 преди 5 години
Да кажеш само `дрънкаш глупости` без да го подкрепиш к факти е голяма глупост.Зная какво говоря. И бях навремето един от първите, които подкрепяха промяната. Оказа се кьор-фишек. Не съм искал да ме ръководят некадърници и *** като ГЕРБ и Борисов.
84
1
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 5 години
Море той е 100% прав...а ти си се изтипосал сам!
83
8
 
1
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
До до 92Казах ти да не дрънкаш глупости ама нали си упорит.........
82
6
 
9
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
На такава възраст съм, че мога да съдя как беше тогава и как е сега.Наистина се живееше по-добре. Сега като сравнявам виждам това.Най-голямата грешка на тогавашните политици беше, че не отвориха границите. Не знаехме какво е на Запад и си мислехме, че е раят на земята. В това отношение сърбите бяха по-добре - имаха реална представа какво е по света. Трябваше като Тито да ни отворят границите. Никой нямаше да бяга или щяха заминаващите да ходят и да се връщат. Като във всяка нормална държава.